FEHA19–FTC-Telekom 1-4

   

A ferencvárosiak sikerét hozta az ajkai matinémérkőzés.

Az Erste Liga Matiné keretein belül Ajkán mérkőzött meg egymással a FEHA19 és az FTC-Telekom. Csollák Márkó hosszú idő után helyett kapott a fehérváriak meccskeretében – ellenben Szita Donát hiányzott –, a két kapuban Márkus Levente és Arany Gergely kezdett. A nyitó percekben ismerkedtek a kisebb pályával a csapatok, majd szép összjáték után Brady előtt adódott az első lehetőség, éles szögből leadott lövése nem okozott gondot Márkusnak. Kiegyenlített mezőnyjáték következett, majd jó öt perc után a Fradi felvette a ritmust, öt az ötben felálltak, többször is veszélyesen pattogott a korong a fehérvári ketrec előtt. A 11. percben Kulmala egy védővel a nyakán kapura tört, bepasszát elvétették a bekkek, Brady érkezett és köténygóllal vezetést szerzett övéinek (0-1). A fehérváriak pillanatai következtek, emberelőnyben Ulamec a vasat találta telibe. Ahogy kiegészültek a zöld-fehérek, Seregély nem túl erős távolija becsapta Márkust (0-2). Újabb FEHA-fór következett, ezt is jól játszották meg a „hazaiak”, szép passzok után Blasko egyre zárkóztatta csapatát (1-2). A kiegyenlített első harmadban akár egyenlíthettek volna a Bogdanov-fiúk, de újabb gól nem esett.

Ferencvárosi helyzettel indult a középső felvonás, majd ismét a mezőnyjátéké lett a főszerep. Jó volt az iram és a küzdelemre sem lehetett panasz. Az igen aktív Dobos húzott kapura, lövése lejött a blokkról, míg a másik oldalon Kulmala emelése nem volt elég pontos. Tovább növelte a csapásszámot a Fradi, beszorította ellenfelét. A 28. percben Brady nem túl erős lövése Márkusról kipattant, Németh Attila köszönte szépen és kapuba terelte a pakkot (1-3). Anatoli Bogdanov változtatott, Melnyicsuk érkezett a fehérvári vasak közé. Fél perc sem telt el, máris felavatták: Roth távolija is a hálóban kötött ki (1-4). A gyorsan bekapott két gól megfogta a FEHA-t, Németh Attila szólózhatott, Melnyicsuk nyerte a párviadalt, majd Bán emelt fölé közelről. A harmad második felében kétszer is emberelőnybe kerültek a Fejér megyeiek: az elsőből felállni sem tudtak, míg a másodikban egy buta szabálytalanság kiegyenlítette a létszámot, így esélyük sem volt közelebb zárkózni. Az FTC uralta ezt a játékrészt és magabiztos előnnyel várhatta a folytatást.

Zezelj előző harmadvégi kiállítása áthúzódott a záró harmadra, Hrabalék nem tudták végleg lezárni a meccset. Egyenlő létszámban Bogesic és Nemec szólalkozott össze, a játékvezetők elejét vették a bunyónak. Nem tudott újítani a FEHA, a Fradi magabiztosan uralta az összecsapást, jóval több helyzetet alakított ki. Az utolsó tíz perchez érve még mindig 1-4-et mutatott az eredményjelző. Egyre többet foglalkoztak egymással a játékosok, sok volt a sípszó utáni szurka-piszka. Emberhátrányban is veszélyesebb volt a Ferencváros, Melnyicsuknak köszönhették a fehérváriak, hogy nem nőtt többet a különbég. Kapartak becsülettel a fehérvári fiatalok, de igazán már nem volt esélyük. A kiegyenlített nyitó harmad után a FEHA19 túl sok hibát követett el, amit kíméletlenül kihasznált a Fradi, ráadásul ismét csak egy gólt szerzett, így zsinórban hetedszer is vereséget szenvedett. Az FTC-Telekom begyűjtötte a kötelező három pontot és megerősítette vezető helyét a tabellán.

fhaftc_roth

fotó: FEHA19

A költségvetések és a tapasztalati szintek közötti különbség kijött a meccsen

   

A FEHA19–FTC-Telekom matinétalálkozó vezetőedzői nyilatkozatai.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Tetszett, ahogyan az első harmadban játszottunk, ekkor voltunk a legjobbak most. Sikerült szorosan védekeznünk és a korongot is megjátszanunk, amikor erre esély nyílt. Reméltem, hogy többet ki tudunk hozni ebből a játékrészből, adódtak esélyeink is a gólszerzésre. Sajnos nem tudtunk egynél több gólt szerezni. A második harmadban az ellenfél fokozta a tempót, és fizikálisabban kezdett játszani. Nekünk kiesett két csatárunk az első harmadban, ez némileg elvette a ritmusát a játékunknak. Nem sikerült annyira szorosan védekeznünk, mint ahogyan akartunk, néha hosszan birtokolta az FTC a korongot. Látható, hogy az ellenfél tapasztalt, minőségi csapat, a költségvetések és a tapasztalati szintek közötti különbség kijött a meccsen. Az ellenfél érdemeit nem szeretném kisebbíteni, kiválóan végrehajtották a játéktervüket, gratulálok nekik. Kedden újabb esélyt kapunk, hogy megmérkőzzünk ellenük. Ezen a meccsen számos jó dolgot is csináltunk, de tanulnunk kell a hibáinkból, mégpedig gyorsan.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Most 60 percet jól végig hokiztuk, nem volt olyan lyuk, ami régebben előfordult nálunk, hogy voltak kisebb hullámvölgyek. Rendkívül jól lehoztuk ezt a 60 percet, megvolt a kellő intenzitás. Tudjuk nagyon jól, mindig elmondjuk, hogy a FEHA19 nagy sebességgel játszik, jól küzdenek, fiatalok, van energiájuk. Ez látszott most is, nekünk is nagy energiákat kellett mozgósítani, hogy sikeresek legyünk. Ez sosem könnyű egy fiatal csapat ellen, de ezt 60 percig lehoztuk, és elmondhatjuk, hogy nem volt kétség azt illetően, hogy ki nyeri ezt a meccset.”

Erste Liga, Ajka, 2024. jan. 7., vasárnap.
Márkus: 88,2% (Melnyicsuk: 92,9%)
K
Arany: 96,2% (Nagy K.)
Racsinszkij, Salamon, Blasko, Dobos, Ulamec
1
Roth, Marva, Turbucz, Brady, Kulmala
Falus, Bajkó, Zezelj, Farkas L., Németh Z.
2
Hrabal, Boros, Kestilä, Németh A., Nemec
Koszinszkij, Bogesic, Keceli-Mészáros, Fekete, Ambrus
3
Seregély, Karmeniemi, LaPorte, Turcotte, Bán
Szécsi, Csollák, Balasits, Dézsi, Nádor
4
Haranghy, Tóth G., Tóth A., Banga
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:14 FTC Brady Kulmala Karmeniemi
0-2 13:44 FTC Seregély LaPorte
1-2 14:29 FHA PP Blasko Dobos Racsinszkij
1-3 27:29 FTC Németh A. Brady
1-4 27:51 FTC Roth Marva Németh A.
26 Kapura lövések száma 45
4 Kiállításpercek 12

Márkust és Melnyicsukot is felavatta a Fradi

   

Az orosz hálóőrt alig fél perccel beállása után – az ajkai FEHA19–FTC-Telekom matiné összefoglalója.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum