McDavid már 900 pontnál jár

   

Az Edmonton kapitányának ehhez 602 mérkőzésre volt szüksége, ami az NHL történetének ötödik legjobb teljesítménye.

A Boston könnyedén győzött 4-1-re Columbusban, ezzel mindkét csapatnak folytatódott a saját sorozata más-más előjellel. A Bruins az 1+2-vel záró James van Riemsdyk vezetésével zsinórban a negyedik győzelmét szerezte, a Jackets ezzel szemben a z ötödik mérkőzését bukta el az utolsó hatból.

Manhattanben az NHL-tabellát és a Metropolitan-csoportot vezető New York Rangers, a divízióban mögötte álló Carolinát fogadta. A várt nagy csata azonban elmaradt, mivel a vendégek egy tükörsima 6-1-es sikerrel távoztak a Gardenből és ebben a szezonban először nyertek meg négy egymást követő mérkőzést. A Hurricanesben Andrej Szevcsnyikov duplázott, Brady Skjei három gólpasszt adott.

A Florida az Arizona 4-1-es legyőzésével szerezte meg egymás után az ötödik sikerét. A Panthers a négy góljából hármat a befejező játékrészben szerzett, ebből az első kettőt 42 másodperc különbséggel Sam Reinhart és Matthew Tkachuk révén. Aleksander Barkov kiosztotta a 416. gólpasszát a Florida mezében, ezzel megdöntötte Jonathan Huberdeau klubrekordját. Barkov nemcsak az előkészítésben, hanem a lejátszott mérkőzésekben (698), a gólokban (254) és a pontokban (670) is a franchise történetének a legeredményesebb játékosa.

barkov 416A

A Washington 4-3-as győzelemmel távozott Pittsburghből, és megszakította a fekete-sárgák hatmeccses pontszerző sorozatát, valamint a saját négy találkozó óta tartó nyeretlenségi sorozatát. A Capitals a 19. percig négyet lőtt, majd látványosan kiengedett, így a Pittsburgh a 39. percre minimálisra csökkentette a különbéget. A fennmaradó játékidő viszont nem volt elég a hazaiaknak, a 33 védéssel záró Darcy Kuemper sikerre vezette a fővárosiakat. Sidney Crosby megszerezte az 1540. pontját, amivel az NHL örökranglistáján megelőzte Joe Thorntont, és a 12. helyre lépett.

A hazai pályán játszó Dallas hiába nyerte 33-18-ra a lőpárbajt, meglepetésre kikapott az előző három találkozóját elvesztő Montreáltól. A 4-3-as Canadiens győzelemmel végződött találkozón Nick Suzuki és Jordan Harris egy-egy gólt és gólpasszt tett a közösbe, Sam Montembeault pedig 30 védést.

A Calgary is elhozta a pontokat Minnesotából, miután 3-1-re az Xcel Energy Centerben. A nap hőse egyértelműen Jonathan Huberdeau volt, aki 18 mérkőzés után talált végre a kapuba. A két éve még 115 pontot szerző csatár idén mindössze 5 gólt lőtt és 17 pontot szerzett. A Flames az utolsó hét meccséből ötöt behúzott és ismét 50%-os mutatóval áll.

A Nashville-nek nem okozott gondot a Chicago legyőzése: a Predators 3-0-ra győzött az egy-egy góllal és előkészítéssel végző Gustav Nyquist, Ryan O’Reilly vezetésével. A kapuban Juuse Sarosnak sem kellett élete teljesítményét hoznia, hiszen 21 védés elég volt neki a shutouthoz.

A Tampa Bay a találkozó elején és a végén is betalált Winnipegben, de ez csak arra volt elég, hogy keretbe foglalja a hazaiak négy találatát. A Jets legponterősebb játékosa ezúttal Vlagyiszlav Namestnyikov volt, aki három asszisztot gyűjtött. A Winnipeg zsinórban a kilencedik mérkőzésén szerzett pontot, ezzel beállította a jogelőd Atlanta Thrashers 2005/06-os klubrekordját.

A Colorado háromszor is hátrányba került a New York Islanders ellen, ennek ellenére nyerni tudott a ráadásban. A meccs embere egyértelműen Nathan MacKinnon lett, aki a végjátékban előkészítette Valrij Nyicsuskin emberelőnyös gólját, a ráadásban pedig maga döntötte el az összecsapást szintén fórban. MacKinnon az Avalanche mind a húsz hazai mérkőzésén szerzett pontot, összesen 43-at.

Az Edmonton nagy négyese, a Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins, Zach Hyman, Leon Draisaitl kvartett tarthatatlan volt a Philadelphia számára. Az Oilers 5-2-re győzött oly módon, hogy a kvartett összesen 13 pontot szerzett és ők szerezték a gárda valamennyi gólját. McDavid egymaga 5 ponttal járult hozzá a sikerhez és 602. mérkőzésén átlépte a 900 pontos határt, ami az NHL történetének ötödik legjobb eredménye Wayne Gretzky (385), Mario Lemieux (463), Mike Bossy (582) és Petr Stastny (599) mögött.

mcdavid 900

A Vancouver már az első harmadban lesimázta a meccset az Ottawa ellen, a Canucks ugyanis 15 perc alatt ötöt rámolt be és végül magabiztosan győzött 6-3-ra. Pius Suter és Elias Pettersson egyaránt kétszer köszönt be, az utolsó 11 meccséből nyolcat megnyerő Vancouverben.

William Nylander és Martin Jones volt a Toronto két nyerő embere Los Angelesben. A Crypto.com Arenában Jones 31 védéssel nullázta le korábbi egyletét, Nylander pedig kettőt lőtt a 3-0-ra megnyert összecsapáson. A Kings ebben a szezonban először nem tudott gólt lőni.

David Perron volt a Detroit hőse San Joséban. A Red Wings kilenc perccel a befejezés előtt még hátrányban volt, de a veterán center góljaival fordított, majd egy üres kapuba lőtt góllal beállította az 5-3-as végeredményt. Perron mellé Lucas Raymond tudott felnőni ezen az estén, aki három előkészítéssel járult hozzá a pontok megszerzéséhez.

NHL, január 2.:

Columbus–Boston 1-4

NY Rangers–Carolina 1-6

Pittsburgh–Washington 3-4

Dallas–Montreal 3-4

Minnesota–Calgary 1-3

Nashville–Chicago 3-0

Winnipeg–Tampa Bay 4-2

Arizona–Florida 1-4

Colorado–NY Islanders 5-4 h.

Edmonton–Philadelphia 5-2

Vancouver–Ottawa 6-3

Los Angeles–Toronto 0-3

San José–Detroit 3-5

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT INFO
VB 16:20 KAZSWE INFO
VB 20:20 CANNOR INFO
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA INFO
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum