Dunaújvárosi Acélbikák–SC Csíkszereda 1-4

   

Ödman-Hadzinikolic egyenlítés helyett kulcsfontosságú pillanatban büntetőt rontott, amit Welsh szinte azonnal megbosszult, így a Sportklub elvitte a három pontot Dunaújvárosból.

A hazaiak oldalán a kimaradó Svarst és Maarnelát Blomberg és Sziszak bekkpárja helyettesítette az első ötösben, így Varga és Léránt feljebb csúszhattak a második fogatba. A 19 esztendős Bánki Dávid második Erste Liga-mérkőzésére húzott szerelést. Václav Novák alaposan megkeverte a lapokat a legutóbbi találkozóhoz képest, Sofron ezúttal a harmadik sorban kapott szerepet Reisz és Rokaly mellett, helyére Brown lépett elő az első csapategységbe. Becze, Részegh és Péter a második ötösben bizonyíthatott az este folyamán. Milan nem lépett jégre Dunaújvárosban. Tóth és O’Connor álltak a vasak között.

Jobban kezdett a Csíkszereda, Becze éles szögből leadott lövésénél Tóthnak rögtön észnél kellett lennie, a hazaiak viszont nem tudták hatástalanítani az erdélyi rohamokat, rögtön a 2. percben Részegh találatával megszerezte a vezetést a vendég együttes (0-1). Három percre rá egalizálhattak volna a vendéglátók, Ödman-Hadzinikolic léphetett ki ziccerben, a dunaújvárosiak 46-osa viszont csúnyán mellévágta ajtó-ablak helyzetét; majd még ugyanebben a cserében Sofron kapott kiváló átadást a kapu előterében, a rutinos magyar klasszis azonban nem tudta Tóthon túlhúzni a korongot. A 7. minutumban következhetett az első szeredai emberfór, ötletesen adogattak a vendégek, Reiszék mindenhonnan tüzeltek, végül nem találtak rést az Acélbikák reteszén. A játékrész derekán Brown sora nehezített meg hosszas másodpercekig egy újvárosi korongkihozatalt, teljesen más sebességi fokozatban tevékenykedett ekkortájt a Sportklub. Öt perccel a harmadzáró dudaszó előtt létszámfölényes szituációban iramodhatott meg a Dunaújváros, Ödman-Hadzinikolic kísérletére azonban magabiztosan átért a hosszúra a kék-fehérek portása. A pihenő előtt a székelyek is kialakítottak egy kettő az egy elleni lehetőséget, Sofron nem tudott a hálóba zúdítani.

A középső etap elején megduplázta előnyét a Csíkszereda. Egy Levinnek szánt átadás életveszélyesen felvágódott, senki sem tudta, merre található a játékszer, a játékosok Tóthtal az élen addig nézelődtek, amíg végül a gólvonalon túlra csorgott a pakk – akárkiről is pattant be, a találatot hivatalosan az izraeli válogatott támadónak adták. A 26. minutumban Sallót látták szabálytalannak a játékvezetők, az első emberfölényes szituációjukat szinte azonnal kihasználták a házigazdák: Blomberg középről a bal oldali bedobókörben várakozó Sillanpää-hez továbbított, a finn légiós gondolkodás nélkül, kapásból bődületesen beverte a keresztvas alá (1-2). Nem sokkal később ismét emberfórban támadhatott Eronen legénysége, Sillanpää vagy magától tüzelt, vagy a társak lövették, a Szereda speciális egysége végül átvészelte a nehéz pillanatokat. A folytatásban is veszélyesen rohamoztak az Acélbikák, Ödman-Hadzinikolicék sora kis híján egalizált, a túloldalt pedig az egész mérkőzésen lubickoló Levin bolondította a hazaiak védelmét, befejezése viszont pontatlan volt. Kevesebb mint két perccel a dudaszó előtt Ödman léphetett ki szólóban, a bekkek ezúttal csak szabálytalanul tudták hatástalanítani, következhetett a büntetőlövés – a rávezetésnél Ödman-Hadzinikolic megmozgatta O’Connort, ám a látogatók hálóőre végig olvasta, mi fog következni, ezért magabiztosan, spárgázó mozdulattal ártalmatlanította az akciót. A hatástalanított rávezetés rengeteget jelentett székely szempontból, 18 másodperccel a szünet előtt ugyanis emberelőnyben Levin keresztpasszán Welsh először még igazított egyet, majd a jobb bulikörből elemi erővel a hálóba bombázott (1-3).

A záró felvonás kezdetén Lorraine durrantott csilingelő kapuvasat emberelőnyben, a hátralévő időben akadtak helyzetek mindkét oldalon bőséggel, a lényegi kérdéseket 9 másodperccel a vége előtt Levin üres kapus találata döntötte el (1-4). Mindkét gárda újra jégre lép csütörtökön: Somogyiék a Coronát látják majd vendégül, a Sportklub pedig Miskolcon vendégeskedik.

dabscc_welsh

fotó: Anda Fábián/DAB

Az új szisztémát, a fizikálisabb játékot sikeresen alkalmaztuk

   

A DAB–SC Csíkszereda meccs vezetőedzői nyilatkozatai.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Szerintem jól játszottunk, de az első harmad a bemelegedésről szólt számunkra. A második harmadban a jó játékunkkal megteremtettük az esélyt magunknak, voltak emberelőnyeink, büntetőlövésünk, de ha nem tudsz élni ezekkel egy ilyen magas szintű csapat ellen, akkor ők biztosan élni fognak vele. Ez volt a fordulópont, mert hiába nyomtunk, nem találtuk az utat az egyenlítéshez, míg ők meglőtték azt a késői gólt a harmad hajrájában. Utána már jól játszott a Csíkszereda, távol tartottak minket az igazán veszélyes helyzetektől, és megérdemelték a három pontot. Mint mondtam, nem volt rossz meccs, de nem is tökéletes, így ők gyűjtötték be a pontokat.”

Václav Novák vezetőedző, Csíkszereda: “A második harmadban túl sok kiállítást szedtünk össze, mert fegyelmezetlenek voltunk, ezzel sok energiát vettünk ki magunkból. Fontos volt ez a három pont nagyon, az tetszett, hogy az új szisztémát, ezt a fizikálisabb játékot sikeresen alkalmaztuk. Most nyertünk pár meccset, egyre nagyobb az önbizalmunk, lehet kikapni jó játékkal, valamint győzni rossz játékkal, de a lényeg az, hogy nyerj, erről szól a hoki.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2023. dec. 27., szerda.
Tóth: 92,3% (Kovács)
K
O'Connor: 96,3% (Simo)
Blomberg, Sziszak, Szalma, Nemes, Dostalek
1
Kubát, Ferencz Csibi, Levin, Welsh, Brown
Varga, Léránt, Ödman Hadzinikolic, Sillanpää, Koskinen
2
Rutkowski, Gecse, Péter, Részegh, Becze
Marosi, Ahonen, Elomaa, Lorraine, Somogyi
3
Láday, Salló, Rokaly Sz., Reisz, Sofron
Bánki, Szabó, Károly, Atamancsuk
4
Rokaly N., Fodor, Casaneanu
Niko Eronen, Revák Zoltán
E
Vaclav Novak, Sprencz István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:24 SCC Részegh Rutkowski
0-2 22:38 SCC PP Kubát
1-2 26:06 DAB PP Sillanpää Blomberg Koskinen
1-3 39:42 SCC PP Welsh Levin Rutkowski
1-4 59:52 SCC GWS Levin
27 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 8

Hadzinikolic-helyzetek, csíkszeredai találatok

   

A DAB svéd klasszisa a Sportklub ellen csak kihagyott lehetőségekig és büntetőig jutott, ezt végül megbosszulták a székelyek. Összefoglaló.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA ÉLŐ
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum