Harmadszor is legyőzi-e a Fradi a címvédőt?

 

Az FTC a GYHK-t látja vendégül a Tüskecsarnokban az M4 Sport kamerái előtt, a Brassó Dunaújvárosba utazik, a Csíkszereda Miskolcon vendégszerepel, míg a BJAHC a FEHA19 otthonában lép jégre csütörtök este.

A Dunaújváros ismét 17:30-tól fogad egy erdélyi együttest, csütörtök késő délután a Corona Brassó érkezik az Eszperantó utcába. Szerdán a DAB tovább rontotta nem túl hízelgő hazai mérlegét, a Csíkszereda 4-1-es győzelmet aratott, így Niko Eronen legénysége csupán a pontok 36%-ot tudja otthon tartani. A minap egy újabb finn légióst bejelentő DAB kétmeccses vereségszériát követően javítana, legutóbbi öt hazai fellépéséből csupán egyet tudott megnyerni, igaz, akkor 6-0-ra kiütötte az UTE-t. A hatodik helyen álló Brassónak egy nappal korábban ismét meggyűlt a baja a FEHA19-cel – de ezúttal nem kapott ki, mint október elején –, a fehérvári fiatalokat végül Lowney hosszabbításos góljával tudták legyőzni a 65. percben. A barcaságiaktól Williamset az első harmadban véglegessel kiállították, így öt védővel játszották végig a mérkőzést, Boriszenko és Lowney is 25 percnél többet volt jégen. A kanadai bekk azóta négymeccses eltiltást kapott, így ebben a naptári évben már nem számolhat vele MacQueen mester, az egy mérkőzését letöltő Blackwater viszont újra a stáb rendelkezésére állhat. A Corona idén már háromszor legyőzte a Dunaújvárost, első két ízben 4-2-vel, legutóbb december 7-én 3-2-vel bizonyult jobbnak.

Szintén 17:30-kor a Tüskecsarnokban megismétlődik a tavalyi döntő párharca, az éllovas FTC-Telekom az időközben a második helyre előlépő Gyergyói HK-t fogadja. A Fradi karácsony előtt megszakította hárommeccses vereségszériáját, a DAB és a BJAHC legyőzésével immáron két sikernél tart zsinórban. A Rozsomákok ellen végig vezetve, magabiztos sikert arattak Fodor Szabolcsék, Vladimír Roth 16 gól nélküli találkozót követően az Acélbikáknak és a BJAHC-nak is betalált. A Gyergyó fontos meccset nyert szerdán Újpesten, egy végletekig kiélezett találkozón a végjátékban húzták be a három pontot Császár Hunor győztes gólja révén, közvetlen riválisuk felett aratott győzelemmel ideiglenesen felléphettek a dobogó második fokára. A felek eddig kétszer találkoztak egymással, Gyergyószentmiklóson és Újbudán is 4-1-es Fradi siker született, egy újabb zöld-fehér győzelem tovább nyithatná az ollót az első és a második helyezett között. A találkozót az M4Sport élőben közvetíti.

Egy órával később a sereghajtó FEHA19 az átmenetileg a harmadik helyre visszacsúszó BJAHC-t látja vendégül. Anatoli Bogdanov együttesének hat pont a hátránya a nyolcadik, még rájátszást jelentő helyhez képest, ráadásul legutóbbi négy mérkőzését elbukta. A szoros meccsek menedzselésével gyűlik meg mostanság a fehérváriak baja, utolsó három fellépésük során egyaránt egy góllal maradtak alul. A farmcsapatba sérülését követően először térhetett vissza Szita Donát, a volt válogatott támadó rögtön betalált a Brassó ellen hosszabbításban 3-2-re elbukott bajnokin. Az idegenben a legjobb mérleggel bíró BJAHC – Kangyal Balázsék a pontok 63%-át elcsenik – tízmeccses pontszerző szériája szakadt meg karácsony előtt, az FTC simán legyőzte őket a Vasas Jégcentrumban. A Rozsomákok jelenleg a második GYHK mögött egy ponttal lemaradva csak a harmadikok, de riválisuknál két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A BJAHC-nak idén nagyon megy a FEHA19 ellen, október elején 7-1-re, másfél hónappal később 7-2-re verték a fehérvári fiatalokat.

Ugyancsak 18:30-tól a DVTK és az SC Csíkszereda Miskolcon mérkőzik meg egymással. Karácsonykor a Jegesmedvék meglepetésre tükörsima vereséget szenvedtek Debrecenben, háromszor is kapituláltak emberhátrányban, a végeredmény 6-1 lett. Kulesov, Lövei és Szirányi együttes hiányzását már nem bírta el Steve Kasper együttese, a támadószekcióban valamelyik légiósnak vagy fiatal magyarnak szintet kell lépnie, ha a DVTK oda szeretne érni a top 4-be. A Sportklub szerdán végig vezetve, mindhárom harmadot megnyerve 4-1-re diadalmaskodott Dunaújvárosban. A Csíkszereda legutóbbi két találkozóján mindössze egy gólt kapott, O’Connor kapus a jelek szerint kezdi megtalálni csúcsformáját. A továbbra is hetedik helyen álló csíkiak egy esetleges győzelemmel megelőzhetnék ellenfelüket a tabellán. A két gárda idei összecsapásai eddig DVTK-sikereket hoztak, október közepén Erdélyben a Jegesmedvék rendes játékidőben nyertek 4-3-ra, majd november végén hazai környezetben hosszabbítást követően szintén 4-3-as diósgyőri siker született.

FTC GYHK

Fotó: FTC Jégkorong

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO INFO
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum