FTC-Telekom–Gyergyói HK 5-2

   

A ferencvárosiak a szezonban harmadik alkalommal is legyőzték az Erste Liga-címvédőt.

A listavezető FTC-Telekom a címvédő GYHK-t fogadta az Erste Liga csütörtöki rangadóján. A hazaiak kapuját Nagy Kristóf védte, Arany Gergely visszatért, de csak csereként nevezték. A gyergyói vasak között Rinne állt. Gyorsan próbára is tették a kapusokat a csapatok: Fejes a kék vonalról, Brady a bal oldalról próbálkozott. A 6. percben Jalonen kapta a meccs első kiállítását, de igazán nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani a hazaiak. A 12. percben Kulmala lövése átcsúszott Rinnén, a korongot végül Turbucz továbbította a kapuba. Egy perccel később már kettővel vezettek a hazaiak: Banga lőtte ki nagy erővel a hosszú felsőt a bal oldalról. A folytatásban sem lassítottak a zöld-fehérek, két percen belül már a harmadik góljuknak örülhettek: LaPorte szinte letükrözte Banga találatát, tűpontosan bombázott a jobb felsőbe. A harmad végét próbálta megnyomni a Gyergyó, Nagy Kristóf szép védéseinek köszönhetően azonban maradt a három gólos ferencvárosi előny. Fél perccel a játékrész vége előtt Marva ült ki a büntetőpadra, így emberelőnyben kezdhette a középső felvonást a címvédő.

Az áthúzódó hátrányt sikeresen kivédekezte a Fradi, de továbbra is nyomás alatt volt a hazai kapu. A 25. percben Orban és Császár is közel volt a szépítéshez. Két perccel később Jalonen kapta meg a pakkot szembe a kapuval, de Nagy Kristóf hárított. A 27. percben Fodor Szabolcs időkéréssel próbálta felrázni öltözőben maradt csapatát. Az időkérés után fel is pörögtek a hazaiak: Hrabal és Roth is a kék vonalról próbálkozott. Császár közeli lövését Nagy Kristóf tornázta ki a bal alsóból a 30. percben. A harmad közepén Tóth Gergő kiállítását sem tudta gólra váltani a Gyergyószentmiklós. A 35. percben már a negyedik ferencvárosi gólnak örülhettek a Tüskecsarnokba szép számmal kilátogató szurkolók: Marva lövése csattant a kapuvason, a kipattanót Rinne egy vétlen mozdulattal saját kapujába húzta. A középső felvonás Sárpátki kiállításával zárult.

Az utolsó húsz percet már Mag kapussal kezdte a GYHK, az ő védéseinek is köszönhetően kivédekezték a hátrányt. A 43. percben Sárpátki jutott kapuvasig, majd emberfórban támadott a Gyergyó, de gól ezúttal sem született, Császár találta el a kapuvasat. A 47. percben páros kiállítást ítéltek a bírók, alig tíz másodpercre rá jött is a vendég gól: Haaranen bepasszát Bodó emelte fonákkal a felső vas alá. Nyolc perccel a vége előtt Kestilä ment ziccerben, Mag hárított. Három perccel később már csak két gól volt a hazai előny: Sárpátki helyezett közelről Nagy Kristóf mellett a hálóba. Az utolsó két percben kapusát lehozva támadott a címvédő, az 5-2-es végeredményt Nagy Gergő állította be egy üres kapus találattal.

A Ferencváros pénteken a DEAC otthonába látogat, a Gyergyó magyarországi túrájának következő fellépése szombaton lesz Miskolcon.

ftcgye_kulmala_sarpatki

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

Ha otthon le akarod festeni a falat, akkor sem hagyod el a sarkokat

   

Az FTC-Telekom–Gyergyói HK mérkőzés vezetőedzői nyilatkozatai.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Komoly erőltetett meneten vagyunk túl, ami mentálisan és fizikálisan is megterhelő. Ennek ellenére az elején látszódott, hogy frissebbek vagyunk, mint a Gyergyó, akik meccsből jöttek. Ezt ki tudtuk használni, és ezért is tudtuk megnyerni ezt a meccset, mert 3-0-ra elhúztunk az első harmadban. Utána viszont látszott az említett szellemi és testi leterheltség, elfáradtunk ebben a mérkőzésben. De az elején elég előnyt szereztünk ahhoz, hogy utána a végéig menedzselni tudjuk a játékot.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “Hatvan méter hoki kell, és hatvan percen keresztül kell palánktól palánkig menni. Ha megnézzük az első három gólt, látjuk, hogy ezek hiánya miatt kaptuk őket, elfutásból, kettő az egyből, három az egyből. Nagyon mélyen van három csatárunk, nincs a kör felett a harmadik ember, a hátvéd ennek ellenére belép a félharmadra. Kipöckölik a palánkon, vagy ahogy mondják a művelt angolok, kichipelik és elrohannak kettő az egyben, három az egyben, és tökéletes lövéseket hajtottak végre, amiből gólok lettek, így pedig hipp-hopp 3-0 lett. Nem volt egyensúly a játékunkban, ott voltunk a támadóharmadban, jó dolgokat csináltunk, de nem csináljuk végig a munkát, például letámadásnál egy méterre az embertől elkanyarodunk. A második harmadra azért feléledtünk, időt is kért az ellenfél, mert nyomás alatt voltak, de ezek az egy méterek, ezek az egy-egy lépések hiányoztak. Playoffhokit kell már ilyenkor is nyomni, végig kell csinálni a játékelemeket úgy, ahogy azt kell. Ha otthon le akarod festeni a falat, akkor sem hagyod el a sarkokat, a snájdolással kezded, aztán telibe gurítod hengerrel. Na most, mi ezt nem csináljuk, mert nem vagyunk elég precízek és ezek a néhány percek okozzák a vesztünket. Egyébként megint el lehet mondani, hogy zömében hú, de nyomott a Gyergyó, de nem jól nyomott a Gyergyó, mert ahelyett, hogy tényleg domináltuk volna a meccset, kontroll helyett esztelenül mentünk előre, azt hittük, hogy kolbászból van a kerítés, emiatt felelőtlenné váltunk, ez pedig a vesztünket okozta.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2023. dec. 28., csütörtök.
Nagy K.: 95,7% (Arany)
K
Rinne: 84,6% (Mag: 100%)
Roth, Hrabal, Kestilä, Brady, LaPorte
1
Haaranen, Jalonen, Bodó, Császár, Orban
Marva, Boros, Turbucz, Nagy G., Kulmala
2
Mesikammen, Fejes, Vincze P., Sárpátki, Sándor-Székely
Seregély, Karmeniemi, Nemec, Turcotte, Tóth G.
3
Dalhuisen, Imre, Silló, DiDiomete, Szigeti
Haranghy, Banga, Bán, Farkas
4
Timaru, Kozma, Csiszer, Bíró
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:33 FTC Kulmala Turbucz Nagy G.
2-0 12:10 FTC Banga Nemec Karmeniemi
3-0 13:24 FTC LaPorte Brady
4-0 34:11 FTC Marva Turbucz Nagy G.
4-1 46:25 GYE Bodó Haaranen Császár
4-2 55:02 GYE Sárpátki
5-2 59:37 FTC EN Nagy G.
30 Kapura lövések száma 47
8 Kiállításpercek 6

Banga és LaPorte is tűpontosan lőtt

 

Az FTC-Telekom–GYHK meccs hét gólja négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum