DVTK Jegesmedvék–Gyergyói HK 7-6

   

A komplett Erste Liga-szezon egyik, ha nem a legőrültebb meccsét végül a hazaiak nyerték meg túlórában elképesztő fordulatok után.

A hazai kapuban Voris foglalta el megszokott helyét, a vendégeknél viszont nem volt a keretben Rinne. Hiányában Mag korcsolyázott a vasak elé idénybeli ötödik Erste Liga-bajnokijára, tartalékjaként a gyergyóiak egyik felszerelésmenedzsere, az Erste-meccsen legutóbb a 2019/20-as idényben jégre lépő Szakács Szabolcs ült oda a padra a finn hálóőr 29-es mezében. Mezőnyben a két nappal korábbi összeállításában korcsolyázott jégre a Szilassy-legénység. A Csíkszereda ellen rendkívül viharvert állapotban leledző miskolciakhoz szombatra számos játékos – Szirányi, Valentyin Razumnyak, Csiki, Trozsák és Farkas is – visszatérhetett (így a húzóemberek közül már “csak” Lövei, Kulesov és Verveda hiányzott), és így már egészen más képet is mutatott a Jegesmedvék játéka, mint csütörtöki roncsderbijükön.

Szirányi visszatérése a védelembe különösen sokat számított, a rutinos bekk jól irányított hátulról Vorisszal együtt, a miskolciak nem hagyták lubickolni a kapujuk előtt a Gyergyó sztárcsatárait, inkább távoli lövésekkel próbálkozott a címvédő a meccs elején. A Jegesmedvék ellenben többször is közel jutottak Maghoz és a vezető gólhoz, de a harmad felénél Csiki helyzeténél lépett közbe a fiatal portás, majd Páterka sem tudott túljárni az eszén, s két kiállítást is kivédekezett a vezérletével a GYHK. A játékrész vége felé Mesikämmen előtt is adódott egy lehetőség, kimaradt, az utolsó percbe lépve pedig már a harmadik kisbüntetését szedte össze a bajnok, a DVTK így áthúzódó előnnyel fordulhatott a középső etapra.

Ezt szinte teljesen meddően játszották meg a borsodiak, ami hajszál híján egyből megbosszulta magát: a kiegészülés után Haaranen bombája Voris fejvédőjéről vágódott le. Válaszul Berdnyikov lövése sem sokkal kerülte el a kaput, itt már verve volt Mag. Sándor-Székely is megszerezhette volna a vezetést, ismét a kapus volt a végállomás, Jegor Razumnyak megiramodásánál pedig Mag szúrt ki a másik oldalon, az eddig nem sokat mutató ifjabbik orosz fivérnek így 8. Erste Liga-meccsén sincs meg az első gólja. A mérkőzés felénél azonban csak megtört a jég, és ezzel át is szakadt a gát: 8 őrült perc alatt 6 találatot láthatott a népkerti publikum! A gólgyártást Páterka kezdte meg a 30. percben, miután Szathmáryval és Estevesszel mintaszerűen játszottak le egy létszámfölényes kontrát (1-0), lendületből érkezett azonban a gyergyói felelet Haaranen egyenlítésével – a finn bekknek a koribelsőjéről pattant be a pakk a kapuba, videózás után érvényben hagyták a gólt (1-1). Még mindig csak 30:47-nél jártunk, amikor a Miskolc a negyedik fórját már kihasználta az egész meccsen rengeteget dolgozó Esteves révén. A kis szerencsével előtte maradó korongot Berdnyikov lőtte be második szándékból az üresen maradó kanadainak, aki pontos kapással tette fel a rövid fölsőbe (2-1). A villámgyors gólváltások után szusszanásnyi gólszünet következett, de csak a 35. perc elejéig, ekkor Jalonen eresztett el egy középmagas kékvonalasat könnyed csuklómozdulattal, befért a vas mellé (2-2). Még ugyanebben a minutumban jött az újabb felelet, a fordulásból ismét visszaszerezte a vezetést a DVTK, megint az akcióban tevékeny részt vállaló Esteves korcsolyázott jókor jó helyre, s a kapu mögül befordulva vágta be Berdnyikov kipattanóját (3-2). A 38. percben először vezetett kettővel a házigazda, egy újabb fórgóllal: miskolci tűzijáték után Szathmáry lapos, Vinczén megpattanó lövését nem védhette Mag (4-2).

Nem sokáig élt a kétgólos előny, a második szünet után egyből visszalopta magát egyre a címvédő, egy komoly miskolci rövidzárlatot Császár köszönt meg és használt ki (4-3). Itt sem állt meg a futószalag, támadóharmados miskolci korongjáratás után a 46. percben Vojtkó ellőtt pakkja is átcsorgott Magon (5-3). Ezt követően hazai szempontból balszerencsés ítéletek következtek: előbb Bodó helyzeténél ítéltek gyorsan gólt a játékvezetők, majd Mag nagy hibája után hiába lőtte be a korongot Pecsét az üresen maradt kapuba, a találatot nem adták meg, helyette 5-4-ről és miskolci fórral folytatódhatott a játék a kapusra ráfújt játékkésleltetés nyomán. Ez kimaradt, majd a Gyergyó is megpróbálkozhatott szombati első emberelőnyével, sikerrel. Fejest kell dicsérni, aki előbb kristálytisztán szerelt egy megugró miskolcit, a lefordulást pedig csatárokat megszégyenítő módon fejezte be a rövidnél az általa megszerzett pakkal (5-5). Válaszul kimaradt egy dupla helyett szimpla miskolci fór, majd egy óriási gyergyói kapuvas, immáron a második a záró harmadban. A következő játékmegszakításnál némi szájkarate után ezt is megvideózták, ebből is a címvédő jött ki jobban: Sárpátki bombája, mint kiderült, bentről vágódott ki, hazai hideg zuhany: visszatekerték az órát, és 6-5-re immár a vendégek vezettek. De még itt sem volt vége: a Jegesmedvék nem estek össze, hanem kapuslehozatalt követően az óriási meccset játszó Szathmáry bombájával túlórára mentették az összecsapás másféllel a vége előtt (6-6), s aztán még egy Páterka-ziccer is kimaradt – a szezon valószínűleg legőrültebb mérkőzésén kis túlzással több minden történt, mint máskor egy komplett Erste-játékhéten.

A túlórát végül az Esteves és Szathmáry mellé a csapata legjobbjává felnövő Berdnyikov megérdemelt gólja döntötte el, a DVTK tehát elképesztő fordulatok és 6-6-os rendes játékidő után húzta be a pluszpontot egy, a már a szilveszteri őrület jegyében telő összecsapáson – az biztos, hogy erről a meccsről még sokat fognak beszélni.

dvtk gye gyhk esteves

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Elkezdtünk jól játszani, de a korábbiakat megbünteti a Jóisten

   

Így látták a vezetőedzők a 13 gólt hozó DVTK Jegesmedvék–Gyergyói HK mérkőzést.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Egy nagyon érzelemdús meccs volt sok, egyszer fent, egyszer lent helyzetekkel, egyszer a világ tetején voltunk, aztán a mélységekben. Nagy tisztelet jár az ellenfélnek, nagyon erős támadósoruk van és olyan hátvédeik, akik nagyon jól csatlakoznak a támadásokhoz. Nagy nehézségeket okoztak nekünk. De én nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Még mindig hiányos keretünk van a sérülések miatt, sok játékos csatlakozik hozzánk az U21-es csapatunkból. Ahogy már korábban is mondtam, minden meccs egy lecke, néha ezek fájdalmasak, most pedig egy boldog. Remélhetőleg tanulunk abból, hogy leadtuk az előnyünket, de végül győztesként jöttünk ki a meccsből és pozitívak lehetünk.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “Nehéz erről az őrült meccsről beszélni. A harmadik harmadban úgy játszottunk, ahogy kell. Az első harmadban nem volt igazán egyik csapatnak se komoly lehetősége, viszont amit a másodikban csináltunk… Eleve kértem, hogy ne legyen több kiállítás, erre lett még. Borzasztóan fegyelmezetlenül játszottunk, ezért lett 4-2 az eredmény, utána nyilván nem voltam kedves az öltözőben. Ezt követően elkezdtünk jól játszani, de a korábbiakat megbünteti a Jóisten. A végén kaptunk egy gólt, valószínűleg azért, mert ennyit érdemeltünk. Nem lehet elcsalni 20 percet egy meccsből. Meg kell értenünk, hogy ez már nem a tavalyi szezon, az önbizalom nem elég, hanem bele kell tenni a munkát minden cserébe. Lehetett látni, hogy van erőnk, de akkor miért nem az elejétől? Tehát ez fej kérdése, ezt kell rendbe tenni, mert nagyon szoros a bajnokság. Az egyik legtöbbet büntetett csapat vagyunk és ez nem véletlen, fegyelmezetlenek vagyunk, ezen változtatni kell. Az egy pontot azért kaptuk, mert visszajöttünk a meccsbe, de lehet, hogy többet nem érdemeltünk.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2023. dec. 30., szombat.
Voris: 87,5% (Praták)
K
Mag: 86,3% (Szakács)
Szirányi, Szathmáry, Esteves, Berdnyikov, Páterka
1
Haaranen, Jalonen, Bodó, Császár, Orban
Skrabov, Vojtkó, Pecsét, Miskolczi, Mattyasovszky
2
Mesikammen, Fejes, Vincze P., Sárpátki, Sándor-Székely
Szalay, Bean, Razumnyak J., Razumnyak V., Makai
3
Dalhuisen, Imre, Silló, DiDiomete, Szigeti
Sánta, Grjaznov, Farkas, Csiki, Trozsák
4
Timaru, Kozma, Csiszer, Bíró
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 29:02 MIS Páterka Szathmáry Esteves
1-1 29:36 GYE Haaranen Bodó
2-1 30:47 MIS PP Berdnyikov Esteves Mattyasovszky
2-2 34:19 GYE Jalonen Vincze P. Sándor-Székely
3-2 34:51 MIS Esteves Berdnyikov Páterka
4-2 37:33 MIS PP Szathmáry
4-3 41:35 GYE Császár Imre
5-3 45:42 MIS Vojtkó Esteves Berdnyikov
5-4 46:48 GYE Bodó Dalhuisen Sárpátki
5-5 54:30 GYE PP Fejes DiDiomete
5-6 57:46 GYE Sárpátki Sándor-Székely
6-6 58:28 MIS Szathmáry Berdnyikov
7-6 62:05 MIS Berdnyikov Mattyasovszky Vojtkó
51 Kapura lövések száma 48
6 Kiállításpercek 16

Így született 13 gól Miskolcon

 

Az őrülten fordulatos DVTK Jegesmedvék–GYHK mérkőzés hét percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum