DVTK Jegesmedvék–SC Csíkszereda 1-7

   

A Sportklub a remekül védő Adorján Attila vezérletével magabiztos győzelemnek örülhetett a tartalékosan felálló miskolciak ellen.

A DVTK Jegesmedvék úgy álltak fel 18 mezőnyjátékossal, hogy idénybeli első Erste Liga-meccsén lépett jégre Molnár Márk, Rőczei Zsolt, továbbá a szegedi Sánta William – utóbbi pályafutása első felnőtt mérkőzésén szerepelt –, valamint Artyom Grjaznov is csak második alkalommal ölhette magára a felnőttek mezét, miközben a temérdek eddigi hiányzóhoz csatlakozott Valentyin Razumnyak, Csiki Hunor, Őri Arvid és Dillon Hill, Trozsák Ádám és Farkas Márton is. A Sportklubnál Casaneanu helyett Szkacskov lépett jégre. A miskolci vasak között Voris kezdett, míg a Sportklubnál a korábbi DVTK-kapusnak, Adorjánnak szavaztak bizalmat.

A hazaiak lelkesen kezdtek, de ennek ellenére is a csíkiak szerezték meg a vezetést, a negyedik percben Péter Balázs bevetődve tette be közelről a keresztpasszt (0-1). Másfél minutummal később emberelőnybe került a Sportklub, melynek során Welsh kapuvasat lőtt. A kiegészülést követően is a vendégeknek volt több helyzetük, ám a lelkesen játszó hazai fiatalokat is dicséret illette. A nyitó harmad hajrájában megduplázta előnyét a csíki együttes, Levin a palánk mellől becselezte magát a kapu elé, majd behúzta a korongot Vorisnak (0-2). A játékrész végén Páterka lövésénél hatalmast védett Adorján.

A második húsz perc áthúzódó csíki fórral indult, ekkor Kubát verte telibe a kapuvasat. A 25. minutumban Brown kapásból betalált, ám mivel Vorist akadályozta a védésben az egyik szerdai, ezért videobírózás következett, amit követően érvénytelenítették a gólt. A mérkőzés közepe táján az addig sportszerű találkozó paprikásabbá vált, főleg akkor, amikor Vorisnak nekikorcsolyázott az egyik csíki, amit követően Levin és Skrabov összeverekedtek. Az eset után a két játékos verekedésért 5-5 percet ült, Becze kapusakadályozásért két percet kapott, míg Brown tíz percet pihenhetett. A 33. minutumban megint nekiütköztek Vorisnak, akiknek ezúttal lerepült az egyik mamutja. Nem sokra rá öt a négyre támadhatott a Sportklub, a Jegesmedvék hősiesen védekeztek, hiába, nem sokkal a büntetés lejárta előtt egy Voris-bravúrt követően Fodor betalált (0-3). A harmad hajrájában Razumnyak szépíthetett volna, de mire helyzetbe került, utolérte az egyik csíki. Az utolsó előtti percben kétszer is villantak a vendégek: előbb Salló meglőtte a negyedik vendég gólt (0-4), majd Részegh is eredményes volt (0-5).

A záró felvonásban hat és fél percet kellett várni az első gólra, Levin villant egyet fonákkal (0-6). A DVTK Jegesmedvék emberelőnyben próbálhattak szépíteni, ezt sikerrel tették, Bean tett be közelről egy kipattanót a játékrész közepén (1-6). A folytatásban a miskolciak és a szeredaiak kihagytak egy fórt, aztán másfél perccel a vége előtt Sánta lövését Adorján védte, a kontrából pedig Brown beállította a végeredményt.

A Sportklub 7-1-re nyert, szombaton Debrecenben zárja magyarországi túráját. A DVTK Jegesmedvék ugyanazon a napon a Gyergyói HK-t fogadják.

misscc_berdnyikov

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Egy játékos sem adta fel, a végéig sokat dolgoztunk

   

A DVTK Jegesmedvék–SC Csíkszereda találkozó nyilatkozatai.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Minden ilyen meccs csalódást keltő, főleg hazai pályán, ilyen sok szurkoló előtt. Már a meccs előtt tudtam, hogy egy nagyon nehéz feladat előtt állunk. Nem szeretek kifogásokat keresni, de a második számú kapusunkat is beleszámolva 11 játékos hiányzott a keretünkből. Egy jó csapat ellen játszottunk, akik jó rendszerben játszanak, sok tehetséges játékossal. Nem ismerek más csapatot, akik ekkora nehézségeken, ekkora hátrányon felülkerekednének. Ennek ellenére sok jó dolgot csináltunk, 0-2-nél volt pár lehetőségünk a gólszerzésre, amikkel nem éltünk, majd pedig ránk szakadtak a nehézségek, amikből nem tudtunk felállni. A pozitív dolog, hogy egy játékos sem adta fel, a végéig sokat dolgoztunk. Ez egy fájdalmas tapasztalat számunkra, de szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy nem az a fontos, hogy hol áll a csapatod december végén, hanem hogy miként játszik a csapatod, amikor a rájátszáshoz érsz. Hiszek benne, hogy ezeknek a vereségeknek a fájdalma és tapasztalata után jobbak leszünk.”

Václav Novák, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Jól kezdett a csapatunk és jól harcoltunk. Büszke vagyok a srácokra. Egyetlen dolog volt, ami nem tetszett, a legnagyobb probléma, az pedig a fegyelmezettség. Ezen kívül gratulálok a csapatnak és örülünk a három pontnak.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2023. dec. 28., csütörtök.
Voris: 83,3% (Praták)
K
Adorján: 97,0% (Simo)
Skrabov, Sánta, Esteves, Berdnyikov, Páterka
1
Kubát, Ferencz Csibi, Levin, Welsh, Brown
Szalay, Vojtkó, Pecsét, Miskolczi, Mattyasovszky
2
Rutkowski, Gecse, Péter, Részegh, Becze
Szathmáry, Bean, Razumnyak J., Grjaznov, Makai
3
Láday, Salló, Rokaly Sz., Reisz, Sofron
Fazakas, Molnár, Rőczei
4
Rokaly N., Fodor, Szkacskov
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Vaclav Novak, Sprencz István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:58 SCC Péter Becze Részegh
0-2 15:33 SCC Levin Kubát Ferencz Csibi
0-3 35:14 SCC PP Fodor Levin Szkacskov
0-4 38:26 SCC Salló Levin
0-5 38:44 SCC Részegh Salló Péter
0-6 46:28 SCC Levin Brown Welsh
1-6 49:27 MIS PP Bean Pecsét Miskolczi
1-7 58:27 SCC Brown Levin Ferencz Csibi
33 Kapura lövések száma 42
- Kiállításpercek -

Levin szép cselek után volt eredményes

 

A Sportklub miskolci sikere videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum