UTE–Corona Brasov 2-6

   

A Corona Radim Valchar mesterhármasával simán hozta el a pontokat a listavezető otthonából.

Az UTE összeállításából a 4 sérült – Coatta, Szabó Dániel, Kovács Alex, Kiss Dániel – mellett hiányzott a betegséggel küzdő Rajna Miklós, így Sági Máté állt a vasak közé. Bemutatkozhatott a hét közepén szerződtetett Ewanyk, illetve Laskawy Ferenc is újból ott volt a kereteben. A vendégeknél visszatért hárommeccses eltiltásából Blackwater, ellenben hiányzott Farkas Tamás, a kezdőkapus ezúttal is Dubeau volt.

Újpesti helyzetekkel indult a találkozó, a finn sor tesztelte a vendégek portását. A 4. percben emberelőnyből meg is szerezték a vezetést a hazaiak: nem tudott felszabadítani a brassói védelem, Silfver lövésébe Benk András szúrt bele pontosan, 1-0. Két minutummal később már döntetlen állt az eredményjelzőn: rossz ütemben cserélt az UTE, Sills kapott korongot a kékvonalnál, közelebb lopta magát és kilőtte a hosszút. Az akciót sokáig videózták a játékvezetők, ám érvényesnek titulálták a találatot, 1-1. Elcserélte magát a Corona, következhetett a második hazai előny, nagyobb helyzet nélkül lepörgött a két perc. Egyre több helyzetet alakítottak ki Gajdóék Sági kapuja előtt, a 18. percben emberelőnyből pedig sikerült is betalálni: VanWormer keresztpasszát törte el Valchar, a korong szerencsés úton jutott a kapuba, 1-2. A lilák még fel sem ocsúdhattak a fordításból, már kettővel ment a Brassó: Franyó vétette el a korongot a védőharmadban, a Corona lejátszotta a kettő az egy elleni megugrást, Valchar duplázott, 1-3.

A második játékrész végig a Brassóról szólt, a vendégek gyakran hosszú időre beszorították a lilákat, Cornet-féle sor többször is megsorozta Ságit, aki egy ideig állta a sarat. A 34. percben hiába szabadult ki saját harmadából az UTE, a Brassó egy villámgyors kontrával büntette a korongvesztést, Kóger lépett ki és verte meg Ságit, 1-4. A Corona ismét gyorsan rálőtte a következőt, VanWormer keresztpasszát a mesterhármasig jutó Valchar ütötte be kapásból, 1-5.

Bár próbálkozott becsülettel az UTE – Laskawy például kapuvasig jutott –, nem akart összejönni a szépítés, míg a másik oldalon Gajdó Balázs már a hatodik vendéggólt szerezte. A Brassó remekül védekezett, sikeresen kibekkeltek három kiállítást is, közte egy majd’ másfél percnyi kettős hátrányt, a meghatározó magyar játékosainak nagy részét nélkülöző UTE nem találta a fogást. Az 59. percben összejött a szépítés az UTE-nak, Silfver tett be közelről egy lecsorgó korongot.

A Brassó erős első két harmadának köszönhetően magabiztos 6-2-es győzelmet aratott a Megyeri úton és megerősítette ötödik pozícióját a tabellán. A folytatásban mindkét együttes a Ferencvároshoz látogat: a Brassó kedden a Tüskecsarnokban fejezi be magyarországi túráját, míg pénteken az UTE derbire utazik Újbudára.

UTE Brasso

Fotó: Vörös Dávid / UTE

Kicsit visszább vettünk, de ez már az emberi gyarlóságnak tudható be

   

Mestermérleg az UTE–Corona után.

Dave Macqueen, vezetőedző, Corona Brasov: “Még mielőtt bármit mondanék, szeretnék jobbulást és mielőbbi felépülést kívánni Sam Coattának. Az Újpest cserepadja rövidebb volt a megszokottnál, több fiatal is a soraikban volt, és szerettünk volna akkora nyomás alá helyezni őket, amennyire csak tőlünk telik. Az első harmad rendben volt, a védekezésünkben azért voltak hibák, megint sok volt a kettő perc, ezen mindenképp dolgoznunk kell. A második harmadban jó 12-13 percig kifejezetten jól játszottunk, minden lehetőséget próbáltunk megragadni. A záró játékrészben a nagy előny miatt kicsit visszább vettünk, de ez már az emberi gyarlóságnak tudható be. Fontos három pontot szereztünk, kedden nagyon nehéz meccsünk lesz.”

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Most a jobb csapat nyert. Az első harmad nálunk is nagyjából rendben volt. A koronggal való játékunk hiányzott az este folyamán, és ezt egy ilyen csapat általában kihasználja, folyamatosan a védekezésre kellett koncentrálnunk.”

Erste Liga, Megyeri út, 2023. nov. 26., vasárnap.
Sági: 86,7% (Papp)
K
Dubeau: 93,5% (Polc)
Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Saarelainen
1
Williams, Piché, Valchar, VanWormer, Cornet
Franyó, Pokornyi, Kiss P., Just, Ewanyk
2
Boriszenko, Lowney, Kóger, Blackwater, Zagidullin
Tornyai, Balázsi, Kovács S., Benk, Laskawy
3
Holwell, Bors, Szabó K., Gajdó B., Sills
Simon L., Szabó Rácz, Nádasy
4
Kovács M., Rokaly-Boldizsár
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:19 UTE PP Benk Silfver Kiss P.
1-1 05:10 BRA Sills Piché
1-2 17:04 BRA PP Valchar Blackwater Cornet
1-3 18:39 BRA VanWormer Cornet Holwell
1-4 33:07 BRA Kóger Lowney
1-5 34:56 BRA Valchar Cornet VanWormer
1-6 45:50 BRA Gajdó B.
2-6 58:32 UTE Silfver Szabó Rácz Nádasy
31 Kapura lövések száma 45
2 Kiállításpercek 12

Valchar eltörte a korongot, behullott az újpesti kapuba

 

Az UTE–Corona találkozó nyolc gólja közel négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum