Keleti rangadóval(?) indul az Erste Liga ünnepi nagyüzeme

   

Tévés mérkőzésen csap össze a DEAC a DVTK-val december 26-án 17:30-tól.

Ahogyan azt már megszokhattuk, nem múlhat el a karácsony és az új évre hangolódás magyar meccsdömping nélkül – idén sem lesz ez másképp, december 26-ától 30-áig bezárólag 12 mérkőzést bonyolítanak le a honi pontvadászatban.

A jégkorong szerelmeseinek igazi csemegéül szolgáló ünnepi nagyüzemet két keleti csapat csörtéje nyitja 17:30-tól: a 8. helyen álló DEAC az 5. DVTK-t látja vendégül. A házigazdák legutóbbi öt mérkőzése nem sikerült fényesen, Vaszjunyin Artyom csapata vereséggel indította a decembert a FEHA19 ellen, két nappal később a Ferencvárost sem sikerült hazai jégen meglepniük Háriéknak, a fővárosiak tükörsima, négygólos győzelmet arattak. A hajdúságiak december 8-án egy emlékezetes mérkőzésen, hosszabbításban elvitték a pluszpontot a Népkertből, Bucskinék szélvészgyors kontráiban folyamatosan ott leselkedett a veszély – az őrült rohanás ellenére a túlóra sem hozott döntést, végül a már-már maratoninak mondható büntetőpárbaj vendégsikerrel zárult. A nemzetközi pauzára a Megyeri úton szintén vereséggel „hangolódtak” a cívisvárosiak, Bukorék hiába álltak fel bravúrosan hátrányból, s mentek el egy góllal, az UTE Ewanyk vezérletével előbb egalizált, majd felőrölte a cívisek védelmét. A Debrecen múlt szombaton játszott legutóbb, a fehérorosz légióskontingens produktumának köszönhetően a keletiek végig vezetve, 2-1-es sikert értek el a koronázóvárosban. Érdekesség, az idény összes DEAC–FEHA19 csörtéjén kizárólag egy találat választotta el a két riválist egymástól. Bertáék legutóbbi győzelme nagyon fontos volt, a megszerzett három pont ugyanis felrepítette a hajdú-bihariakat a tabella 8., rájátszást érő pozíciójába, ami a végelszámolásnál még sokat jelenthet. A túloldalon Steve Kasperék nagyvadat lőttek december folyamán, ráadásul kétszer is: a borsodiak mindkét alkalommal levadászták az aktuális magyar bajnokot, s mindezt úgy tették, hogy összesen 10 gólt rámoltak be a liga messze legjobb védelmével büszkélkedő Ferencváros kapujába, ami megsüvegelendő teljesítmény. Noha a fentebb már említett december 8-ai DEAC elleni vereség mellett az acélvárosiak pénteken 4-1-re kikaptak Káposztásmegyeren, de Kangyal Balázsék otthonába nem éppen győzni járnak a csapatok. A karácsonyi fordulóban a DVTK-nak életbevágóan fontos lenne visszatérnie a győztes útra, hiszen az újabb megszerzett három egység azt jelentené, hogy Szirányiék pontszámban beérnék a tabellán 38 egységgel tanyázó negyedik GYHK-t és a harmadik Újpestet – igaz, Szilassy Zoltán legénysége egy mérkőzéssel többet játszott. Ha vetünk egy pillantást a statisztikára, szinte minden releváns mutatóban Miskolc-fölény mutatkozik: a Jegesmedvék mérkőzésenként 6 kialakított helyzettel többet átlagolnak, több gólt lőnek, lényegesebben kevesebb sanszot engedélyeznek ellenfeleiknek, ráadásul a bulielhozatalokban is szembeötlő, 9%-os differenciát jegyezhetünk fel a borsodiak javára. Az a nem elhanyagolható tény viszont a hajdúságiak mellett szól, hogy Vasziljevék mérkőzésenként szűk egy perccel többet járathatják emberelőnyben a pakkot, mint a miskolciak, és a debreceni speciális egység is hatékonyabban muzsikál emberfórban, mint a túloldalon Razumnyakék.

A karácsonyi keleti derbit az M4 Sport élőben közvetíti 17:30-as kezdéssel.

DEAC–DVTK Jegesmedvék 6-1

   

A debreceniek 4-0-s középső harmadukkal magabiztos győzelmet arattak, Szmirnov duplázott.

A hazaiaknál hiányzott Mihalik Gergő, viszont ott volt Molnár Dávid, a vendégeknél Szirányi Bence nem került nevezésre, így a fiatalabbik Razumnyak fivér került vissza a negyedik sorba. A debreceni kaput Hetényi, a miskolcit Voris védte.

A teltházas Debreceni Jégcsarnokban működésképtelen eredményjelző fogadta a nagyérdeműt, a helyi műsorközlő minden játékmegállításnál ismertette a játékrészből hátralévő időt. Az első percében Usnyev állt ki két percre, a fórból Szathmáry lőtt kapuvasat, majd Razumnyak helyzeténél védett nagyot Hetényi. A kiegészülést követően Vasziljev emelt fölé a túloldalon, majd újabb Jegesmedve-fór következett egy rossz DEAC-csere miatt. A vendégek ebből az emberelőnyből is csak kapuvasig jutottak, Esteves találta el a felső vasat. Ami nem ment az egyik oldalon, sikerült a másikon: az első hazai emberelőny során Kloz tüzelt a kékről, a Vorisról lepattantó korongot Szmirnov piszkálta be, 1-0. Az agilisan játszó Kozma Ferenc Jegor Razumnyakot intette be a hintába, egyéni akciója végén Voris volt a végállomás. A 15. percben Berdnyikov fülelte le a korongot a támadó harmadban, zseniálisan tálalt Páterka elé, aki közelről mattolta Hetényit, 1-1. Igazságos döntetlennel mehettek első pihenőjükre a csapatok.

A második játékrész álomszerűen alakult a debreceniek számára. Előbb a 28. percben kihasználta második emberelőnyét is Vaszjunyin együttese: Novotny lövésébe a duplázó Szmirnov szúrt bele a kapu előtt, 2-1. A DVTK is próbálkozhatott speciális játékával, Hetényi vezetésével kihúzta a DEAC. A 34. percben Krollis szánta lövésre magát a kékvonalról, a korong mindenki mellett elsuhanva a hosszúba vágódott, 3-1. Két perccel később Hári Norbert egész pályás indítással ugratta ki Molnár Dávidot, a csapatkapitány higgadtan értékesítette a ziccert, 4-1. A miskolci rémálom itt még nem ért véget, harmadik emberelőnyét is értékesítette a Debrecen: Mihalik félfordulatból centerezett, a korong Szathmáry korcsolyájáról a kapuba csúszott, 5-1.

A második szünetben kapust cseréltek a vendégek, Praták érkezett a vasak közé. A harmadik harmadra átnyúló miskolci kiállítás kihasználatlanul maradt, negyedszerre már jól védekezett a DVTK védelem. A miskolci együttes hiába ment előre, nem találta a fogást Dobmayeréken, az 50. percben pedig jött a debreceni slusszpoén: Koblar keresztpasszát Rétfalvi varrta fel a vas érintésével, 6-1. A folytatásban kimaradt egy újabb miskolci emberelőny, majd Hetényi folytatta bravúros teljesítményét, végül egy kapott góllal hozta le a mérkőzést.

Győzelmével a DEAC megerősítette nyolcadik helyét a tabellán, legközelebb pénteken játszik, amikor az éllovas FTC érkezik a Hajdúságba. Az ötödik helyen maradó DVTK csütörtökön a Csíkszeredát látja vendégül.

DEAC DVTK

Fotó: DEAC

Kemény leckéket kaptunk mostanában

   

A DEAC–DVTK Jegesmedvék mérkőzés vezetőedzői nyilatkozatai.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Az első harmadban sem volt nagy baj. Azt kaptuk, amire számítottunk. Kicsit fel kellett pörögnünk. Több kapura lövés, kicsi agresszivitás kellett. Sikerült is. Szép gólokat sikerült ütnünk.”

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Erős első harmadunk volt, de nem használtuk ki a helyzeteinket. Ha sok ilyen helyzeted van, de nem használod ki és az ellenfélnek hagyod, hogy rád jöjjenek, akkor ők ki fogják használni. Ahogy mondtam,
nehéz időszakunk vagyunk túl. Kemény leckéket kaptunk mostanában. Ez is egy volt közülük.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2023. dec. 26., kedd.
Hetényi: 97,7% (Szeles)
K
Voris: 80,0% (Praták: 83,3%)
Kloz, Dobmayer, Bucskin, Szmirnov, Novotny
1
Skrabov, Szathmáry, Esteves, Berdnyikov, Páterka
Mingazov, Usnyev, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev
2
Szalay, Vojtkó, Farkas, Miskolczi, Mattyasovszky
Krollis, Bukor, Mihalik A., Rétfalvi, Koblar
3
Hill, Bean, Pecsét, Csiki, Makai
Jakabfy S., Jakabfy Cs., Molnár D., Hári, Mazzag
4
Fazakas, Őri, Razumnyak J., Trozsák, Razumnyak V.
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:18 DEB PP Szmirnov Kloz Mihalik A.
1-1 14:49 MIS Páterka Berdnyikov Esteves
2-1 27:59 DEB PP Szmirnov Novotny Kloz
3-1 33:04 DEB Krollis Kozma
4-1 35:15 DEB Molnár D. Hári Hetényi
5-1 37:27 DEB PP Mihalik A. Szmirnov
6-1 49:32 DEB Rétfalvi Koblar Mihalik A.
31 Kapura lövések száma 44
8 Kiállításpercek 8

Novotny lövésébe mesterien ért bele Szmirnov

 

A DEAC–DVTK Jegesmedvék meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum