Hetedszer csap össze az FTC és az UTE a vándorkupáért

 

A keddi játéknap három összecsapása után pénteken két helyszínen dobják be a korongot az Erste Ligában, közte a hazai klubidény egyik legnagyobb presztízsű összecsapásán.

Először Debrecenben, 18:00-kor: Vaszjunyin Artyomék tabellaszomszédjukkal, a FEHA19-cel csapnak össze – immáron harmadjára az idei kiírásban. A pocsék rajtot követően a cívisvárosban egyre inkább jönnek az eredmények. A DEAC a legutóbbi 3 mérkőzésén kivétel nélkül a liga élcsapatai ellen mérkőzhetett, s Háriék több, mint jelesre vizsgáztak: a sok sebből vérző Újpestet 5-2-vel küldték haza, Bucskin és Szmirnov egy-egy duplával vétette észre magát. Öt nappal később a hajdúságiaknak nem sok babér termett hazai jégen a Brassó ellen, az apróbb ráncfelvarráson keresztülment barcaságiak végig kontrollálták a mérkőzést, végül Valchar és VanWormer találatainak köszönhetően Kógerék gond nélkül elhozták a három pontot Debrecenből. A legutóbbi játéknapon, kedden ismét óriási győzelmet arattak a keletiek, kisebb meglepetésre ugyanis 5-3-ra legyőzték a bajnoki címvédő GYHK-t. Az utóbbi időben Bucskin, Szmirnov és Rétfalvi szédítő iramban szállítják a pontokat, a Gyergyó ellen pedig Bukor is felnőtt a feladathoz – a 25 éves bekk két gólt is szerzett kulcsfontosságú pillanatokban. Bertáék munkásságát a csapatvédekezés terén is dicséret illeti, a DEAC bekkjei ugyanezen a találkozón egyetlen gólon tudták tartani a liga (jelenleg picit küszködő, de kétségkívül zseniális) három félelmetes egyéniségét, a Bodó-Sylvestre-Orban triót. A maradék két találatot Sándor-Székely asszisztálásával Haaranen és Silló szerezte az erdélyieknek. A FEHA19 szintén jobb előjelekkel várhatja az alsóházi rangadót, mint legutóbb, Anatoli Bogdanovék előző három mérkőzésükből kettőt ugyancsak megnyertek. A fehérváriak november 19-én emlékezetes mérkőzésen, hosszabbításban, óriási izgalmak közepette maratoni hosszúságú büntetőpárbajban gyűrték le a Jegesmedvéket Miskolcon. Öt nappal később hazai jégen hiába szereztek vezetést a fiatalok a Sportklub ellen, Sofronék először megfordították, majd 5-3-ra megnyerték a találkozót. November 26-án, a Fejér megyei rangadón ugyan kevesebbet lőttek kapura a fehérváriak, ám hatékonyabb emberelőnyös játékuknak köszönhetően elhappolták a 3 pontot az Acélbikák elől. A két együttes legutóbbi összecsapásán 2-1-re a koronázóvárosiak diadalmaskodtak.

deac feha

Az idény egyik slágermeccsét 18:30-tól rendezik a Tüskecsarnokban. Az FTC-Telekom és az Újpest idén másodjára vívhat örökrangadót: a tét ezúttal nagyobb, mint legutóbb, hiszen a naptári év utolsó derbije egyben a Vígh Balázs-vándorserlegről is dönt, amit a megemlékezés keretein belül immáron hetedik alkalommal hódíthatnak el a csapatok. A két együttes eltérő pályaívre került az elmúlt hetekben: a Ferencváros félelmetes szériát produkál, Fodor Szabolcsék novemberben nem találtak még legyőzőre, s ha ez önmagában nem lenne elég meggyőző, 4,9 lőtt gólt átlagolnak mérkőzésenként. A válogatott szünet után még feltűnőbben beindult a Fradi-henger, a pauzát követően Nagy Gergőéket egyelőre még csak megszorongatni sem igen tudták az ellenfelek, a zöld-fehérek sorozatosan nagy arányú győzelmek mellett 4 mérkőzésen 23 alkalommal mattolták riválisaikat. A Brady, LaPorte, Roth légióshármas mellett az elmúlt öt mérkőzésen három hazai játékos is feltűnően nagyot megy: Turbucz, Bán és Németh rendre kiváló produktummal hívták fel magukra a figyelmet, hárman összesen 13 pontot raktak bele a közösbe. Németh Attila esetében talán kijelenthetjük, az újonnan igazolt rutinos támadó másodvirágzását éli Fodor Szabolcs irányítása alatt az elmúlt időszakban. A túloldalt jelenleg nem ennyire rózsás a helyzet, Juurikkala mester tanítványa az IIHF-szünet óta öt mérkőzésükből csak egyszer hagyhatták el győztesen a jeget, akkor is óriási vezéráldozatok árán: a nagy port kavaró, GYHK elleni 4-2-es siker során a lilák hosszabb időre elveszítették két kulcsjátékosukat, Szabó Dánielt és Sam Coattát, az egész szezonra kieső utóbbi pótlását egyelőre nem sikerült megoldani. Ha belevetjük magunkat a statisztikába, feltűnik néhány érdekesség: a kialakított helyzetekben nem mutatkozik egetrengető differencia, az FTC 37 sansszal sáfárkodhat átlagosan, ez a szám a túloldalon 33. Ennél már jelentős különbséget lelhetünk fel a védekező harmadbeli produktumban, az FTC-retesz csupán 31 kísérletet engedélyez ellenfeleinek meccsenként, míg a lilák 41-et. A több kapott lövés ellenére Rajna továbbra is rendületlenül állja a sarat, a válogatott kiválósága még mindig elképesztő, 94%-os védési mutatóval ad stabilitást csapatának. Az Újpest mellett az szólhat, hogy Kovácsék némileg több időt tölthetnek fórban, mint ősi riválisuk, továbbá Kiss Dánielék hatékonyabban ölik az ellenfél emberelőnyeit.

A Vígh Balázs-vándorkupáért lejátszott derbit ezúttal nem tűzi műsorára a televízió, a mérkőzések így az Erste Liga Tv-n láthatók majd.

ute ftc benk nagy g vigh

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum