FTC-Telekom–UTE 5-4

   

A kupaderbi odavágóját gólzáporos mérkőzésen húzta be a Fradi, Nagy Gergő 59. percben ütötte a győztes találatot.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján Fodor Szabolcs rögtön benevezte a FEHA19-től visszaérkező Seregély Mátét, Julius Marva idei második mérkőzésére öltözhetett be, Kocsis Botondot ismét felhívták az U21-es együttestől, Tóth Gergő és Turcotte a DVTK ellen összeszedett eltiltásukat töltötték. A zöldekhez hasonlóan sérülésekkel tizedelt vendég Újpestnél először húzott szerelést a héten igazolt finn Laakkonen, valamint a védelemben ott volt két akadémista hátvéd, a szerb Peceric, illetve a junior vébét megjárt Franyó Krisztián. Kettejük szereplése azért is különleges, hiszen a Magyar Kupa idei kiírásában már pályára léptek az Újpesti Jégkorong Akadémiában is, ám a két évvel ezelőtti koronavírus-hullám okozta mérkőzésfeladás következtében bevezetett új szabály értelmében immáron 6 játékos feljátszhat akadémiai együttesből. Az UTE jelenleg öt felhívásnál tart, a DEAC elleni nyolcaddöntőben Lőczi, Cseh és Erdőhelyi szerepelt a felnőtt csapatban.

A kupaderbi első tíz perce Fradi-fölényt hozott, Kestilä akciójánál Rajnának kellett nagyot védeni, a kipattanót követően mégis az újpestiek kerültek emberelőnybe, Nemec volt szabálytalan. A hátrányt magabiztosan kibekkelték Némethék, ám a kiállítás felhozta az UTE-t, a folytatásban kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. A 20. percben az Erste Liga hét játékosának megválasztott Ewanyk tüzelt, Arany védett, a kipattanót követően az újpesti nehézfiú Hrabalt találta meg, a fair fightban a cseh bekk térdre vitte ellenfelét, majd a bíróknak kellett szétválasztani a dulakodó feleket. A harmadot Metsavainio egyéni alakítása zárta.

A második játékrész elején Nyqvist szerezhette volna meg a vezetést, Arany a helyén volt, majd Farkas puffantott fölé egy korongszerzést követően. A 27. percben megérkezett az első gól, megtartotta a korongot a támadóharmadban az FTC, egy átadást követően Laakkonenről Brady elé pattant a játékszer, aki középtávolról kilőtte a hosszú sarkot, 1-0. Pokornyi kiállítása alatt tovább veszélyeztettek a hazaiak, majd a kiegészülést követően Crespi vezetésévél ráborították a pályát a vendégekre, ez egy késleltetett kiállítást eredményezett: a Fradi 75 másodpercig tartotta a pakkot hat az ötben, majd egy keresztezést követően a duplázó Brady lőtte ki ezúttal a rövid oldalt, 2-0. A 36. percben Hrabal vette át rosszul a korongot a támadó kéken, Kiss Patrik és Kovács Alex elrobogtak egy védő ellen, az akciót utóbbi estében értékesítette, 2-1. Bő két perccel később visszaállt a kétgólos differencia: Bán Károly lépett ki a bizonytalankodó újpesti légiós védők között, majd magabiztosan beverte ziccerét, 3-1.

A záró játékrész eleje ismét inkább a Ferencvárosról szólt, ám gólt mégis az Újpest szerzett: a 45. percben Silfver tette vissza a korongot az alapvonal mögül, a debütáns Laakkonen a kapu elől megszerezte első lila-fehér gólját, 3-2. Crespi kiállítása nyomán közel járt az egyenlítéshez az UTE, majd a kiegészülést követően visszavette a kezdeményező szerepét a Fradi. De csakúgy mint korábban, ezúttal is az Újpest szerzett gólt, Mestavainio lépett el a szélen, lövése átcsorgott Aranyon. Sokáig nem állhatott döntetlen az eredményjelzőn, Hrabal szerzett korongot az újpesti harmadban, majd egy kapu előtti kavarodást követően Farkas Simon ismétlése talált utat a hálóba. Az 56. percben viszont újfent egyenlített az Újpest, egy kontrát követően Just tálalt az egyedül érkező Saarelainen elé, aki mattolta Aranyt, 4-4. Nagy Gergő gondoskodott arról, hogy ne döntetlenről induljon a visszavágó, a hajrában egy újpesti kiállítást háromszögeltek ki tökéletesen, Kulmala okos passzát követően csak az üres kapuba kellett lőnie a csapatkapitánynak.

Az FTC-Telekom 5-4-re megnyerte a Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóját, folytatás majd januárban Újpesten.

FTC UTE MK

Fotó: Tumbász Hédi / FTC-Telekom

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum