Kinek megy jobban a kamerák előtt?

   

A DEAC karácsony másodnapján kapta el simán a DVTK-t, a Fradi nemrégiben a tavalyi alapszakaszgyőztest, majd a bajnokot verte magabiztosan.

Délután fél ötös kezdéssel a DEAC tévés mérkőzésen fogadja a listavezető Ferencvárost. Mindkét együttesnek nagyon megy az M4 Sport kamerái előtt: december 23-án az FTC a tavalyi alapszakaszgyőztes BJAHC otthonában nyert 4-1-re, három nappal később a DEAC meglepetésre tükörsimán verte a hullámvölgybe kerülő DVTK-t – Mihalik Andrásék 6-1-es győzelmükkel a legnagyobb gólkülönbségű sikerüket aratták idén –, majd csütörtökön ismét a Fradi került a köztévé műsorára, és győzte le idén már harmadszor a címvédő GYHK-t. A DEAC a két Fejér megyei klubbal küzd a nyolcadik, még rájátszást jelentő helyért, a DAB-bal szemben négy mérkőzéssel kevesebbet játszva 4, a FEHA19-hez képest csak eggyel kevesebb fellépésen 6 pont az előnye. A DEAC összekapta magát a legutóbbi Fradi-meccs óta – december elején Nagy Kristóf shutoutjával a zöldek 4-0-lal hozták el a pontokat a Tocóskertből –, legutóbbi négy mérkőzésükön nyolc pontot szereztek, kétmeccses győzelmi szériából érkeznek. Hetényi Zoltán két hét után 97%-os teljesítménnyel tért vissza a kapuba, elengedhetetlen szerepe volt a DVTK legyőzésében. A Fradi hárommecses pozitív sorozattal utazik Debrecenbe, a DAB hosszabbításos legyőzését követően jött az említett BJAHC, majd GYHK felett aratott siker. Az elmúlt időszakban inkább Nagy Kristófnak szavaz bizalmat Fodor Szabolcs vezetőedző, mindhárom győzelem során 94% felett zárt a 24 éves hálóőr. A két együttes idei összecsapásai sima FTC-győzelemmel zárultak: az éllovas a nyitó fordulóban 10-2-re diadalmaskodott, majd a hónap elején jött az említett 4-0-s siker.

A mérkőzést tehát az M4Sport élőben közvetíti 16:30-tól.

DEAC Rétfalvi

Fotó: Czérna Márk / DEAC

DEAC–FTC-Telekom 4-2

   

A debreceniek a keddi, miskolciak elleni sikerüket követően újabb tévés mérkőzést húztak be, ezúttal a tabellaelső ferencvárosiakat verték.

A ferencvárosiaknál ezúttal Arany Gergely kezdett a kapuban, valamint Nagy Gergő helyett Németh Attila szerepelt a meccskeretben. A kevesebb mint 24 órával korábban meccset játszó Fradié volt a nyitány, Hetényi Zoltánnak gyors egymásutánban kétszer is védeni kellett a mamuttal. Lassan bemelegedett a házigazda is, ezt Molnár Dávid lövése jelezte. Folyamatos volt a játék, alig volt játékmegszakítás, gyorsan repültek a percek. Az összképen csak a rossz passzok rontottak. Kärmeniemi szedte össze az első kisbüntetést, össztűz zúdult a vendégkapura, Arany repkedett a vasak között. Mingazov igazán elemében volt, de a születésnapos kapus eszén nem tudott túljárni. A több energiával játszó debreceniek jobbak voltak, érett a vezető góljuk. A 12. percben siker koronázta erőfeszítéseiket: Hári Norbert kapáslövéssel kipókhálózta a felső sarkot (1-0). Ez volt a csatár első találata a szezonban. A folytatásban is inkább a hajdúságiak akarata érvényesült, akik húsz perc alatt húsz lövéssel kínálták meg Arany Gergelyt. A végén villant az FTC is, a már majdnem cserére korcsolyázó Németh Attila lépett ki és mielőtt a bekkek utolérték célba vette a felső sarkot, Hetényi sisakjáról mellé vágódott a pakk.

A középső felvonás Bucskin kiállításával indult. A fővárosiak előbb kapuvasig jutottak, majd egy kavarodás után felperdülő korongot Bukor Rajmund kapott ki kézzel, nagy mentés volt. Kihúzták a nehéz két percet a hazaiak, a visszatérő Bucskin szólózhatott, Arany lepkéssel tolta mellé a lövést. Látványos jelenetekben nem volt hiány, a kapusok mindkét oldalon remekeltek. A jobb energiával játszó ferencvárosiak a 26. percben egyenlítettek: Németh Attila az alapvonal mögül kapura kanyarodott, lövése Hetényi ütőjéről vágódott a hálóba (1-1). Nem esett kétségbe a DEAC, Mingazov riogatott mindenhonnan. A harmad második felében az FTC került felülre a hullámvasúton, Tóth Gergő kétszer is betalálhatott volna. Élesedett a küzdelem, egy kontra végén Brady kísérletét fogta Hetényi, ami után Novotny és LaPorte talált egymásra, meglepetésre csak a debrecenit küldték ki a játékvezetők. A fórban Kulmala kapáslövése volt a legveszélyesebb, de kihúzták a hazaiak. A végére Usnyev csúnya szabálytalansága maradt LaPorte-tal szemben, szerencsére sérülés nem történt. Az első harmadban a DEAC, míg a másodikban az FTC volt a jobb, a döntés a záró felvonásra maradt.

A fórt nem tudta kihasználni a Fradi, öt az ötben rögtön büntetett a Debrecen: a 44. percben Hári Norbert átadásából Molnár Dávid köténygólt lőtt (2-1). A gól jót tett a meccsnek, kőkemény küzdelem folyt minden korongért. Mindkét csapat lőhetett volna gólt, a kapusok továbbra is ihletett formában védtek. Az utolsó tíz percen belül Kulmala kapott kisbüntetést, ezt pedig kihasználták a hazaiak. Az 54. percben Kloz vitte be a korongot a harmadba, lövése a hátsó palánkról vágódott vissza hozzá, másodszorra pedig fonákkal a hálóba emelt (3-1). Nagyot küzdött a Ferencváros és gyorsan visszajött a meccsbe. Az 55. percben Kestilä szép keresztpasszt váltott gólra, újra nyílttá téve az összecsapást (3-2). A hajrá is méltó volt a meccshez, hatalmas ütközések színezték a játékot. A végén Arany is lekorcsolyázott, Vasziljev megküzdött a belőtt korongért, Dobmayerhez passzolt, aki a kékről az üres kapuba lőtt (4-2). LaPorte és Vasziljev még összeakadt, mindketten lehiggadhattak a büntetőpadon. A végeredményt ez már nem befolyásolta, a remek formában lévő DEAC 4-2-re legyőzte a listavezetőt és megszilárdította nyolcadik helyét a tabellán.

debftc_ban

fotó: DEAC

Az utolsó pár percben nagyon komoly tempót diktáltunk

   

A DEAC–FTC-Telekom mérkőzés vezetőedzői nyilatkozatai.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Először is fegyelmezett játék volt, ez kellett. Hatvan percig, egyre többet fókuszálunk. Gólokat is sikerült már lőnünk. Idáig egy-két góllal nem sikerült meccset nyerni. Most már 4-5-6 jön. Alakul ez. Kell még egy kis idő, de örülök, hogy pontokat sikerült gyűjtenünk itt a hónap végén.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: ”Teljesen nyilvánvaló volt, az elmúlt két meccs alapján, hogy volt két nagy arányú győzelmünk, hogy a DEAC-nak nem lehet más lehetősége, minthogy mindent bele adnak ellenünk és visszaakarják adni ezt nekünk. Így is játszottak, teljes kerettel voltak. Hajtottak, küzdöttek, kapartak. Azt gondolom, hogy egy nagyon kicsi bennünk maradt. Nem volt könnyű, csütörtökön is játszottunk, pénteken utaztunk, de ez nem lehet kifogás. Az utolsó öt-hat percben, azért megmutattuk, hogy maradt még bennünk. Az utolsó pár percben nagyon komoly tempót diktáltunk. Ilyet kellett volna diktálnunk hatvan percen keresztül, akkor nagyobb esélyünk lett volna nyerni. Volt egy buta kiállításunk, ami kicsit megfogta a tempónkat. Támadó harmadbeli buli után, ez el is dönthet egy ilyen meccset. Butaság volt. Nem szeretném egy emberre ráverni a győzelmet. Ez mindenféleképpen csapat. Talán azt mondhatjuk, hogy még egy 10% lett volna bennünk, vagy nagyobb akarat, vagy harci szellem, mint itt a végén, akkor nagyobb esélyünk lett volna nyerni.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2023. dec. 29., péntek.
Hetényi: 96,2% (Szeles)
K
Arany: 93,3% (Nagy K.)
Kloz, Dobmayer, Bucskin, Szmirnov, Novotny
1
Roth, Hrabal, Kestilä, Brady, LaPorte
Mingazov, Usnyev, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev
2
Marva, Boros, Turbucz, Németh, Kulmala
Krollis, Bukor, Mihalik A., Rétfalvi, Koblar
3
Seregély, Karmeniemi, Nemec, Turcotte, Tóth G.
Jakabfy S., Jakabfy Cs., Molnár, Hári, Mazzag
4
Haranghy, Banga, Bán, Farkas
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:47 DEB Hári Molnár Dobmayer
1-1 25:17 FTC Németh Kulmala Turbucz
2-1 43:14 DEB Molnár Hári
3-1 53:02 DEB PP Kloz
3-2 54:37 FTC PP Kestilä
4-2 59:55 DEB EN Dobmayer Vasziljev
46 Kapura lövések száma 53
10 Kiállításpercek 6

Kloz a palánkkal adatott gólpasszt saját magának

   

A DEAC–FTC-Telekom meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum