Corona Brasov–SC Csíkszereda 0-3

   

A Sportklub Kubát és Sofron nélkül is lenullázta, így meg is előzte vendéglátóját, s immár a dobogót ostromolja.

A két csapat legutóbbi randevújához képest ismét Dubeau és O’Connor kezdett a kapuban, a hazaiaknál azonban Lowney Piché mellett bekkelt az első sorban, előttük Blackwater Schaberrel és a csapatkapitány VanWormerrel rohamozott. Bors Boriszenko mellé került, Valchar és Cornet között Sills centerezett, Holwell Farkast kapta maga mellé, Gajdó, Kóger, Zagidullin harmadik támadótrióval. A hazai negyedik sort Kovács Előd, Szabó Krisztián és Rokaly-Boldizsár alkotta. A szeredaiaknál Kubátot ezúttal Salló helyettesítette, Sofron nem volt, Becze a második sort vitte Részegh Tamással és Péter Balázzsal, Reisz a harmadik közepén támadott, a 39 éves Szkacskov a negyedikbe volt beírva.

Az ismerkedést átugrották a csapatok, elvégre már úgy ismerik egymást, mint a tulajdon tenyerüket, a nyitó harmad oda-vissza hokija során egyértelműen a kapusok játszották a főszerepet. Gajdó helyzeténél O’Connor, Brown lövésénél Dubeau védett, előbbi a játékrész felénél Zagidullin laposát is kirúgta, majd Levin ziccerénél a kanadai kolléga volt a helyén a túloldalon. Válaszul Gajdó és Blackwater is veszélyeztetett, ezt viszont újabb Dubeau-parádé követte, Láday és Becze is betalálhatott volna, és egy vendégtűzijáték során is a hazai hálóőrben akadt el a pakk. Lowney saját kékes ügyetlenkedésénél leginkább csak a leshelyzet mentette meg a hazaiakat, összességében a csíkiak álltak tehát közelebb a gólszerzéshez, de egy kiállítás nélküli 20 perc után 0-0-t mutatott az eredményjelző.

Rögtön a középső etap elején góllá érett a fokozódó vendégfölény. A sokat dolgozó harmadik egység hozta össze a szeredaiak megérdemelt vezető találatát, a 22. percben Fodor mattolta Dubeau-t, a tapasztalt csatár egyből duplázhatott is volna. Kezdett felborulni a pálya, Brown helyzete előbb még kimaradt, ziccerből viszont már eredményes tudott lenni. A Sportklub saját alapvonala mögül indította az akciót, két gyors passzal hozták ajtó-ablak helyzetbe Brownt, aki a kapussal szemben beijesztett, de végül nem ért hozzá a pakkhoz, így az akadálytalanul csúszott be az elmozduló Dubeau mellett – ha így akarta, zseniális, ha nem, akkor is pont ugyanannyi gólt ér (0-2). Teljesen beszorult a Corona, Beczéék nyugodtan növelhették volna előnyüket, ebben a periódusban a két kapott gól ellenére is leginkább Dubeau tartotta meccsben a vendéglátót. A brassóiak egy-egy kontrát leszámítva nem igazán jelentettek veszélyt O’Connor ketrecére, az egyik ilyennél Zagidullin jó lövését kellett kitolnia a kapusnak a botos hosszún. A 33. percben megérkezett a meccs első kiállítása, a Corona tovább javította emberhátrányos statisztikáját, sokkal több örömük nemigen lehetett a hazai szurkolóknak ebben a játékrészben.

A záró húsz percben kétgólos hátrányban igyekezett növelni a nyomást a Corona, több-kevesebb sikerrel, közelebb azonban nem sikerült jutniuk a riválishoz. A 44. percben a semlegesben Piché ütközte le Reiszt könyökét kitéve, két percet kapott érte, az újabb hátrányt ismét kibekkelte a Brassó; mi több, egy hátrányos megugrás után Schaber kipattanójánál VanWormer ismételhetett, mindkétszer nagyot védett O’Connor. A kanadai kapus nem jött zavarba a megszaporodó hazai lövéseknél sem, a brassóiak annál inkább, túl sok játékosért kapták meg a harmadik hátrányukat a 48. minutum végén. A Sportklub ezzel sem élt, de végül nem is volt rá szüksége: egy Becze-szólót még védett Dubeau, de hogy Levin ezúttal se maradjon pont nélkül, a végén még az üres kapus biztosító találatnál ő szolgálta ki a duplázó Brownt, beállítva a végeredményt. A Csíkszereda így a karácsony előtti derbi után ismét O’Connor-shutouttal gyűjtötte be mindhárom pontot erdélyi riválisával szemben, így egy meccsel többet játszva egy ponttal meg is előzte a Coronát, és már a dobogót ostromolja.

bra scc csik dubeau

fotó: Corona Brasov

Mindenki száz százalékig szívből játszott

   

A Brassó–Csíkszereda tréneri reflexiói.

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: “Nem lehetünk elégedettek a játékunkkal. Tisztában voltunk vele, hogy nagy meccs lesz, valami oknál fogva mégis a Csíkszereda kezdett jobban. Az első harmad után átbeszéltük az új tervet a másodikra, de sajnos az ellenfél a második percben betalált, aztán lőtt még egyet. Erre némileg tudtunk reagálni, alakítottunk ki helyzeteket, de a kapu előtt nem voltunk elég erősek ahhoz, hogy betaláljunk. Ha hazai pályán képtelen vagy betalálni, nem fogsz pontokat szerezni.”

Václav Novák, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Jól kezdett a csapat, és az egész meccsen kiváló ritmusban játszott. Fegyelmezettek voltunk, mindenki elvégezte a dolgát, az összes játékosunk száz százalékig szívből játszott, és a kapusunk is rengeteget segített. Ez egy jó évkezdés, emellett szeretnék köszönetet mondani valamennyi szurkolónak, aki elkísért minket Csíkszeredából.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2024. jan. 5., péntek.
Dubeau: 94,3% (Tőke)
K
O'Connor: 100% (Ambrus)
Lowney, Piché, Blackwater, Schaber, VanWormer
1
Salló, Ferencz Csibi, Levin, Welsh, Brown
Boriszenko, Bors, Valchar, Cornet, Sills
2
Rutkowski, Gecse, Péter, Részegh, Becze
Holwell, Farkas, Zagidullin, Kóger, Gajdó B.
3
Láday, Casaneanu, Rokaly Sz., Reisz, Fodor
Kovács E., Rokaly-Boldizsár, Szabó
4
Rokaly N., Agafonov, Szkacskov
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Vaclav Novak, Sprencz István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 21:49 SCC Fodor Reisz Rokaly Sz.
0-2 25:08 SCC Brown Ferencz Csibi
0-3 58:20 SCC EN Brown Levin
39 Kapura lövések száma 36
6 Kiállításpercek 2

Brown nagyon becsapta Dubeau kapust

   

Videón a Corona Brasov–SC Csíkszereda mérkőzés góljai, köztük Aidan Brown nem mindennapi ziccere. De vajon így akarhatta a kanadai, vagy lecsúszott a korong az ütőjéről?

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum