SC Csíkszereda–Corona Brasov 1-0

   

A Sportklub egy egygólos összecsapáson tartotta otthon mindhárom pontot a záró harmadban a jeget megtörő Levin távoli találatával.

A szeredaiak a gyergyói vereség után megkeverték a sorokat, a kapuban ezúttal O’Connor kezdett, Szkacskov és Salló ki-, Casaneanu bekerült a keretbe. Az egy nappal korábban 63 percet lenyomó brassóiaknál maradt a vasak előtt Dubeau, Kóger helyet cserélt Zagidullinnal, és Kovács Mátyás is lehetőséget kapott.

Jobban és frissebben kezdett a Sportklub, a brassóiak szabálytalanságokkal voltak kénytelenek lassítani a játékot. Két perc sem kellett az első hazai fórhoz, majd Blackwater lökte veszélyesen palánkra Levint hátulról, negyedóra után pedig már a harmadik kiállítását gyűjtötte be a Corona. Ám hiába élt nagyon Levin, vagy adódott komoly sansz emberelőnyben Péter, Welsh, Rokaly Norbert, vagy éppen Becze előtt, sem létszám-, sem mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani a Csíkszereda, mi több, a harmad végén O’Connornak kellett megtartania a 0-0-t Schaber helyzeténél.

A középső harmadra sokkal élesebben jött ki a Brassó, jóval több dolga volt O’Connornek, mint a nyitó húsz percben. A kezdeti nehezebb perceket azonban átvészelte a Sportklub, majd az egész meccsen nagyot dolgozó Reisz, illetve Péter remek kombinációjánál ismét közel állt a vezetés megszerzéséhez, ezúttal Dubeau bravúrjára volt szükség. Helyzetek itt, helyzetek ott, de mindkét kapus kiváló munkát végzett, így 40 perc után is gól nélküli döntetlen állt a táblán.

A záró etap elején ismét Dubeu nyerte Péterrel szembeni csatáját, a 46. percben viszont már góllá érett a csíki fölény. Casaneanu hagyta ott a pakkot a kéknél Levinnek, a Szereda pazar formában játszó támadója ellőtte, Sofron takart, majd felugrott, a brassói portás ezt már nem védhette, megérdemelten vezettek a hazaiak (1-0). Schaber vezérletével ment előre a Corona az egyenlítésért, de a védelem és O’Connor állta a sarat. Amikor pedig már ők is verve voltak, 8:41-gyel a vége előtt a kapuvas segítette ki a Sportklubot: Boriszenko távolija a jobb vasról vágódott ki, nem volt bent, hiába reklamáltak MacQueenék. A végén még Valcharnak voltak helyzetei, de a Csíkszereda meg tudta tartani az egyetlen gólt, így három pontra megközelítette barcasági riválisát, s már a dobogó is csak 7 pontra van tőle.

scc csik bra valchar

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Közönségszórakoztató mérkőzés volt

   

A Sportklub–Corona összecsapás nyilatkozatai.

Vaclav Novak, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Nagyon erős és nehéz mérkőzés volt. Gratulálok a csapatnak, nagyon sokat harcoltak a győzelemért. Büszke vagyok a csapatra. Köszönöm szépen nekik az estét. Nagyon köszönöm a szurkolóknak is. Most is fantasztikusak voltak. Boldog karácsonyt!”

Strenk Hunor, edző, Corona Brasov: “Azt gondolom, hogy közönségszórakoztató mérkőzés volt. Ugye mi péntek este játszottunk egy nagyon kiélezett hosszabbításos mérkőzést a Gyergyó ellen. Talán mondhatjuk azt, hogy ez az első harmadban látszódott is, nem úgy mentek a lábak, nem értünk oda a letámadásoknál, ahogy elterveztük. Rengeteg kiállításunk volt. Tendenciának látszik, hogy akárhányszor ide jövünk, mindig rengeteg kiállításunk van. Szerencsére ezeket sikerült kivédekezni. Második harmad után úgy gondoltuk, hogy egygólos mérkőzés lesz. Sajnos ez nem a mi javunkra döntött, egy rögzített szituáció, egy buli után egy begyakorolt figurát tudtak értékesíteni. Azt gondolom, azzal, ahogy a srácok beleálltak a meccsbe és a küzdelmi szinttel elégedettek lehetünk. Azzal nem, hogy nem sikerült gólt szereznünk. Tehát összességében a lényeg az, hogy a küzdelemmel elégedettek vagyunk, azzal, hogy nem tudtunk pontot és gólokat szerezni, azzal nem.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2023. dec. 23., szombat.
O'Connor: 100% (Ambrus)
K
Dubeau: 96,9% (Tőke)
Kubát, Ferencz Csibi, Levin, Welsh, Sofron
1
Williams, Piché, Valchar, Kóger, Cornet
Rutkowski, Gecse, Rokaly Sz., Milan, Brown
2
Boriszenko, Lowney, Schaber, Blackwater, VanWormer
Láday, Casaneanu, Péter, Részegh, Becze
3
Holwell, Bors, Zagidullin, Sills, Kovács M.
Rokaly N., Fodor, Reisz
4
Vasile N. R., Rokaly-Boldizsár, Kovács E.
Vaclav Novak, Sprencz István
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 45:57 SCC Levin Casaneanu Welsh
32 Kapura lövések száma 21
6 Kiállításpercek 10

Levin takarásból talált be a brassóiaknak

 

Az egygólos Sportklub–Corona mérkőzés három percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum