UTE–DVTK Jegesmedvék 5-0

   

Az újpestiek a közel négy év után újra gólt szerző Tornyai Gábornak és a szezonban először hibátlanul védő Rajna Miklósnak köszönhetően magabiztos sikert arattak a miskolciakkal szemben.

A DVTK kezdett jobban, Rajna Miklós kapuja előtt zajlott a játék. Bő két perc után kijött a szorításból az UTE, de Szabó Dániel kiállítása miatt újra védekezni kényszerült. Jól tolódott a négyszög és a vendégek kulcspasszaiba is rendre hiba csúszott, gól nélkül lepergett a miskolci emberelőny. Öt az ötben azonnal büntetett a házigazda: a 7. percben Tornyai Gábor oldalról kapura húzott, fonákja még kijött a kapusról, de Benk András besodorta a korongot (1-0). A játékvezetők videóztak, majd szabályosnak minősítették a találatot. Feljebb kapcsoltak a látogatók, oda is értek Rajna kapuja elé, kevés hiányzott az egyenlítéshez. A 9. percben megduplázta előnyét az Újpest: Tornyai szezonbeli első gólját szerezve a bal oldali bedobókörből zúdította a pakkot a hosszúba (2-0). A 25 éves hátvéd legutóbb közel négy évvel ezelőtt, 2020. január 8-án szerzett gólt, akkor a DEAC ellen volt eredményes a Vasas mezében. Öt az ötben felálltak a miskolciak, jól blokkoltak a hazaiak, Rajnáig ritkán jutott el a korong. A végére újpesti emberelőny maradt, Tiala bombája centiméterekkel kerülte el a kaput, majd Kiss Patrik lövését is kikapta a sarokból Voris. A kiegyenlített első harmad végén a helyzeteivel jobba sáfárkodó UTE 2-0-ra vezetett.

A szünet után az újpestiek is felálltak öt az ötben, igazán nagy helyzetig nem jutottak. Csapkodóvá vált a játék, sok volt a rossz passz. A kevés játékmegszakítás miatt gyorsan peregtek a percek, a ki nem kényszerített hibák viszont sokat rontottak az összképen. A 26. percben Szabó Dániel másodszor is kiült a büntetőpadra, Farkas Márton közelijénél Rajna nagyot védett. Egyenlő létszámban is támadásban maradt a DVTK, jöttek a távoli lövések, Rajna továbbra is magabiztos volt. Felpörgött a mérkőzés, az oda-vissza hokiban is sok volt a hiba. Újabb miskolci emberelőny következett, felállni sem tudtak a vendégek, ez a játékelem ma nem nagyon ment Steve Kasper csapatának. Razumnyak egyéni akciója csempészett némi izgalmat a csendes mérkőzésbe, a lövés pillanatában elnyomták a bekkek. A 39. percben egy keresztpassz után Kiss Dániel megpattanó lövése becsapta Vorist, ezzel már három volt közte (3-0).

A záró harmad első perceiben sem tudott újítani a DVTK, nem úgy tűnt, hogy sok izgalom marad erre a felvonásra. Az UTE azt tette, amit háromgólos előnyben kell, zártan védekezett, menedzselte az órát és kevés lehetőséget engedett a vendégeknek. A 46. percben végérvényesen eldőlt az összecsapás: emberelőnybe került a házigazda, Silfver jól látta meg az üresen maradt Saarelainent, aki kapásból lőtt a hálóba (4-0). Egy-egy kiállítás miatt 4 a 4 ellen folytatták a felek, újabb gól nem esett. Megkezdődött az utolsó tíz perc, az újpestiek élvezték és színezték a játékot. A hajrát egy Skrabov–Laskawy bunyó vezette fel, majd Rajna-védésekkel jutottunk el az utolsó percekig. Újabb újpesti emberelőny következett, mattig játszották a hazaiak, az 59. percben Metsavainio közvetlen közelről lőtte az ötödiket (5-0). Újabb gól már nem született, Rajna Miklós shutouttal zárt, neki ez volt az első a szezonban, az UTE pedig jobb helyzetkihasználásnak köszönhetően nagy verést mért az enervált DVTK-ra és őrzi ötödik helyét a szoros élbolyban.

utemis_tornyai_trozsak

fotó: UTE/Vörös Dávid

Minden alkalommal, amikor veszítesz, az csalódás

   

Az UTE–DVTK Jegesmedvék meccs vezetőedzői nyilatkozatai.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Örülünk a győzelemnek, az utóbbi időben küzdöttünk a góllövéssel, de ez a siker önbizalmat adhat. Az elmúlt meccseken sokszor voltak jó pillanataink, de pontot nem szereztünk, most megkaptuk a jutalmat az elvégzett munkáért. A nehéz időszak után igyekszünk fejlődni játékban, és próbáljuk azt forszírozni, amit mi akarunk és tudunk csinálni a jégen. Rajna nagyon jó teljesítményt nyújtott a kapuban, előnyben is jók voltunk, ez is jó előjel a jövőre nézve.”

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Minden alkalommal, amikor veszítesz, az csalódás. Azt el kell ismerni, hogy az Újpest nagyon alázatosan játszott. Nem szeretnék kifogásokat keresni, de a legjobb hat csatárunkból három hiányzik sérülés miatt, több más játékosunk is betegséggel küzd, van olyan, aki csak egy edzésen vett részt a meccs előtt, így nem tudtunk felnőni a feladathoz.”

Erste Liga, Megyeri út, 2024. jan. 3., szerda.
Rajna: 100% (Sági)
K
Voris: 82,1% (Gratzl)
Silfver, Szabó, Tiala, Kovács A., Kiss P.
1
Szirányi, Szathmáry, Makai, Berdnyikov, Páterka
Pokornyi, Balázsi, Laakkonen, Metsavainio, Saarelainen
2
Skrabov, Vojtkó, Farkas, Miskolczi, Mattyasovszky
Tornyai, Kiss D., Benk, Just, Laskawy
3
Verveda, Bean, Razumnyak J., Razumnyak V., Csiki
Kovács S., Szabó Rácz, Simon L.
4
Szalay, Hill, Rőczei, Pecsét, Trozsák
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:06 UTE Benk Tornyai Just
2-0 08:23 UTE Tornyai Laakkonen Saarelainen
3-0 38:06 UTE Kiss D. Tiala Kovács A.
4-0 46:00 UTE PP Saarelainen Silfver Laakkonen
5-0 58:23 UTE PP Metsavainio Laakkonen Silfver
28 Kapura lövések száma 30
10 Kiállításpercek 10

Tornyai-gól csaknem négy év után

 

És még négy újpesti találat a váratlanul sima UTE–DVTK összefoglalójában.

Az 1+1-gyel záró fővárosi bekk legutóbb 2020. január 8-án volt eredményes az Erste Ligában, akkor még a Vasas színeiben.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum