FEHA19–BJAHC 1-4

   

Az ismét betaláló Szita góljával még megszerezte a vezetést a FEHA, de onnantól beindult a budapestiek támadógépezete.

Nem lacafacázott, nekiugrott ellenfelének a BJA. Mozer és Galoha kis területen szépen passzolgattak, Melnyicsuk védett, akárcsak Keresztes ziccerénél. Hiába a vendégfölény, majd egy emberelőny, a 7. percben a házigazda szerzett vezetést: Blasko felhozta a korongot a jobb oldalon, Dobos szépen elvitte az embereket, a második hullámban érkező Szita pedig a hálóba lőtt (1-0). A hosszú sérülése után a szezont egy nappal korábban megkezdő csapatkapitány remekül tért vissza, második meccsén második gólját szerezte. A gól önbizalmat adott a fehérváriaknak. Dobos előbb közelről tesztelte Farkas Rolandot, majd megpasszolta Racsinszkijt, akinek lövését az utolsó pillanatban blokkolták. Hamarosan magához tért a fővárosi alakulat. Energikus letámadásuk nem engedte a semleges harmadnál tovább a FEHA-csatárokat, míg a megszerzett korongokból azonnal támadták a kaput. A hajrában tovább fokozta a nyomást a Kangyal-csapat, öt az ötben is felálltak és számos lövőhelyzetet alakítottak ki. A 16. percben nyomasztó fölényük góllá érett: Pozsgai középről, szép csuklómozdulattal lőtt a hálóba (1-1). Melnyicsuk a hajrában is repkedett a ketrec előtt, a statisztika szerint 27 lövés szállt a kapujára, végül a hazaiak kihúzták újabb kapott gól nélkül a dudaszóig.

Anatoli Bogdanov feltüzelte övéit a szünetben, Szita Donát kapuvassal kezdett, majd agilis játékuknak köszönhetően több ziccert is kialakítottak. A BJA sem hagyta magát, sok helyzettel tarkított oda-vissza hoki következett, nem unatkoztak a kilátogató szurkolók. A kapusok mindkét oldalon remekeltek, Farkassal és Melnyicsukkal is maximálisan elégedett lehetett edzője. A 28. percben Fekete Alexet szerelték az utolsó pillanatban, majd Blasko bombáját kapta le Farkas. A folytatásban is maradt a támadóhoki, játékban felnőtt a BJA-hoz a FEHA. A harmad második felében Falust küldték ki a játékvezetők, a fór leteltekor Schlekmann maradt üresen az alapvonalon, kapura fordult és elcsúsztatta a korongot Melnyicsuk mellett, ezzel a 34. percben újra a látogatók vezettek (1-2). A hajrában mindent megtettek az egyenlítésért a hazaiak, tüzeltek becsülettel. A 38. percben Schlekmann ment neki Dobosnak egy kisbüntetésért cserébe. Emberelőnyben Szitáék alaposan körbelőtték a kaput, de betalálniuk nem sikerült. Remek második játékrész után izgalmas záró felvonásra volt kilátás.

A harmadik harmadban is folytatódott a nyílt sisakos támadóhoki. Megjósolhatatlan volt, melyik csapat szerzi a következő gólt. A fehérváriak energiaszintje nem csökkent, nagy elánnal támadták a vendégek kapuját. Tempójukat ideig-óráig Blasko kiállítása törte meg. Az emberelőnyből nem tudták lezárni a meccset Schlekmannék, jól tolódott a hazai négyszög. Viszont a kiegészülés pillanatában már az utolsó 8 percen belül jártunk. Még tovább fokozta a csapásszámot a fehérvári együttes, teljesen beszorult a fáradni látszó fővárosi alakulat. A hajrában Falust másodszor is kiküldték a sporik a játék késleltetéséért, ez döntőnek bizonyult: Schlekmann góljával kétgólosra nőtt a vendégelőny (1-3). A fehérváriak vitatták a találatot, a játékvezetők rövid videózás után szabályosnak ítélték azt. A végére egy időkérés és a kapuslehozatal maradt. Óriási kavarodás volt Farkas ketrece előtt, ebből sem lett gól. Az utolsó másodpercekben Karppinen üreskapus találata végleg lezárta a nyitott kérdéseket (1-4). Azután, hogy a nyitó harmadban csak a BJA volt a pályán, a FEHA nagyot küzdött, egy pontot talán megérdemelt volna, de a nagyobb rutin és Farkas kapus remek kapusteljesítménye győzelmet ért a fővárosiaknak.

fhabja_melnyicsuk_galoha

fotó: Soós Attila/FEHA19

Az első harmad apák a fiúk elleni meccsnek tűnt

   

A FEHA19–BJAHC meccs vezetőedzői reflexiói.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Két harmadon át többé-kevésbé kiegyenlített mérkőzés volt, talán az ellenfélnek több helyzete volt. Az első harmad apák a fiúk elleni meccsnek tűnt, nagyfiúk a kisfiúk ellen – a lövési statisztika is mutatja ezt. Mindenesetre túléltük, nagyobb sebességbe kapcsoltunk, visszajöttünk a meccsbe. Büszke vagyok a csapatra, ahogyan az utolsó két harmadban játszottak. Ez a mérkőzés jobb befejezést érdemelt volna. Ez a véleményem. Gratulálok a BJAHC-nak, megérdemelték a győzelmet, némileg hatékonyabbak voltak a döntő pillanatokban, ez kifizetődött számukra. Az év utolsó meccse, nem olyan eredmény született, amilyet szerettünk volna. De hat harmadból négy és félben kifejezetten jól játszottunk, úgy, ahogy szerettünk volna, pontokért harcoltunk – jó úton járunk. Meg kell találnunk a gólszerző formánkat, akkor jobb esélyünk lesz nyerni, ha egynél több találatig jutunk.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Az első húsz percünk elképesztően jó volt, aztán utána ennyi volt, a többire próbálok keresni szavakat, hogy mi volt benne a jó – nem sok, a jég sem amúgy. Nem egyszerű, hogy kimaradnak tizenhat napok, meg egy hetek, utána meg tizenhat meccset kell játszani januárban. Nem kifogás ez, meg kell találnunk a módját, hogy minél jobban tudjunk játszani, Húsz percig szavam nem lehetett, el kellett volna akkor dönteni a meccset, akkor minden rendben lett volna. Nem tettük, így nehézzé vált. A végén volt öt-hat komoly percünk, ez elégnek bizonyult.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2023. dec. 28., csütörtök.
Melnyicsuk: 94,0%
K
Farkas R.: 97,2% (Straubinger)
Racsinszkij, Salamon, Blasko, Dobos, Zezelj
1
Szabó B., Pozsgai, Schlekmann, Nagy, Keresztes L.
Falus, Bajkó, Németh, Farkas L., Szita
2
Tóth G., Dóczi, Molnár Z., Ritter, Sági
Szécsi, Bogesic, Keceli-Mészáros, Fekete, Ambrus
3
Tyeszlenko, Vorobjov, Molnár B., Mozer, Galoha
Nádor, Dézsi, Balasits, Lászlóffy
4
Viikilä, Karppinen, Tóth R., Culigin
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:30 FHA Szita Blasko
1-1 15:52 BJA Pozsgai Keresztes L. Schlekmann
1-2 34:06 BJA Schlekmann Keresztes L. Viikilä
1-3 57:42 BJA PP Schlekmann Szabó B. Viikilä
1-4 59:27 BJA EN Karppinen Nagy
36 Kapura lövések száma 51
8 Kiállításpercek 2

Szita Donát jól érkezett a második hullámban

 

A FEHA19–BJAHC videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum