FEHA19–UTE 0-1

   

Az újpestiek egygólos mérkőzésen a makulátlan kapusteljesítményt nyújtó Rajna Miklósnak köszönhetően elvitték a három pontot Székesfehérvárról.

Nem estek egymásnak a csapatok, jó két perc elteltével jött az első lövés: Dézsi Barnabás kísérletét Rajna Miklós hatástalanította, amire a fővárosiak egy kapuvassal feleltek. A fehérváriaknál bemutatkozott a frissen igazolt, korábbi szlovén utánpótlás válogatott támadó, Luka Ulamec, aki rögtön az első sorban kapott helyet. Az 5. percben az UTE megszerezte a vezetést: Saarelainen használt ki egy védelmi hibát (0-1). Benk András kapukerülése következett, a visszatett korongot blokkolták a védők, a másik oldalon a kikorcsolyázó Rajnát támadta eredményesen Blasko, itt is jól zártak vissza a bekkek. Mezőnyjátékkal telt percek következek, mely után a fehérváriak találták meg a ritmust. Több helyzetet is kialakítottak, de csak Rajnáig jutottak Falusék. A 17. percben Zezeljék kettő az egyben megugrottak, a pontatlan kulcspassz miatt odalett a lehetőség. Keményen küzdött az egyenlítésért a házigazda, ez emberelőnyt kamatozott. Jól járt körbe a korong, de az irányzékon még volt mit állítani Szitáéknak. Rajna Miklós vezérletével, aki egy kavarodás során a fejvédőjét is elvesztette, kitartott az újpesti védelem.

Bogesic előző harmadvégi kiállítása miatt újpesti emberelőnnyel indult a második felvonás. Silfver megpattanó távolija volt veszélyes, majd Zezelj blokkolt önfeláldozóan, bele is sérült, gyakorlatilag öt a háromban támadtak Tialáék, Melnyicsukon nem tudtak kifogni. Egyenlő létszámban is jobb volt a vendégcsapat, de az eredmény nem változott. A 26. percben Keceli-Mészáros kapott remek passzt Ambrustól, egyedül kapura tört, a parádézó Rajna ezt is fogta. Vontatottá vált az összecsapás, sok volt a játékmegszakítás, a kaput is szerelni kellett, ez sem segített a meccsritmusnak. Ismét Bogesic ült ki a büntetőpadra, Tiala közelről tisztán lőhetett, Melnyicsuk lekapta a levegőből – a kapusok továbbra is remekeltek. Fordult a kocka, felpörgött a házigazda, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. Az utolsó percben Balasits kapott hatalmas bodicseket, vérzett is, végül saját lábán hagyta el a jeget. Rengeteg helyzet, de csak egy gól, ez volt az első két játékrész mérlege. Izgalmas záró harmadra volt kilátás.

Lendületesen jött ki a harmadik felvonásra a FEHA, záporoztak a lövések az újpesti kapura, Rajna állta a sarat. A fölény emberelőnyt kamatozott. Fokozta a nyomást a házigazda, közel járt az egyenlítéshez, de távolról és közelről sem járt sikerrel. A lila-fehérek főleg kontrákból próbáltak veszélyeztetni, de erejük nagy részét felemésztette a védekezés. Az utolsó tíz perchez érve még mindig egyetlen gól virított az eredményjelzőn. Salamon változtathatott volna ezen, jól csatlakozott a támadáshoz, egyedül maradt Rajnával szemben, ezt a párharcot is a kapus nyerte. A hajrában Just lezárhatta volna a mérkőzést, Melnyicsuk fogta a közelijét. A végén a hazai kapus is lekorcsolyázott, időt kért Anatoli Bogdanov, ez sem segített. A remeklő és zsinórban második meccsén is shutouttal záró Rajna Miklós vezérletével az UTE mindhárom pontot elvitte a Raktár utcából. A FEHA19 nagyot küzdött, egy pontot megérdemelt volna, de a góllövéssel ezúttal is hadilábon álltak a fehérváriak, akik így maradtak a tabella utolsó helyén.

fhaute_rajna_silfver

fotó: FEHA19/Soós Attila

Nyilvánvalóan frusztráló az eredmény

   

A FEHA19–UTE meccs edzői nyilatkozatai.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: ”Nyilvánvalóan frusztráló az eredmény, igen jó mérkőzést játszottunk, betartottuk a játéktervet, és annyira megnehezítettük az ellenfél dolgát, amennyire csak tőlünk tellett. Sajnos egy hiba eldöntötte a meccset, amely az elején, az első öt percben esett. De ez a sport, ez a hoki – el kell fogadni, tanulni kell belőle és menni kell tovább. Jó, hogy mindig van új esély, vasárnap újra lehetőségünk lesz három pontot szereznünk. Hiszek a csapatomban, a csapatunk karakteres, és a szezon még messze nincs lefutva. A játékosok éhesek a sikerre, apró kis dolgok szükségesek, hogy a mi javunkra forduljanak, miképp egy hógolyó kezd gördülni a lavina előtt. Most úgy tűnik, hogy jó dolgokat csinálunk, mégsem érjük el a kívánt eredményt. Erősen hiszek a játékosokban, és vissza fogunk kapaszkodni – nem lehet minket leírni.”

Kovács Viktor László, másodedző, UTE: ”Az első harmadot jól kezdtük, sikerült betalálnunk egyszer. A második harmadban nagyon fegyelmezetlenül játszottunk, azt a játékrészt inkább megúsztuk. Onnan már nehéz volt visszatalálni a helyes útra a harmadik harmadban, nagyon sokat kellett küzdenünk, és Rajna Miklósnak a második shutoutja zsinórban sokat hozzátett az eredményességünkhöz. A harmadik harmadbeli munkamorállal elégedettek lehetünk, illetve az első játékrészben mutatott játékkal, viszont a második harmadbeli játékunkhoz képest javulnunk kell.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2024. jan. 5., péntek.
Márkus: 100% (Melnyicsuk: 97,3%)
K
Rajna: 100% (Sági)
Racsinszkij, Salamon, Blasko, Szita, Ulamec
1
Silfver, Szabó D., Tiala, Kovács A., Kiss P.
Falus, Bajkó, Zezelj, Farkas L., Dobos
2
Pokornyi, Balázsi, Laakkonen, Metsavainio, Saarelainen
Koszinszkij, Bogesic, Keceli-Mészáros, Fekete, Ambrus
3
Tornyai, Kiss D., Benk, Just, Laskawy
Nádor, Dézsi, Balasits, Alapi, Németh
4
Kovács S., Szabó Rácz, Simon L.
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:36 UTE Saarelainen Laakkonen
32 Kapura lövések száma 37
6 Kiállításpercek 6

Egyetlen gól döntött Székesfehérváron

   

Salamon hibáját kihasználta Saarelainen, Rajna Miklós lehúzta a rolót.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum