FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék 4-5

   

Hiába vezetett háromszor is a Fradi a találkozó folyamán, Páterka 46 másodperccel a vége előtt egalizált, a túlórában pedig a miskolciak Mattyasovszky higgadt befejezésének köszönhetően elvitték a pluszpontot a Tüskecsarnokból.

Mindkét oldalon akadtak kulcsfontosságú hiányzók: Fodor Szabolcs nem számolhatott sem Arany Gergővel, sem a kölcsönszerepléséből visszatérő Seregéllyel, Roth azonban visszatért. A vendégeknél Kulesov sérülés miatt nem húzott szerelést, Gratzl és Verveda nem tudták vállalni a játékot, Jegor Razumnyak pedig eltiltását töltötte. Nagy Kristóf és Voris álltak a vasak között.

A meccs elején kihasználatlanul maradt egy ferencvárosi emberfór, ám így sem kellett sokat várni a hazaiak első találatára, a 4. minutumban Némethék gyönyörű összjátéka után az FTC 69-esének kapu elé belőtt passzára Kocsis érkezett remek ütemben. A 19 éves, többnyire eddig a zöld-fehérek Andersen ligás gárdájában tevékenykedő ifjú támadó második élvonalbeli mérkőzésén első Erste ligás találatát szerezte (1-0). Lendületben maradtak a házigazdák, Kulmala éles szögből leadott lövése kis híján megtréfálta Vorist, a DVTK többnyire csak kontrákkal apellált a meccs ezen szakaszában. A 12. percben következhetett az első miskolci fór, a Jegesmedvéknek ezúttal sikerült csiszolniuk a nem túl fényes előnyös mutatóikon – Bean bal oldali bedobókörből eleresztett életerős lövése utat talált a kapuba (1-1) A bekapott találat picit megfogta a házigazdákat, kevesebb, mint egy perccel később Vojtkó távolról hatalmas nagy gólt ragasztott Nagy ketrecébe (1-2).

A középső etap elején fordított a Ferencváros, a játékrész Brady-duplájával indult: a góllövőlista első helyén tanyázó kanadai légiós először középről, fonákkal, kifejezetten elegánsan a kapuba helyezett (2-2); majd a 25. minutumban Banga kiváló helyzetbe hozta az FTC gólfelelősét, aki senkitől sem zavartatva, könyörtelenül bevágta ziccerét (3-2). Nem sokáig örülhetett az aktuális magyar bajnok, a 27. percben Kestilä és Kärmeniemi szabálytalansága következtében dupla emberelőnybe kerültek a borsodiak, az óriási lehetőséget kihasználta a Miskolc – Razumnyak vágott be higgadtan egy lecsorgó korongot. (3-3). A folytatásban igazi playoff-hangulatú, oda-vissza hoki alakult ki, sok esetben magas feszültséggel fűszerezve. A játékrész végén újra emberelőnybe kerültek a látogatók, Esteves gólpasszt érő átadásába Mattyasovszky nem tudott beleszúrni.

Három a magyar igazság, a Ferencváros a záró felvonás elején immáron harmadjára köszönt be a játékrész első perceiben az este folyamán: Brady visszatett korongját LaPorte mértani pontossággal a hálóba zúdította (4-3). A hátralévő időben mindkét oldalon akadtak helyzetek, az FTC kétszer is lezárhatta volna a találkozót, a nagy sanszok azonban rendre kimaradtak, amit a Miskolc 46 másodperccel vége előtt megbosszult – Páterka találatával kulcsfontosságú pillanatban egalizáltak a vendégek (4-4).

Mozgalmasan telt a hosszabbítás is, a 65. minutumban végül eldőltek a lényegi kérdések: Miskolczi szemkápráztató egész pályás átadását követően Mattyasovszky egyedül vezethette rá a pakkot Nagy Kristófra, a DVTK támadója a hálóőr lábai között magabiztosan a hálóba helyezett (4-5). Nagy Gergőék legközelebb pénteken, a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadják majd a Tüskecsarnokban, ugyanezen a napon a Jegesmedvék Káposztásmegyeren vendégeskedhetnek.

ftcmis_bankaroly

fotó: FTC-Telekom

Tálcán kínáltuk oda a DVTK-nak ezt a meccset

 

Az FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék találkozó vezetőedzői nyilatkozatai.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Kezünkben volt ez a mérkőzés és nem sikerült lemenedzselni, hogy behúzzuk a három pontot. Sőt, én azt gondolom, hogy tálcán kínáltuk oda a DVTK-nak ezt a meccset. De tényleg, ezt a meccset odaajándékoztuk, a DVTK kihasználta a hibáinkat. Voltak óriási, kapitális hibák. Nem úgy menedzseltük a mérkőzést, ahogy kellett volna, még öt perccel a vége előtt is rohanunk előre, csak a támadással foglalkozunk. Három perccel a vége előtt van egy olyan támadás ellenünk, hogy négy az egyre jönnek el, amikor az egygólos előnyt kéne tartani és az utolsó emberünk egy csatár. Szóval sokkal okosabbnak kell lennünk, sokkal inkább fókuszálnunk kell és sokkal jobban kell menedzselnünk ezeket a meccseket, mert nagyon fontos pontokat hagyunk benne ezekben a mérkőzésekben. Én azt gondolom, hogy kontrolláltuk a meccset, és azt gondolom, hogy 70%-ban nálunk volt a korong. Egy picit furcsa, hogy ennek ellenére négyszer annyi büntetést kaptunk mi. De mondom, ennek ellenére be kellett volna húzni ezt a meccset, és meg kellett volna nyernünk. De sokkal okosabbnak kell lennie mindenkinek, és sokkal jobban csapatként kell funkcionálnunk.”

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Először is, edzőként azt tudom mondani, hogy ez egy szoros meccs volt egész idő alatt. Nagyon büszke vagyok. Van pár sérültünk, a meccs elején elvesztettük a leggólerősebb játékosunk. Ha a második számú kapussal együtt számolom, összesen hat U21-es játékosunk volt. Szóval büszke vagyok arra, ahogyan játszott a csapat. Még akkor is, amikor az ellenfélnek ment jobban, megtartottuk a saját játékunkat, keményen dolgoztunk és küzdöttünk. Nagyon fontos volt a számunkra, nem csak azért, hogy azt a pár pontot megszerezzük, hanem, hogy tanuljunk is ebből a meccsből.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2023. dec. 20., szerda.
Nagy K.: 87,8% (Földes)
K
Voris: 89,5% (Veres-Fucsku)
Marva, Crespi, Turbucz, Brady, LaPorte
1
Szirányi, Szathmáry, Esteves, Berdnyikov, Lövei
Boros, Karmeniemi, Nemec, Kestilä, Kulmala
2
Szalay, Bean, Razumnyak V., Miskolczi, Mattyasovszky
Roth, Hrabal, Németh, Kocsis, Nagy G.
3
Skrabov, Vojtkó, Pecsét, Őri, Farkas M.
Haranghy, Banga, Bán, Farkas L. S., Tóth G.
4
Páterka, Hill, Csiki, Trozsák, Makai
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:17 FTC Kocsis Németh
1-1 13:42 MIS PP Bean Lövei Miskolczi
1-2 14:37 MIS Vojtkó
2-2 21:32 FTC Brady LaPorte
3-2 24:10 FTC Brady Banga Crespi
3-3 28:11 MIS PP2 Razumnyak V. Miskolczi Szathmáry
4-3 40:50 FTC LaPorte Brady Marva
4-4 59:14 MIS Páterka Razumnyak V. Mattyasovszky
4-5 64:05 MIS Mattyasovszky Miskolczi Bean
38 Kapura lövések száma 41
8 Kiállításpercek 2

Vojtkó nagy gólt lőtt a palánk mellől

 

Az FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum