UTE–Corona Brasov 3-4

   

A brassóiak a hibátlan emberelőnyös játékuknak köszönhetően győztek Újpesten.

Kiegyenlített nyitó harmadot hozott a 2023-as év utolsó tévés meccse. Schaber előtt adódott az első komoly lehetőség, remek keresztpasszt kapott, közelijét Rajna védte. A túloldalon Dubeau sem unatkozott, Silfver távolija felperdült, másodszorra már lekapta a levegőből a kapus. Ritmust fogott a Brassó, jó cserék követték egymást, de az újpesti védelem állta a rohamokat, megfelelő ritmusban blokkoltak. A harmad derekán Kóger megelőzte őrzőjét, kétszer is próbálkozhatott közelről, Rajnán nem jutott túl. A 11. percben már sikerrel jártak a barcaságiak: Blackwater az alapvonalon befelé húzott, kapura kanyarodott, majd pontos lövést küldött a rövid felsőbe (0-1). A gól után újpesti emberelőny következett, Metsavainio átkígyózott a teljes védelmen, csak a befejés nem sikerült tökéletesen. A hajrát 3 az 1 elleni brassói kontra nyitotta, az utolsó átadásba hiba csúszott, így odalett a lehetőség. A végjátékot sok tilosra ütött korong és rossz passz jellemezte. A jó tempójú első harmad vendégelőnnyel zárult.

A középső felvonás első percei mezőnyjátékkal teltek, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az újpestiek próbáltak kezdeményezni, a Corona letámadásával viszont nem boldogultak, nehezen tudták bevinni a korongot a támadó harmadba. A vendégek könnyebben jutottak lövőhelyzetig, Valchar igazán elemében volt, Rajna állta a sarat. A 27. percben az első valamirevaló akciójából kiegyenlített a házigazda: Laakkonen kapott remek passzt a kapu mögül és közelről a hálóba bombázott (1-1). Ez volt a 41 éves finn első találata az Erste Ligában. A gól lendületet hozott a hazaiak játékába, Dubeau-nak bőven akadt dolga. Kiss Patrik kiállításakor fordult a kocka. Blackwater emberelőnyben jól osztogatott, Kóger pedig közelről gólra is váltotta a lehetőséget (1-2). A mérkőzés felénél újra a vendégek vezettek. Gyorsan jött a válasz: a 32. minutumban Kiss Patrik egyéni akció után nagy góllal egalizált (2-2). Oda-vissza hoki következett, majd Pokornyi kapott kisbüntetést, ezt a fórt is kihasználták az erdélyiek: a 36. percben Sills a kapuvas segítségével juttatta a pakkot a gólvonal mögé (2-3). A végére Kovács Alex felső vasa, majd még egy vendég emberelőny jutott, ebből is gól lett: Valchar tuszkolta át a korongot a gólvonalon (2-4).

Hogy izgalmas legyen a záró harmad, arról Nyquist gondoskodott, aki a 42. percben Dubeau ütője fölött küldte a pakkot a hálóba (3-4). Azonnal sebességet váltott a Brassó, igyekeztek dűlőre vinni a dolgot, mielőtt vérszemet kap az UTE. Keményedett a meccs, ütközések színezték a játékot: Just és Piché összeakadtak, elestek, nem haragudtak a másikra. Az utolsó tíz perchez érve még mindig a látogatóknál volt az előny. Igyekeztek az újpestiek, de sok volt a rontott passz, a ki nem kényszerített hiba. Folyamatos volt a játék, jöttek előre Benkék, helyzetekig nem jutottak. A hajrá mezőnyjátékkal telt, ami a Corona malmára hajtotta vizet. A végére időkérés és kapuslehozatal maradt, ez sem segített a hazaiakon, Dubeau az utolsó próbálkozásokat is hárította. A Corona Brasov százszázalékos emberelőnyös játékának köszönhetően zsinórban harmadik magyarországi mérkőzését is megnyerte, amivel fellépett a dobogóra.

utebra_metsavainio

fotó: Vörös Dávid/UTE

Mi is szívesen megpróbálkoztunk volna többször az emberelőnyös játékkal

   

Az UTE–Corona edzői nyilatkozatai.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Szoros meccs volt, de csalódott vagyok az eredmény miatt. Az öt az öt elleni játékunkkal összességében elégedettek lehetünk. A hátrányainkat nem tudtuk kivédekezni, az ellenfél pedig jól játszott létszámfölényben, ez volt a döntő faktor. Gratulálok a Brassónak, alapvetően megérdemelten nyert. Mi is szívesen megpróbálkoztunk volna többször az emberelőnyös játékkal, de a játékvezetők nekünk nem mindent fújtak be. A ma mutatott öt az öt elleni játékunkra lehet építekezni a továbbiakban, boldog új évet kívánunk mindenkinek!”

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: “Az emberelőnyös szituációk kihasználása volt a kulcsa a győzelmünknek, az utóbbi időben pont ebből a szempontból voltunk gyengébbek, úgyhogy külön öröm, hogy most pont ezzel tudtunk három pontot szerezni. Jól jégkorongoztunk, a letámadások során helyzeteket alakítottunk ki, azt sajnáltam egy kicsit, hogy a harmadik harmad elején megkaptuk a szépítő gólt, az UTE közel járt az egyenlítéshez, de jól válaszoltunk erre, utána is tudtuk kontrollálni a játékot. A végén azért volt néhány meleg pillanat, de szerencsére egy blokk, egy ütő mindig odaért, így sikerült megőrizni az egy gólos előnyünket, örülünk a három pontnak.”

Erste Liga, Megyeri út, 2023. dec. 30., szombat.
Rajna: 89,5% (Sági)
K
Dubeau: 88,5% (Tőke)
Silfver, Szabó D., Tiala, Kovács A., Kiss P.
1
Lowney, Piché, Blackwater, Schaber, VanWormer
Pokornyi, Nyquist, Laakkonen, Metsavainio, Saarelainen
2
Boriszenko, Bors, Valchar, Cornet, Sills
Tornyai, Kiss D., Benk, Just, Laskawy
3
Holwell, Farkas, Zagidullin, Kóger, Gajdó B.
Balázsi, Kovács S., Szabó Rácz, Nádasy
4
Rokaly-Boldizsár, Szabó K.
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:34 BRA Blackwater Schaber VanWormer
1-1 26:15 UTE Laakkonen Saarelainen Metsavainio
1-2 29:21 BRA PP Kóger Blackwater Zagidullin
2-2 31:28 UTE Kiss P. Kiss D.
2-3 35:38 BRA PP Sills Kóger Boriszenko
2-4 39:41 BRA PP Valchar VanWormer Piché
3-4 41:03 UTE Nyquist Laakkonen Saarelainen
26 Kapura lövések száma 38
6 Kiállításpercek 2

Laakkonen remek passzt kapott a kapu mögül

 

Az UTE–Corona videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum