Gyergyói HK–Corona Brasov 0-5

   

A brassóiak a hibátlanul védő Alex Dubeau vezérletével lenullázták a címvédő gyergyószentmiklósiakat.

Erősen kezdett a Corona, keményen letámadtak, Bors Huba bombája gyorsan bemelegítette Rinnét. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, a szerzett korongokból azonnal kapura törtek. Schaber nagyon élt, majd VanWormer közelije ígért gólt. A 8. percben erőfeszítéseiket már siker koronázta: Schaber beszáguldott a támadó harmadba, magára húzta a védőket, keresztpasszára Kóger tisztán érkezett és kilőtte a hosszút (0-1). Orban révén megvillant a házigazda is, majd újra a sokkal lendületesebb barcaságiak akciói következtek. Fölényük emberelőnyt kamatozott, amit nem is hagytak kihasználatlanul: a 12. percben Zagidullint nem támadták, közelebb lopta magát és a felsőbe bombázott (0-2). Fordult a kocka, emberfórba kerültek a székelyek. Bodó passza után Császár fonákja volt veszélyes. A 17. minutumban újabb hazai emberelőny következett, Sárpátki kapirgált a kapu előtt, nem ért célt, majd Bodó lövése vágódott mellé. Több gól nem esett, az élesebb Corona megérdemelten vezetett a sok hibával és álmosan kezdő GYHK otthonában.

Szabó Krisztián áthúzódó kiállítása miatt öt a négyben támadhatott a házigazda, zsinórban harmadik fórjukat is kihasználatlanul hagyták Szigetiék. Próbálták a tökéletes lövőhelyzetet keresni, de mintha mindenki szabadult volna a felelősségtől, az utolsó passzokba pedig rendre hiba csúszott. Csendesedett az összecsapás, mindkét oldalon sok volt a ki nem kényszerített hiba, ez nem tett jót a színvonalnak. A 26. percben Valchar bújt ki két védő között, csak szabálytalanul tudták megállítani. A hátrányt kivédekezte a Gyergyó, de öt az ötben Schaber szinte az alapvonalról középre passzolt, a berobbanó Valchar pedig közelről a kapuba tessékelte a pakkot (0-3). Ez már ébresztőt fújt a székelyeknek. Felpörgött a mérkőzés, ritmust fogtak Bodóék, de csak helyzetekig és egy kapuvasig jutottak. Megérkezett a meccsbe a Gyergyó, megsorozták Dubeau kapuját, aki állta a sarat. Egy korcsolyán megpattanó korong újfent kifele jött a vasról. Érett a szépítő gól, mégis a Corona talált be. A 35. percben egy támadó harmadban elhozott buli után Kóger kapásból bombázott a hálóba (0-4).

A negyedik brassói gól megtörte a Gyergyószentmiklós lendületét. Daráltak tovább Orbanék, de kevés volt az ötlet és a váratlan a játékukban. A vendégek védekezése továbbra is feszes volt, kevés lehetőséget engedtek, ha mégis helyzetbe került a házigazda, Dubeau remekelt a kapuban. A 47. percben Bors mehetett a büntetőpadra, negyedik fórjukkal sem tudtak élni Szilassy Zoltán tanítványai, ahogy a következő is kimaradt. Az utolsó tíz percen belül már mindkét csapat beletörődött az eredménybe, csak a meccs végét várta. A Corona elvétve lőtt kapura, nem forszírozta a támadásokat, a Gyergyó pedig képtelen volt túljárni Dubeau eszén. A dudaszó előtt Valchar gólja megadta a kegyelemdöfést (0-5). Leperegtek az utolsó másodpercek, a meccs nagy részében sokkal jobban játszó Corona Brasov megérdemelt győzelmet aratott. Dubeau shutouttal zárt, ez is összejött a vendégeknek. A GYHK csak a középső harmad egy rövid időszakában játszott tudásához méltón, így nem tudta megnehezíteni ellenfele dolgát.

gyebra_vanvormer

fotó: Gyergyói HK/Szász Adorján

Meg kell érteni, olyan az idei év, hogy nem lehet a múltból megélni

   

Így látták az edzők a GYHK–Corona mérkőzést.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “A legnagyobb probléma a kezdésünk volt, az gyatra volt. Tavaly ilyenkor is arról beszéltünk ilyenkor, hogy lassan playoff üzemmódba kell kapcsolni, ezekből a játékelemekből viszont nálunk most nem volt. Megnyerték a párharcokat, jobban korcsolyáztak, mint mi, amikor pedig elkezdtünk jó dolgokat művelni, akkor túltámadtuk magunkat. A rossz kezdés megpecsételte a sorsunkat, keményebben kell dolgozni, meg kell érteni, olyan az idei év, hogy nem lehet a múltból megélni.”

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: “Nem számítottunk erre, hiszen mindig szoros mérkőzést játszunk, talán annak volt köszönhető, hogy a Csíkszereda ellen nem úgy teljesítettünk otthon, ahogy az elvárható lett volna. Szerettünk volna egyből javítani, és úgy is mentünk bele ebbe a mérkőzésbe. Próbáltunk minél nagyobb iramot diktálni, és a helyzetkihasználásunk is rendkívül jól sikerült ezen a meccsen.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2024. jan. 7., vasárnap.
Rinne: 84,4% (Mag)
K
Dubeau: 100% (Tőke)
Jalonen, Haaranen, Orban, Császár, Bodó
1
Lowney, Piché, VanWormer, Schaber, Kóger
Fejes, Mesikammen, Sándor-Székely, Sárpátki, Vincze P.
2
Bors, Boriszenko, Blackwater, Cornet, Valchar
Dalhuisen, Imre, Szigeti, Silló, DiDiomete
3
Holwell, Farkas, Szabó, Sills, Zagidullin
Bíró, Fehér, Csiszer, Ádám
4
Kovács E., Gajdó B., Rokaly-Boldizsár
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:10 BRA Kóger Schaber Lowney
0-2 11:04 BRA PP Zagidullin Kóger Blackwater
0-3 27:25 BRA Valchar Schaber VanWormer
0-4 34:29 BRA Kóger Schaber VanWormer
0-5 59:17 BRA Valchar Cornet Blackwater
31 Kapura lövések száma 32
6 Kiállításpercek 12

Kóger- és Valchar-duplával ütötte ki a Brassó a címvédőt

   

Chase Schaber pedig 3 gólpasszt osztott ki a kiütéses gyergyószentmiklósi siker során. Videóösszefoglaló.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum