Itt tényleg a világ legjobbjai játszanak együtt

   

A magyar női válogatott hátvédje, Taylor Baker várja már a PWHL rajtját, és úgy érzi, csapatának, a New Yorknak van a legerősebb védelme.

Január 1-jén indul az új női NHL, a PWHL első szezonja, a nyitó mérkőzést a Toronto és a New York játssza. A vendégeknél ott lesz a keretben a torontói születésű, 2021 óta magyar válogatott Taylor Baker is, aki Garát-Gasparics Fannihoz hasonlóan az edzőtáborban nyújtott teljesítménnyel harcolta ki a szerződését.

„Jó lett volna, ha draftolnak, de nem voltam csalódott, mert utána több klubtól is kaptam meghívást az edzőtáborokba. Volt lehetőségem választani, és a New York mellett döntöttem. Az edzőtáborban erőnléti tesztek végeztünk, jeges edzéseken és egymás közötti meccseken vettünk részt, aztán Uticában felkészülési találkozókat játszottunk a többi csapat, köztük a Fannival felálló Ottawa ellen is. Ezek után dőlt el, hogy bekerülök a végleges keretbe és szerződést kapok, ami miatt rendkívül boldog voltam. Jó a társaság, mindenki segítőkész, az edzőtáborban töltött idő összekovásolt minket. Izgatottan várom a rajtot.”

A 26 éves hátvéd a tavalyi szezont a másik tengerentúli ligában, a PHF-ben töltötte, és a Montreal színeiben 24 meccsen egy gólt és nyolc asszisztot jegyzett, behívták az All Star-meccsre is. Az eddigi tapasztalatai alapján a PWHL erősebb lesz. „Gyors a tempó, technikásak és fizikálisan is erősek az ellenfelek, és a testjáték is valamennyire engedélyezett. Magas lesz a színvonal, erősebb, mint amihez korábban hozzászoktam, de itt tényleg a világ legjobbjai játszanak együtt. Ez a liga jobbnak ígérkezik, mint a PHF volt, hiszen a kanadai és amerikai válogatott játékosok is itt szerepelnek, komoly, kompetitív környezet vár ránk.”

taylorb

A New York legnagyobb sztárja a csatárok között Abby Roque, Alex Carpenter és Jill Saulnier, valamennyien világbajnokok. A hátvédek között Micah Zandee-Hart, Claire Thompson és Jamie Bourbonnais emelkedik ki, de jókora tapasztalata van a svéd Johanna Fällmannak is. „A mi védelmünk a legerősebb a ligában. Nagy harc lesz a játékpercekért, de ezzel is csak egymást húzzuk előre. Négy olimpikon van a hátvédtársak között, hatalmas lehetőség számomra egy ilyen tehfetséges együttesben szerepelni” – mondta Taylor Baker a várható szerepéről.

A hátvéd a RIT-en töltött egyetemi évek után játszott két szezont a MAC Budapestben, majd innen került vissza a tengerentúli bajnokságokba. A magyar válogatottban 32-szer szerepelt, két A csoportos vb-n is jégre lépett. „Sokat költöztem, szerencsés vagyok, hogy ilyen lehetőségeket kaptam a jégkorong által. Mindenhol jó tapasztalatokat szereztem. Hálás vagyok a családomnak és a barátaimnak a támogatásért.”

Taylor Baker arról is beszélt, a mostani PWHL-es játékosok igyekeznek inspirálni a fiatalokat, és utat mutatni nekik. „Gyerekként nem is álmodtam arról, hogy a világ legjobb ligájában szerepelhetek majd, hiszen akkor még nem létezett ilyen a női jégkorongban. Remélem, hogy együtt tovább építhetjük és fennmarad ez a kezdeményezés, és a következő generációk számára is elérhető lesz. Mindannyian várjuk a liga rajtját, különleges érzés lesz telt házas csarnokokban, ilyen érdeklődés mellett és ilyen játékosokkal együtt kikorcsolyázni a jégre.”

ny_pwhl

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum