Corona Brasov–Gyergyói HK 4-3

   

Az utolsó játékrészben a GYHK kétgólos hátrányból hosszabbításra mentette a találkozót, ám a Corona Schaber mesterhármasának köszönhetően a túlórában otthon tartotta a pluszpontot.

Az erdélyi rangadó estéjén Dubeau és Rinne álltak a vasak között. Egy perc sem telt el a találkozóból, amikor Orban szöktette Sylvestre-t, az átadásba a tavalyi kiírás MVP-je még bravúrosan bele tudott szúrni, a pakk végül a keresztvason csattant. Néhány momentummal később a túloldalon Zagidullin közelijére Rinne ért át, az ellentámadás során azonban Vincze és Szigeti koprodukciója kis híján gólt eredményezett.  Az 5. minutumban a hazaiak először játszhattak meg emberelőnyt a mérkőzésen, csakhogy a show-t újfent Sylvestre lopta el, a kanadai zseni Pichét ültette bele a hintába, a befejezésébe azonban hiba csúszott. Kiváló iramban folytatódott a mérkőzés, a harmad derekán Blackwater jobb oldali lövési zúdult el néhány centivel a vas mellett, néhány másodperccel később Williams kiszorított helyzetből veszélyeztett, Rinne azonban a helyén volt. A 14. percben ezúttal a GYHK próbálkozhatott emberfórban, remek figurát játszottak meg Bodóék, ám a brassói védelem hősiesen állta a sarat. A játékrész végén Schaber szemkápráztató duplával hívta fel magával a figyelmet: a 18. minutumban tanítani valóan hozta ki a Brassó a pakkot saját harmadából, Blackwater passzát Piché egyérintőből villámgyorsan 10-es számú csapattársához továbbította, aki szólóját laposan, könyörtelenül a bal alsóba zúdította (1-0); majd 26 másodperccel a harmadzáró dudaszó előtt VanWormer Imrétől csent korongot az alapvonal mögött, ezt követően Schaberhez centerezett, a sárga-kékek kanadaija kegyetlenül felvarrta a felsőbe (2-0).

A középső felvonás Szabó áthúzódó kiállításával vette kezdetét, a gyergyói speciális egység azonnal szépíteni tudott: Bodó kedvenc játszótársához, a bal oldali kapuvasnál álldogáló Orbanhoz tálalt, a vendégek 70-ese úgy húzta fonákkal a ketrecbe a pakkot, hogy nem is állt szemben a kapuval – szépségdíjat találat (2-1). Nem sokáig örülhetett Szilassy Zoltán legénysége, a 24. percben ugyanis egy bulielhozatalt követően Valcharhoz került a játékszer, a cseh zseni fiatalokat megszégyenítő robbanékonysággal kerülte meg a ketrecet, majd a bal kapuvas mellett betört, s fordulásból megtalálta a gólhoz elegendő milliméternyi rést a jobb vas és Rinne mamutja között (3-1). A harmadik hazai találat után pályahiba miatt szűk félórányit állt a játék, az újraindítást követően Sylvestre láb között áthúzós cselét már sokadjára játszotta el a brassói védelemmel, a befejezésekbe viszont rendre hiba csúszott. A 26. percben kettős emberhátrányba kerültek a székelyek, a Corona folyamatosan ott tudott maradni Rinne kapuja előtt, az életveszélyes pillanatokat mindig átvészelte a Gyergyó hátrányos egysége. A kiegészülés után nem sokon múlott, hogy Sárpátki beköszönjön Dubeaunak, a folytatásban szimpla fórban riogathattak a piros-fehérek, mindezt eredménytelenül. A harmad hátralevő részében mindkét oldalon akadtak nagy helyzetek, kimaradt egy újabb vendég emberelőny – igaz, a látogatók ekkor újra Sárpátki révén rettentő közel álltak a másodikhoz.

A 47. percben csak beütötték a másodikat is az erdélyiek, remek akció végén Császár húzott befelé a jobb oldalról, majd tüzelt, a hazaiak portásáról kicsorgott a pakk, Orban pedig közelről a gólvonalon túlra kotort (3-2). Lendületben maradtak Vinczéék, nagyon érett az egyenlítés, a látogatók óriási tűzijátékot rendeztek a Cenk aljai kapu előtt, találkozó végül az 50. minutumban lett újra nyílt sisakos: Haaranen lapos középtávolijával szemben már Dubeau is tehetetlennek bizonyult (3-3). Nem sokkal később Valcharék megint emberelőnyben támadhattak, az utolsó percben a Corona légióssora szintén óriási lehetőséget puskázott el, következhetett a hosszabbítás. A túlórában nem sokon múlott, hogy Kóger eldöntse a lényegi kérdéseket, s ami a magyar válogatott támadónak nem sikerült, az sikerült Schabernek, aki egy bődületes nagy bombát ragasztott a jobb felsőbe, mesterhármast szerezve ezzel az este folyamán.

Kógerék szombaton már a Vákárban vendégeskedhetnek, a GYHK legközelebb csak karácsony után lép jégre, Szilassy Zoltánék 27-én a Megyeri útra látogatnak.

bragye_christmas

fotó: Corona Brasov

Úgy éreztem, megnyerhetjük, de aztán jött egy tökéletes lövés

   

Vezetőedzői értékelések a szokásosan szoros Brassó–Gyergyó rangadó után.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: “Amikor a Gyergyóval játszunk, mindig playoffhangulatú meccset vívunk, ez is ilyen volt. Az első két harmadunk tetszett, jól kontrolláltuk a meccset, és kétgólos előnyt szereztünk. De nem véletlenül ők a címvédők, nem adják fel vesztett helyzetben sem. A tűzerejük kiváló, és amikor megszerezték a második góljukat, átvették a kontrollt, kellett néhány csere, hogy összeszedjük magunkat. Ott már talán nem nekünk állt a zászló, de azt gondolom, összességében viszont megérdemeltük a győzelmet, úgyhogy nagyszerű volt látni Chase túlórás találatát, komoly két pont ez.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “Megvolt a tökéletes lövésük a hosszabbításban, amivel megnyerték a meccset – kiváló lövés volt, őszintén. Ami pozitívum, hogy vissza tudtunk jönni hátrányból, 3-1 után az utolsó harmadban jól játszottunk. Az első két harmadunk nem tetszett, nagyon átlagosak voltunk, bár a lövések és a helyzetek száma is azt mutatja, kiegyenlített volt a játék. Viszont mi több hibát követtünk el, mint az ellenfél, ezért volt 3-1 oda. Így hát változtattunk kicsit a letámadásunkon, és a harmadik harmadra fejben átálltunk, sokkal jobb mentalitással játszottunk. Nem akartuk erőltetni a rossz dolgokat, helyette mindig csak a következő lépésre fókuszáltunk, a következő cserére és a következő találatra. Miután megszereztük a harmadikat, a padról úgy éreztem, képesek vagyunk megnyerni a mérkőzést az ellenfelet látva: fáradtnak tűntek, miközben nekünk megvolt a flow. Csakhogy sajnos nem tudtunk betalálni, míg a végén Schabertől megjött a már említett tökéletes záró lövés. Gratulálok a Brassónak, és boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2023. dec. 22., péntek.
Dubeau: 90,9% (Polc)
K
Rinne: 92,3% (Mag)
Williams, Piché, Valchar, Zagidullin, Cornet
1
Haaranen, Jalonen, Bodó, Tamminen, Orban
Boriszenko, Lowney, Schaber, Blackwater, VanWormer
2
Mesikammen, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Szigeti
Holwell, Bors, Kóger, Sills, Szabó
3
Dalhuisen, Imre, Császár, DiDiomete, Sárpátki
Vasile N. R., Rokaly-Boldizsár, Kovács E.
4
Sándor-Székely, Csiszer
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 17:44 BRA Schaber Piché Blackwater
2-0 19:34 BRA Schaber VanWormer
2-1 20:58 GYE Orban Bodó Jalonen
3-1 23:43 BRA Valchar
3-2 46:30 GYE Orban Császár Bodó
3-3 49:29 GYE Haaranen Jalonen
4-3 62:48 BRA Schaber
52 Kapura lövések száma 33
8 Kiállításpercek 8

Schaber triplája és Valchar kapumegkerülős gólja hozta a Corona sikerét

 

A brassóiak GYHK elleni hosszabbításos győzelme három és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum