FTC-Telekom–Dunaújvárosi Acélbikák 3-2

   

A DAB hiába egyenlített Szalma emberelőnyös duplájával, a ferencvárosiak Roth létszámfölényes találatával behúzták a túlórát.

Akárcsak szerdán, pénteken is két lengyel játékvezető működött közre az Acélbikák találkozóján: Przemyslaw Gabryszak Korbuly Gergellyel közösen vezette a meccset, míg Kis-Király Barna mellett Igor Dzieciolowski volt a vonalbíró. A szakvezetők ugyanannak a két kapusnak szavaztak bizalmat, amelyiknek két nappal korábban is: az FTC-Telekom vasai között Nagy Kristóf állt, míg a DAB-nál Tóth Balázs védett. A hazaiaknál Boros az eltiltását töltötte, helyette Seregélyt nevezték, valamint Tóth Gergő helyén az eltiltását letöltő Turcotte szerepelt. A DAB-nál is történtek változások, a tizenhat mezőnyjátékossal felálló csapatnál a szerdai összeállításhoz képest Somogyi, Ahonen és Elomaa is hiányzott, ellenben lejátszotta első Erste Liga-meccsét a litván U20-as válogatott Ilja Michalevic.

A mérkőzést a Fradi kezdte aktívabban, a 3. perc végén emberelőnybe került, amit Hrabal bombájával gólra is váltott (1-0). Az első komolyabb újvárosi lehetőség Dostálek előtt adódott, ám Szalma passza után nem találta el a kaput. A 8. minutumban eljött az első Acélbikák-előny, a vendégek jól járatták a korongot, de nem tudtak egyenlíteni. A nyitó játékrész második felében mindkét csapat kihagyott egy-egy újabb fórt. A 15. percben az egyik DAB-os elhagyta a korongot a saját kapuja előtt, ezt Turcotte és Kocsis is góllal büntethette volna, de Tóth résen volt mindkét esetben. A felvonás vége a DAB-é volt, nyomásuk létszámfölénnyé érett.

A második húsz perc áthúzódó dunaújvárosi fórral indult, aztán a kiegészülés után nem sokkal fordult a kocka, a zöld-fehérek támadhattak öt a négyre, egyik csapat sem tudott eredményes lenni. A mérkőzés közepén Szalma egyenlítehett volna, lövését blokkolták, majd ezt követően több veszélyes lövés is volt a vendégek részéről. A 35. percben góllal zárult egy Fradi-kontra: Nagy Gergő és Turbucz megléptek kettő az egyre, a csapatkapitány ne passzolt, lőtt, sikerrel (2-0). A harmad hajrájában a ferencvárosiak kibekkeltek egy hátrányt.

A harmadik játékrész elején emberelőnybe került a DAB, ezzel a lehetőséggel már élt, Szalma kotorta be közelről a pakkot (2-1). A szépítést követően nem feltétlenül a játék szebb része domborodott ki, több kemény ütközést is kiosztottak a felek, valamint egy hazai szabálytalanság nyomán újra öt a négyre támadhattak a vendégek. A fórból egyenlítettek, Szalma ért bele remekül a lövésbe (2-2). Nem sokra rá a zöld-fehérek is emberelőnybe kerültek, nem tudták újra megszerezni a vezetést. A kiegészülés után felállt öt az ötre a Fradi, ám Lorraine kiugrott, de nem tudta értékesíteni a szólóját. Hét perccel a vége előtt újfent létszámfölénybe került az FTC, Fodor a fór alatt időt kért, hiába. A rendes játékidő hajrájában öt az ötre felállt a Fradi, nem tudta dűlőre vinni hatvan perc alatt a meccset. Amikor már csak 22 másodperc volt hátra, Kulmalát kiküldték magas bottal való játékért, Nagy Kristóf vezérletével kibekkelte a négy az öt elleni szituációt a hazai együttes.

A hosszabbítást emberelőnyben kezdhette a DAB, majd annak lejártakor Lorraine volt szabálytalan, fordult a kocka. Tóth parádés védéseivel egy ideig meccsben maradtak az Acélbikák, aztán Roth keményen bevágta a korongot a kapuba. Az FTC-Telekom túlórában 3-2-re nyert, szombaton a BJAHC otthonában lép jégre. A dunaújvárosiak legközelebb szerdán játszanak, amikor a Sportklubot fogadják.

ftcdab_nemethattila

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

Kevesebb, mint 24 óránk van, hogy magunkra találjunk

   

Az FTC-Telekom–DAB találkozó tréneri reflexiói.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “A DVTK elleni meccs után azt mondtam, a játékunk rendben volt, de becsúsztak olyan hibák, amikkel végül eldobtunk magunktól két pontot. A mostani meccs után viszont azt kell mondanom, a játékunk sem volt rendben, és el is dobtunk magunktól egy pontot. Sajnos tényleg nem játszottunk jól, káosz volt a jégen. Annak persze azért örülni kell valamennyire, hogy rossz játékkal is valahogy meg tudtuk nyerni a meccset. De a játék képe nem nézett ki jól. Ráadásul kevesebb mint 24 óránk van orvosolni ezt, mert holnap nagyon komoly idegenbeli rangadó vár ránk a BJAHC ellen. A tabellaelső játszik a második otthonában, ráadásul a BJAHC nagyon komoly sorozatban van, jó formában vannak. Szóval kevesebb mint 24 óránk van, hogy magunkra találjunk és megtaláljuk a módját, hogy jól játsszunk, csak így adhatunk esélyt magunknak szombaton a győzelemre. Mert az egyértelmű, hogy olyan játékkal, mint a pénteki, semmi esélyünk nem lesz.”

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: “Azt gondolom, hogy most jól játszottunk. Tudtuk mi a helyzet, hogy ez egy nagy kihívás lesz, ha bármit szeretnénk innen hazavinni. Nagyon boldog vagyok amiatt, amit a csapattól láttam. Mi mást mondhatnék? Mindig nagyon nehéz itt játszani és örülünk, hogy azért van valami, amit haza tudunk vinni. Komoly sérülésekkel és betegségekkel küzdünk, ezért emelem kalapom azok előtt a játékosaim előtt, akik jégre léptek és megtettek mindent ezért a pontért. Talán ezzel az erőfeszítéssel több is lehetett volna, de ez van. Nem kellett volna a végén egy rendkívül buta és felesleges kiállítást összeszednünk az emberelőnyünk alatt, ami miatt végül elvesztettük a pluszpontot, pedig a szezon ezen szakaszában minden egyes pont létfontosságú. De még egyszer mondom, az pozitív, hogy legalább egy ponttal meg tudtuk lepni magunkat karácsonyra, ez jó.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2023. dec. 22., péntek.
Nagy K.: 94,3% (Földes)
K
Tóth K. B.: 94,1% (Kovács)
Roth, Hrabal, Németh, Brady, LaPorte
1
Svars, Maarnela, Szalma, Nemes, Dostalek
Marva, Crespi, Turbucz, Nagy G., Kulmala
2
Blomberg, Sziszak, Ödman Hadzinikolic, Sillanpää, Koskinen
Seregély, Karmeniemi, Nemec, Kocsis, Kestilä
3
Varga, Léránt, Szabó, Lorraine, Michalevic
Haranghy, Banga, Bán, Farkas, Turcotte
4
Marosi
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Niko Eronen, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:53 FTC PP Hrabal Kestilä Nemec
2-0 34:18 FTC Nagy G. Hrabal Roth
2-1 41:36 DAB PP Szalma Dostalek Koskinen
2-2 47:34 DAB PP Szalma Sillanpää
3-2 63:04 FTC PP Roth Brady Nagy G.
51 Kapura lövések száma 35
- Kiállításpercek -

Szalma kétszer villant a Fradi ellen

 

A túlórában eldőlt FTC-Telekom–DAB találkozó góljai videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum