FTC-Telekom–BJAHC 1-2

   

Hiába szerzett vezetést már a 4. percben a Ferencváros, a BJAHC Culigin és Vorobjov találatával megfordította a mérkőzést, így a káposztásmegyeriek 4 pontra megközelítették Nagy Gergőéket a tabellán.

Fodor Szabolcsnak nélkülöznie kellett Nagy Gergőt és Crespit is az este folyamán. A látogatóknál Kangyal Balázs és Marton Tibor alaposan megkeverte a csapategységek támadóalakzatait, a Szabó, Pozsgai bekkpár mellett ezúttal Tóth Richárd, Molnár és Sági triója rohamozhatott. Visszatért Varga Kaden és Ravasz Csanád. Arany és Farkas tevékenykedett a vasak között.

Egy palánkról furcsán visszapattanó pakk kis híján megtréfálta Aranyt az első másodpercekben, ezt követően remek tempóban folytatódott a találkozó, mindkét csapat kezdeményezően lépett fel. Csupán 4 percet kellett várni az első találatra, Turcotte kiválóan Nemechez centerezett, akinek közelijét Farkas még bravúrral hárította, a kipattanónál azonban a bekkek egyedül hagyták a káposztásmegyeriek hálóőrét, így Tóth Gergő senkitől sem zavartatva magabiztosan a felsőbe helyezhetett (1-0). Az 5. minutumban következhetett a mérkőzés első ferencvárosi emberfórja, ígéretesen adogattak a házigazdák, az egyérintős figura végül Némethre jött ki, az önfeláldozó blokknak köszönhetően a pakk a védőhálóba vágódott. Öt perccel később Dóczi kulcsfontosságú pillanatban szabálytalanság árán akadályozta meg a ferencvárosiak második találatát, az újabb kettő perccel viszont nem élt a Ferencváros. Túl a harmad derekán Szabó és Galoha iramodhatott meg 2 az 1 ellen, a tetszetős akció Arany hárításával végződött. Feljebb kapcsolt a BJAHC, Galoha kapáslövését az FTC portása még elegánsan kitolta botossal, a kipattanót azonban a vendégek kaparintották meg, egy remek centerezés után Culigin maradt őrizetlenül, a fehérorosz légiós pedig kegyetlenül kipókhálózta a bal felsőt (1-1). Nagyon élt Galoha és Culigin duója, a Rozsomákok külföldijei majdnem ki tudták használni a Fradi védelmének megingását; néhány momentummal később a túloldalon is kimaradt egy ordító helyzet. A harmad végül a vendégek kispadja előtti tömegjelenettel zárult – ennek ellenére a játék folytatódott, nem sokon múlott, hogy a Ferencváros kihasználja a kavarodást.

A középső etap elején Kangyal Balázs legénysége kihasználatlanul hagyott egy emberelőnyt, a folytatásban is tempós mérkőzést láthatott a publikum, mindkét hálóőrnek volt dolga szép számmal. A játékrész végén ismét átvette a kezdeményezést a Ferencváros, Farkas több óriási mentéssel bizonyította, miért ő a BJAHC elsőszámúja.  11 másodperccel a harmadzáró dudaszó előtt Marva torolt meg egy korábban sérelmezett szituációt Viikilä-vel szemben – a sípmesterek kiállítással honorálták az egyéni akciót, a korongbedobást követően a játékrész Vorobjov sistergős bombájával zárult.

Amikor már az FTC kivédekezte az áthúzódó emberhátrányt, akkor a 43. minutumban Roth veszített korongot a támadóharmadban, a fordulásból Molnár indíthatott kontratámadást Vorobjovval a jobbján, a magyar támadó végül 6-os számú csapattársához továbbított, az orosz védő pedig mértani pontossággal a ketrec jobb sarkába zúdított (1-2). Feljebb kapcsolt az egész mérkőzésen négy sorral játszó Ferencváros, 10 perccel a vége előtt a látogatók szerencséjére a játékvezetők lefújtak egy életveszélyes szituációt a kapu elmozdulása miatt. Nem csillapodott a zöld-fehér nyomás, egy bulikör magasságából eleresztett löketet Farkas kapott le kiváló reflexmozdulattal. Az 58. percben Mozer és Nemec kapott páros kiállítást verekedésért, a végén Arany még lekorcsolyázott a kispadra, újabb gól azonban már nem született. A BJAHC nyerte tehát a budapesti rangadót, Kangyal Balázsék így 4 pontra megközelítették a Ferencvárost a tabellán. Az FTC pénteken Miskolcra látogat, ugyanezen a napon Kangyal Balázsék a DEAC-ot fogadják majd.

ftcbja_nemethattila_farkasroland

fotó: FTC-Telekom

Nem fogunk sírva hazamenni, mert elvittük a három pontot

   

Az FTC–BJAHC rangadó tréneri reflexiói.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Nem játszott szépen a csapat, nem volt meg a győzelem, de abszolút meg sem érdemeltük. Szóval ez, amit hoki gyanánt műveltünk, az egy kabaré kategória. Össze-vissza rohangáltunk, nem játszottunk egyszerűen, mikor egyszerűen kellett volna játszani. Mindig a legbonyolultabb dolgot próbáltuk, a végén pláne, amikor megbeszéltük, hogy a legegyszerűbb hokinkat szeretnénk játszani és egyszerűen azt gondoljuk, hogy annyira jók vagyunk, hogy itt minden egyes másodpercben túlkomplikálva meg tudjuk nyerni a mérkőzéseket. Nem, ez nem megy, nem így megy! Szóval tényleg szörnyű volt az egész.”

Marton Tibor, másodedző, BJAHC: “Ugye itt az alapszakasz közepén a mutatott játék talán fontosabb, mint a pont, de nyilván nem fogunk sírva hazamenni, mert elvittük a három pontot. Ugye a Fradi ellen is három dologra van szükség, fejre, szívre meg még egy dologra, amit nem mondok, mert nincs 18-as karika. Mind a három a helyén volt, úgyhogy így sikerült elvinni a pontokat.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2024. jan. 3., szerda.
Arany: 92,6% (Nagy Kristóf)
K
Farkas R.: 98,0% (Kiss)
Roth, Hrabal, Kestilä, Brady, LaPorte
1
Szabó, Pozsgai, Tóth R., Molnár B., Sági
Marva, Boros, Turbucz, Németh, Kulmala
2
Tóth Gergely, Dóczi, Ravasz, Ritter, Nagy Krisztián
Seregély, Karmeniemi, Nemec, Turcotte, Tóth Gergő
3
Tyeszlenko, Vorobjov, Keresztes, Viikilä, Schlekmann
Haranghy, Kocsis, Bán, Farkas L. S., Banga
4
Varga, Karppinen, Galoha, Mozer, Culigin
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:44 FTC Tóth Gergő Nemec Turcotte
1-1 15:25 BJA Culigin Galoha Mozer
1-2 42:20 BJA Vorobjov Molnár B.
49 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 8

Bombagólokkal verte a BJAHC a Fradit

   

A fővárosi csúcsrangadó összefoglalója orosz és fehérorosz főszerepléssel.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum