Hatpontos Erste Liga-összecsapásokkal zárul a 2023-as év

   

Három érdekes mérkőzést tartogat a 2023-as esztendő utolsó Erste Liga-játéknapja, közte egy újabb tévés rangadót.

Tabellaszomszédok csapnak össze kora délután a Megyeri úton, egy újabb tévés meccsen: a Brassó újpesti vendégjátékát az M4 Sport+/Duna World közvetíti 14:05-től. A szezont kiválóan kezdő, jelenleg 38 egységgel a tabella 5. helyén tanyázó UTE az ünnepi időszak alatt egyszer lépett jégre, a fővárosiak szerdán egy kiélezett mérkőzésen 5-3-as vereséget szenvedtek hazai közönség előtt a GYHK ellen. Hiába egyenlített a lila-fehér alakulat először Ewanyk, később pedig Saarelainen találatával kétszer is a mérkőzés folyamán, az 57. percben egy Bodó-Orban összjáték után Császár belőtte az erdélyiek 4. gólját, a végén Rajna még lekorcsolyázott, de ez sem hozta meg a várt eredményt, Orban üres kapusa lezárta a lényegi kérdéseket. A Corona újabb magyarországi túráját abszolválja a két ünnep között, ráadásul MacQueen legénysége igen eredményesen teszi ezt: a barcasági együttes szerdán egy rendkívül kiélezett mérkőzésen hosszabbításban legyűrte a FEHA19-et, 24 órával később Kógerék újabb sikert könyvelhetett el, a sárga-kékek végig kontrollálva a mérkőzést 3-0-ra legyőzték az Acélbikákat. Mindkét csapat hasonló helyzetben van, és mivel elképesztően szoros a középmezőny – a 8. DEAC és a 4. Brassó között csupán 7 egység a különbség -, fontos jelentőséggel bírhat az újabb 3 egység bezsebelése. A feleknek előre és hátrafelé is nézelődniük kell a tabellán: a 6-7. pozícióban ott leselkedik lőtávon belül a Sportklub és a DVTK, csak arra várva, hogy az előttük lévők hibázzanak; ugyanakkor megfelelő eredményalakulás esetén a dobogós évzárás sem kizárt. Érdekes lesz látni, a két masszív védelem csatájából melyik kerül ki győztesen szombat délután: míg Rajna kapuja 68 alkalommal zörrent eddig az idei kiírásban, ez a szám a túloldalt 70, ami a 3. és a 4. helyre elég a ligában.

A forduló második mérkőzésén az ismét hullámvölgybe kerülő DVTK Jegesmedvék Szilassy Zoltán legénységét fogadják 18:00-tól a Népkertben. A remek decemberi kezdés után látványos mélyrepülésbe kezdtek a borsodiak. Néhány napja ugyan még azt írtuk Steve Kasper alakulatáról, hogy kétszer is nagyvadat ejtettek december folyamán – elvégre rövid időn belül kétszer is bravúrral legyőzték a listavezető FTC-t -, mostanra mindenki inkább a legutóbbi két maflásra emlékszik velük kapcsolatban. A keddi keleti derbin a miskolciak a DEAC otthonában kaptak egy hatost, és ez még a kisebbik meglepetés volt, a támadóegység és a védelem ugyanis két nappal később ismét csődöt mondott, nem akárhogyan: csütörtökön, hazai jégen úgy ütötte ki őket 7-1-re a Csíkszereda egy váratlanul tükörsima mérkőzésen, hogy csak 0-7-nél jött össze a kozmetikázás. A teljes képhez azonban hozzátartozik, hogy a DVTK finoman szólva sem áll jól hiányzók terén: legeredményesebbjüket, Löveit Boros amortizálta le az ünnepek előtt, kéztörésre és többhetes kihagyásra kárhoztatva a válogatott támadót, mellette legutóbb olyan alapemberek nélkül kellett kiállniuk az egyre jobb formába lendülő csíkiak ellen (fiatalokkal feltöltve is csupán 18 mezőnyjátékossal), mint Szirányi, Razumnyak, Kulesov, Csiki, Hill, Trozsák és Farkas, ezt pedig együttesen már nem bírhatta el a borsodi alakulat. Nyilván nagy kérdés, lesznek-e visszatérők, mert ennek ellenére a Jegesmedvék továbbra sincsenek rossz pozícióban a tabellán, győzelem esetén akár 3 pontra is megközelíthetnék a GYHK-t (egy esetleges újpesti vereség esetén pedig a Miskolc beérhetné a fővárosiakat is). A Gyergyószentmiklós decemberi összképe vegyes, a székelyek szép győzelmeket arattak az év utolsó hónapjában, azonban december 8-án hazai jégen becsúszott egy váratlannak mondható 6-3-as vereség a Dunaújváros ellen. A tavalyi bajnok jól kezdte utolsó idei magyarországi túráját, az erdélyiek egy sokáig szoros mérkőzésen az utolsó húsz percben Császár és Orban góljaival végül két vállra fektették az Újpestet, csütörtökön viszont az Erste Liga tavalyi két döntősének összecsapásán kimondottan sima vereséget szenvedtek a Tüskecsarnokban az FTC ellen. Egy szombati, miskolci GYHK-győzelem esetén Sárpátkiék ideiglenesen beelőzhetnék a táblázaton a BJAHC-ot, egy esetleges vereséggel azonban az is előfordulhatna, hogy a címvédő csak a negyedik pozícióból vághatna neki az új évnek.

A 2023-as esztendő utolsó Erste Liga-bajnokiját Debrecenben rendezik 18:30-tól, és két látványosan felszálló ágban lévő csapat érdekes csatáját hozhatja. Amit korábban talán hiányolni lehetett a cívisvárosiaktól, azt Bertáék az év végén csak végrehajtották: a DEAC egy egyértelmű topcsapatot is megérdemelten tudott legyőzni, az éllovas Fradit bravúros játékkal, végig vezetve gyűrte le 4-2-re a rendes játékidőben, Háriék keze akkor sem remegett meg, amikor Kestilä 55. percben ütött találatával a magyar bajnok 3-2-re vissza tudott jönni a mérkőzésbe. A hősies védekezésnek meglett az eredménye, Dobmayer Dominik 5 másodperccel a záró dudaszó előtt üres kapura biztosított, ezáltal a Debrecen fontos pontokat és nagyon komoly győzelmet könyvelhetett el. Vaszjunyinék egyértelműen kezdik felvenni a fonalat, hárommeccses sikerszériában vannak, legutóbbi öt meccsükből négyet behúztak, november végén pedig a címvédő Gyergyót is elkapták hazai jégen. Hasonló tendenciákat tud felmutatni szombati ellenfelük, a Sportklub is, amely a GYHK-tól ugyan pont kikapott legutóbb, a másik erdélyi riválist, a Brassót viszont egygólos meccsen legyűrte, és eleddig hibátlan magyarországi túrát teljesít a DAB és a DVTK lesimázásával. A Szeredának eddig is gólerős támadói voltak, csak most már be is mennek a helyzeteik, azzal pedig, hogy a védekezésük is összeállt – O’Connor és Adorján pedig jól kiegészíti egymást a kapuban -, bárkire veszélyesek lehetnek. A két fél egyaránt azzal a tudattal lép jégre 18:30-tól, hogy győztes évzáró esetén előzhetne: a DEAC DVTK-vereség esetén a Jegesmedvék elé léphetne a tabellán az egymás elleni eredmények miatt, míg a Csíkszereda a pocsék szezonkezdet ellenére már a dobogót ostromolva kezdhetné meg 2024-et.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum