BJAHC–DVTK Jegesmedvék 4-1

   

A fővárosiak a legutóbbi nyolc bajnokijukból hetet megnyertek, sikerükkel négy pontra csökkentették lemaradásukat az FTC mögött.

A legutóbbi mérkőzésén a Ferencvárost legyőző DVTK az előző találkozóján a szintén a Fradi ellen diadalmaskodó BJAHC otthonába látogatott. A kapukban Farkas és Voris kezdtek. Bekezdtek a hazaiak: 22 másodperc elteltével Galoha ugrott ki egy megszerzett koronggal, majd higgadtan verte egy az egyben Vorist (1-0). A korai gól megadta a jó iramot a mérkőzésnek, később Esteves ziccerénél hárított nagyot Farkas Roland, majd több ízben is a hazai kapus mentett. A BJAHC-nak is meg voltak a lehetőségei, Molnár és Nagy Krisztián duplázhatott volna a hazai előnyön. Ami nekik még nem sikerült, Vorobjovnak a 14. percben igen: Mozer vezette a DVTK kapuja elé a pakkot, majd óriási kavarodásban az orosz védő mattolta közvetlen közelről Vorist (2-0). A 20. percben Nagy Krisztián szemfülesen csent korongot a vendég harmadban, egyéni akciója végén pedig Bean akasztotta, aminek köszönhetően gól- és emberelőnyben zárta az első szakaszt Kangyal Balázs csapata.

Kihúzta az emberhátrányt a DVTK, sőt a 23. percben közelebb zárkóztak: Páterka passza után ellentmondást nem tűrően tört be Berdnyikov, és megszerezte az első vendég gólt (2-1). Hasonló mederben folyt tovább a játék, Miskolczi és Varga összetűzése következtében osztottak ki páros büntetést a játékvezetők. A 36. percre fordulva Mozer volt a főszereplő: az orosz játékos elsőre még hibázott nagy ziccerben, de másodpercekkel később pokolian nagy bombát vágott a felső sarokba (3-1). Egy perc sem telt el, jött az újabb gól: ezúttal Schlekmann tüzelt és szerzett hasonlóan nagy találatot (4-1). Mozer akár duplázhatott volna is, de egy az egyben Voris lekapta lövését. Magabiztos hazai vezetéssel fordultak a záró játékrészre a csapatok.

A harmadik harmad elején Galoha lőtte meg második gólját, de ezt elvették a játékvezetők, maradt a 4-1. A 43. percben újra a lett légiós találta magát ziccerben, de hibázott. A 45. percre fordulva Berdnyikov fordult egy szerzett korongból, de lövését Farkas hárította. Az orosz légiós akár Estevest is kereshette volna, aki üresen várta a másik oldalon a korongot. Később a mérkőzés nyugodtabb mederbe fordult, a BJAHC stabilan őrizte előnyét, a DVTK nem talált rést a pajzson. Még az utolsó percekben Galoha előtt adódott újabb nagy lehetőség, de a harmadik harmad elején becserélt Praták bravúrral megakadályozta. Simán nyert végül a BJAHC és már sorozatban negyedik győzelmét aratta a káposztásmegyeri székhelyű csapat. Pozsgai Tamásék szombaton a Ferencvárost fogadják, a DVTK december 26-án Debrecenben javíthat.

bjamis_viikila

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Az első csere megadta az alaphangot

   

Így látták a szakvezetők a BJAHC–DVTK Jegesmedvék meccset.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Jól kezdtünk, az első csere megadta az alaphangot. Aztán egy kicsit megragadtunk, látszott, hogy ők játszottak két napja egy kiváló meccset a Fradi ellen. A mi utolsó meccsünk óta eltelt két hét és ez látszott a csapaton. Viszont az egyéni képességeinket tudtuk használni, a végén pedig úgy hokiztunk, ahogy szerettünk volna. Voltak hibáink, de tudtuk kezelni. Akit pedig szeretnék külön kiemelni, az a kapusunk, akinek a teljesítménye nagyon rendben volt.”

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Megvoltak a lehetőségeink, amiket nem használtunk ki. Nagyon nehéz hátrányból játszani és mi már az elején hátrányba kerültünk. Később sikerült betalálnunk, de arra két gyors góllal válaszoltak. Végig küzdöttünk, voltak helyzeteink. Hat U21-es játékossal léptünk jégre, nehéz az elmúlt időszak nekünk. Elvesztettünk három fontos támadót és legutóbb egy kiváló védőnket. Ez egy tanulási folyamat, reméljük tanultunk ebből a meccsből és jobbak leszünk.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2023. dec. 22., péntek.
Farkas R.: 97,0% (Straubinger)
K
Voris: 84,0% (Praták: 100%)
Tóth G., Pozsgai, Karppinen, Viikilä, Mozer
1
Szirányi, Szathmáry, Esteves, Berdnyikov, Páterka
Szabó, Tyeszlenko, Sági, Keresztes, Culigin
2
Szalay, Bean, Razumnyak V., Miskolczi, Mattyasovszky
Varga, Vorobjov, Schlekmann, Nagy, Galoha
3
Skrabov, Vojtkó, Pecsét, Őri, Farkas M.
Dóczi, Ritter, Ravasz, Weidemann, Molnár B.
4
Fazakas, Hill, Csiki, Trozsák, Makai
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:22 BJA Galoha Pozsgai
2-0 13:20 BJA Vorobjov Viikilä Mozer
2-1 22:13 MIS Berdnyikov Páterka Esteves
3-1 35:21 BJA Mozer Karppinen
4-1 35:59 BJA Schlekmann Nagy Galoha
32 Kapura lövések száma 33
2 Kiállításpercek 6

Galoha már a 22. másodpercben betalált a honfitársának

 

A BJAHC–DVTK Jegesmedvék találkozó három percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum