DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 0-3

   

A ferencvárosiak a hibátlanul védő Nagy Kristóf vezérletével győztek Miskolcon egy közel negyven percen át gól nélkül mérkőzésen.

A DVTK Jegesmedvéknél Szirányi és Csiki helyett Fazakas és Esteves szerepelt a meccskeretben, míg az FTC-Telekomban ugyanazok a mezőnyjátékosok léptek jégre, mint a BJAHC ellen szerdán. A meccs első védését Nagy Kristófnak kellett bemutatnia, aztán a miskolciak emberelőnyben is támadhattak, miután Turcotte túl keményen ütközte le a palánknál Páterkát. A Fradi kibekkelte a hátrányt, sőt a kiegészülés pillanatában LaPorte kapuvasat lőtt. A nyitó harmad közepén a zöld-fehérek játszhattak öt a négyre, Voris remekelt a hazai vasak között. A 14. percben Valentyin Razumnyak egy szép csel után ziccerbe került volna, ám Kärmeniemi bevetődve szerelte őt bottal. Nem sokra rá kettős emberelőnyben hajhatott a vezetés megszerzéséért a DVTK Jegesmedvék, két ferencvárosi büntetés nyomán 55 másodpercen át dupla fórban voltak.

A második játékrészben is folytatódott az izgalmas, pörgős játék, mégpedig a kapusok főszereplésével, ugyanis Voris és Nagy Kristóf is remekelt a vasak között, továbbá kisbüntetést sem osztottak ki a középső felvonásban. A 36. percben megszólalt a gólt jelző duda az egyik miskolci lövés után, de a játék nem állt meg, majd amikor igen, akkor nem következett videobírózás. A gólcsend 33 másodperccel a második szünet előtt tört meg, egy késleltetett kiállítás során Seregély érkezett jó ütemben a miskolci kapu elé (0-1).

A harmadik húsz perc elején öt a négyre támadhattak az egyenlítésért a miskolciak, sikertelenül, aztán Fradi-fórba fordult a játék, amit Hrabal bombájával ki is használt (0-2). A felvonás közepén a gólszerző kiült a büntetőpadra, majd fél perccel a ferencvárosi kiegészülés után túl sokan voltak a jégen, megint emberelőnyben játszhattak a hazaiak, ekkor Kasper időt kért, eredménytelenül. Három perccel a vége előtt Voris lekorcsolyázott, ez arra volt elég, hogy Brady egy üres kapus góllal beállítsa a végeredményt.

Az FTC-Telekom 3-0-ra nyert, vasárnap matinémeccset játszik Ajkán a FEHA19-cel. A DVTK Jegesmedvék a hét utolsó napján a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadják.

misftc_verveda

fotó: DVTK Jegesmedvék/Nagy Gábor Sándor

Lélektani szempontból nagyon jó pillanatban szereztük a gólt

   

Így látták a vezetőedzők a DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom összecsapást.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Sok lehetőségünk volt arra, hogy megnyerjük ezt a hokimeccset. Sok esélyünk volt az emberelőnyök során, köztük az öt a három elleni előny során, amiből muszáj gólt szerezned. Volt több veszélyes támadásunk, négy a kettő elleni helyzetek, és olyan lehetőségek, amikor szemben álltunk a kapussal. Az ellenfél kapusának elismerés jár, volt néhány nagy védése. Mi nem tudtuk gólt szerezni, ezért pedig nagy árat fizettünk.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó hokimeccs volt, gyors és élvezhető játékkal. Egy jó meccshez két csapat kell, a DVTK is nagyon keményen küzdött. Amikor egy ilyen meccsen sokáig nem születik gól, akkor döntő faktor lehet, hogy ki lövi az első gólt. Lélektani szempontból nagyon jó pillanatban szereztük a gólt, vezetéssel tudtunk menni a szünetre, majd emberelőnyből is sikerült betalálnunk. Minden játékosunk küzdött a csapatért, a kapusunk kapott gól nélkül zárt, az emberelőny 50 százalékosan teljesített, az emberhátrány pedig 100 százalékosan. Összességében úgy gondolom, hogy egy komoly teljesítményt nyújtottunk, csapatként funkcionáltunk.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2024. jan. 5., péntek.
Voris: 94,1% (Gratzl)
K
Nagy K.: 100% (Arany)
Verveda, Bean, Esteves, Berdnyikov, Páterka
1
Roth, Marva, Turbucz, Brady, Kulmala
Szalay, Szathmáry, Farkas M., Miskolczi, Mattyasovszky
2
Hrabal, Boros, Kestilä, Németh, Nemec
Skrabov, Vojtkó, Razumnyak J., Razumnyak V., Pecsét
3
Seregély, Karmeniemi, LaPorte, Turcotte, Bán
Fazakas, Hill, Rőczei, Makai, Trozsák
4
Haranghy, Kocsis, Tóth G., Farkas L. S., Banga
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 39:27 FTC Seregély Turbucz Kulmala
0-2 46:49 FTC PP Hrabal Németh Marva
0-3 57:27 FTC EN Brady
36 Kapura lövések száma 35
4 Kiállításpercek 12

Seregély első gólját lőtte kölcsönadását követően

   

Kettő perces gólösszefoglaló az FTC miskolci győzelméről, köztük Hrabal nagy emberelőnyös góljával.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum