FEHA19–Corona Brasov 2-3

   

A brassóiak hosszabbításban tudták legyűrni a sérülésből felépült csapatkapitányukkal, a góllal visszatérő Szita Donáttal felálló székesfehérváriakat.

Az ünnep időszakot kihasználva Brassóból is érkeztek szurkolók, és mivel a fehérváriak sem maradtak dobosok nélkül, jó hangulatban indult az összecsapás. Rögtön emberelőnybe került a házigazda, Zezelj révén veszélyeztettek, de a vezetést nem tudták megszerezni. A folytatásban is aktívabb volt az ICEHL-ből több játékosát is visszakapó FEHA19. A hatodik percben Bogesic és Sills kis híján összeugrott, szemléltetve a meccs fontosságát. Hamarosan megérkeztek a meccsbe az erdélyiek is, magas letámadásuknak hála korongot szereztek a támadó harmadban, főleg ezekből próbálkoztak. A 9. percben mégis a fehérvári védelem hozta össze a vezető góljukat: Melnyicsuk a kapu mögött otthagyta a korongot védőjének, aki nem számított rá, Schaber lecsapott a pakkra, Kógerhez passzolt, aki közelről a hálóba lőtt (0-1). A hiba után sem estek kétségbe Falusék, daráltak tovább az egyenlítésért. A kiegyenlített nyitó harmad vége is az övék volt, Racsinszkij távolijai magukban hordozták a gólveszélyt. Az utolsó percben Williams ütközött szabálytalanul, számára öt perc plusz véglegessel véget ért a mérkőzés. Piché is kisbüntetést kapott, nagy esély volt ez a hazaiaknak.

A szünet után 1:24-ig kettős fórban támadott a FEHA. Sokáig keresték a megfelelő helyzetet, végül a sérülésből visszatérő Szita Donát bombázott a kapuba a szezonbeli első mérkőzésén (1-1). A szimpla emberhátrányt már kivédekezte a Corona, de ez sokat kivett belőlük. Frissebb volt a házigazda, a 28. percben elhozták a bulit, a középen üresen maradó Zezelj pedig a hálóba bombázott (2-1). Melnyicsuk pillanatai következtek, aki sorrá hárított a felpörgő vendégek próbálkozásait. Az ellenoldali kispadok miatt többször is beszorultak a Bogdanov-fiúk, Valchar majd Sills is közel járt az egyenlítéshez. A 32. percben már éppen kiszabadultak a szorításból a hazaiak, amikor egy kontra végén Valchar kilépett és góllal zárta s szólót (2-2). Ambrus Csongor azonnal visszavehette volna a vezetést övéinek, de hatalmas kavarodás végén nem tudta betuszkolni a pakkot. Negyven perc nem volt elég, hogy eldöntsék a pontok sorsát a játékosok, ez izgalmas záró harmadot ígért.

A harmadik harmad oda-vissza hokival indult, kevés volt a bírói sípszó, gyorsan peregtek a percek. Óvatosabbak voltak a csapatok, a meccs ezen szakaszában igyekeztek elkerülni a legapróbb hibát is. A brassóiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, lövéseiket a mérkőzés egyik legjobbja, Melnyicsuk sorra hárította. VanWormer ütötte ki a korongot szabálytalanul megakasztva övéi lendültét, ám Szitáék nem tudták kihasználni a fórt. Az utolsó tíz percen belül még mindig 2-2-t mutatott az eredményjelző. Élesedett a küzdelem, Racsinszkij ütője kulcspillanatban tört ketté, míg a másik oldalon Valchar próbálkozása maradt ki. Az 53. percben Cornet került óriási ziccerbe, Melnyicsuk kikorcsolyázott hogy zárja a szöget, a kavarodás végén felszabadítottak a bekkek. Az erdélyiek közelebb álltak a győzelemhez, Kóger közelről többször is próbálkozhatott, már Melnyicsuk is verve volt, végül fölé perdült a pakk. Újabb gól nem született, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban a rutinosabb Corona Piché és Valchar révén jóval korongbiztosabb és veszélyesebb volt. A 64. percben aztán Blasko maradt szemben a kapussal, nem élt vele, a kontránál Melnyicsuk védett hatalmasat. A végén Szita Donát is szólózhatott, ezt is kifogta Dubeau, majd másodpercekkel a vége előtt Lowney rávezetésből már eredményes volt, megszerezve a győzelmet és az ezzel járó bónuszpontot a Brassónak (2-3).

fhabra_valchar

fotó: Soós Attila/FEHA19

Számos játékossal elégedetlen vagyok

   

A hosszabbításos FEHA19–Corona találkozó vezetőedzői reflexiói.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Van egy mondás: ha finom az étel, egyre éhesebb leszel, miközben fogyasztod. Ha a meccs a DEAC-meccs után azt mondja nekem, hogy egy pontot szerzünk, lehet, hogy aláírom. Ez most nem is előrelépés volt, hanem előreugrás az előző meccshez képest: büszke vagyok a csapatra, ahogy kezükbe vették a felelősséget és meg akarták mutatni maguknak, hogy jobbak, mint amit a Debrecen ellen mutattak. Az első harmad kiegyenlített volt, egy elkerülhető gólt kaptunk, szerencsétlen hiba, félreértés előzte meg. A második harmadban akadtak emberelőnyeink, gólhelyzeteink, akár több góllal is vezethettünk volna, mégis némileg könnyen eladtuk a vezetésünket. Összességében elégedett vagyok azzal, ahogyan játszottuk, megadtuk magunknak az esélyt, a kapusunk remekelt. Ezzel az elszántsággal megadjuk magunknak az esélyt a pontszerzésre, elégedett vagyok a csapattal. A hosszabbítás mindig lutri, nem rajongok ezért a három a három elleni formátumért, ahol az egyik csapat lövése után az ellenfél támadhat létszámfölényben vagy szólóban. De ez a szabály, most nem sikerült megszerezni a bónuszpontot, de ez a pont így is fontos számunkra.”

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: “Az első harmad rendben volt, utaztunk kedden, szerda délelőtt az edzésen is jól mentek a fiúk. Figyelmeztettem a játékosokat, hogy ez a csapat fiatal, gyors, energikus, nehéz ellenük játszani, késznek kell lennünk. Megszereztük a vezetést, aztán egy védőnk úgy döntött, hogy száz méterre a kapunktól kiállítást szed össze, egy másik pedig kék vonalon fejre-nyakra irányuló támadást követ el. Kettős emberhátrányban odalett a lendületünk, az ellenfél pedig belejött, és kapaszkodhattunk. Örülünk a két pontnak, de őszintén szólva számos játékossal elégedetlen vagyok. A meccs után mondtam is nekik, hogy nem szeretnék mindenkit egy kalap alá venni: vannak srácok, akik odafigyelnek és keményen dolgoznak minden egyes este. Tőlük tudom, mire számíthatok. Aztán van néhány „elit” játékos, akik nem nyújtanak eleget. Ameddig nem adnak bele többet, szenvedni fogunk.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2023. dec. 27., szerda.
Melnyicsuk: 92,3% (Márkus)
K
Dubeau: 92,6% (Tőke)
Racsinszkij, Salamon, Blasko, Dobos, Zezelj
1
Williams, Piché, Schaber, Kóger, VanWormer
Falus, Bajkó, Strazdins, Farkas L., Szita
2
Boriszenko, Lowney, Valchar, Cornet, Sills
Szécsi, Bogesic, Keceli-Mészáros, Fekete, Ambrus
3
Holwell, Bors, Zagidullin, Szabó K., Kovács M.
Nádor, Dézsi, Balasits, Németh, Lászlóffy
4
Vasile N. R., Rokaly-Boldizsár, Gajdó B.
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:52 BRA Kóger Sills Schaber
1-1 21:07 FHA PP Szita Keceli-Mészáros
2-1 27:17 FHA Zezelj Racsinszkij Blasko
2-2 31:47 BRA Valchar Schaber
2-3 64:47 BRA Lowney Valchar Kóger
27 Kapura lövések száma 39
4 Kiállításpercek 33

Bombagóllal tért vissza Szita Donát

 

A hosszabbításba torkolló FEHA19–Corona Brasov összecsapás góljai videón.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum