BJAHC–SC Csíkszereda 5-4

   

A budapestiek a remekül játszó Jevgenyij Mozer vezérletével legyőzték a Sportklubot.

Ellentétes előjelekkel várták a csapatok a mérkőzést. A BJAHC pénteken hazai jégen veszített a Gyergyó HK ellen hosszabbításos meccsen, a Sportklub viszont négymeccses győzelmi szériából érkezett. A kapukban Farkas és O’Connor kezdtek. A vendégek első helyzetükből megszerezték a vezetést: Nagy Krisztián lövése levágódott a kapusról, amiből fordulhatott a Sportklub, Fodor Csanád pedig szép egyéni akció végén megtalálta a kapu bal alsó sarkát, a 7. percben (0-1). Egy percre rá Brown sportszerűtlenségért kapott két perces büntetést. Egy komolyabb tűzijáték során Nagy, Culigin és Mozer is gólt szerezhetett volna, de O’Connor állta a sarat. A 12. percben egyenlített a BJAHC: Galoha keresztpasszát követően Dóczi Zsombor lőtt, a korong pedig egy védőről vágódott a kapuba. O’Connor nem tehetett semmit (1-1). Ahogy a vendégek, úgy a hazaiak is benyeltek egy kiállítást azonnal ütött góljuk után, Viikilä ült ki. A nemrég visszatérő Sofron révén kapuvasig jutott a Csíkszereda. A 16. percben már a hazaiak vezettek: Galoha fordult be a kapu mögül, az ő kísérletét még védte O’Connor, de a kavarodásban Jevgenyij Mozer találta meg a korongot, és továbbított a hálóba (2-1). Nem sokkal később Viikilä révén fordult a BJAHC, jobbra kitett korongjából pedig Schlekmann Márk vágott nagy gólt, 3-1. Négy gólt és hazai előnyt hozott az első harmad.

A 24. percben Weidemann kapu mögül visszatett korongját Szabó lőtte kapásból vasra. A másik oldalon válaszként gól érkezett: Levin lódult meg egyedül, és a kapu mögüli palánkról visszapattanó korongját másodjára már a hálóba vágta a védők gyűrűjében (3-2). Később egy lepattanónál Sofron volt a legszemfülesebb, de a lövés nem jutott át a gólvonalon, Farkas hatalmas bravúrt mutatott be. A 31. percben három az egyben vezetett kontrát a BJAHC, aminek végén Mozer higgadtan elfektette a blokkolni készülő védőt és verte O’Connort (4-2). Komoly nyomást helyezett ellenfelére a Sportklub, de sem Sofron, sem Welsh nem tudott betalálni egészen a 36. percig, ekkor újra Welsh volt a főszereplő: a rutinos kanadai légiós zseniálisan, forgásból húzott fonákkal kapura és kis szerencsével gólt szerzett (4-3). Zárásként Varga Kaden összeszedett még egy kiállítást, aminek nagy része az utolsó harmadra húzódott át.

Vendég egyenlítéssel indult a harmadik játékrész: Rokaly Norbert Láday élesen középre tett korongjába kapott bele ügyesen, új mérkőzés kezdődött (4-4). Nem engedett a nyomásból a Sportklub, a 48. percben a kapuvasat is megzörgették. Hiába az erdélyi mezőnyfölény, újra megszerezte a vezetést a BJAHC: Schlekmann középre passzából a visszatérő Ritter Zalán csodás lövést engedett el, ami nem állt meg O’Connor hálójáig (5-4). A másik oldalon Becze ordító ziccerénél Farkas akadályozta meg a sokadik vendég egyenlítést. Hatalmas iramot diktáltak a csapatok a jégen, az utolsó öt percre fordulva még nyitott volt a találkozó. Az 58. percben Nagy ütőjéről csorgott mellé a korong egy gyors ellentámadás végén – lezárhatta volna a BJAHC. Idejét is kikérte a Sportklub, sőt O’Connor elhagyta a jeget. Óriási izgalmak voltak a pályán az utolsó percben, de hősiesen védekeztek a hazaiak. Mindig volt válasza a Sportklub góljaira Kangyal Balázs gárdájának és végül behúzták a három pontot.

A BJAHC-nak jövő szombaton a DAB következik Jászberényben, a Csíkszereda kedden Miskolcon zárja magyarországi túráját.

bjascc_reisz

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Egy pontot minimum megérdemeltünk ezzel a játékkal

   

A Sportklub csapatkapitánya szerint nem érdemeltek rendes játékidős vereséget.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: ”Az első húsz percben nagyon jól játszottunk, előnyünk is volt. Tudtam, hogy ez lesz az elmúlt napok tükrében, hiszen nagyon csalódott voltam a Gyergyó elleni meccs miatt. Nem a játékunkkal voltam elégedetlen, hanem a hozzáállásunkkal és ennek hangot is adtam az öltözőben. Ez egy érdekes helyzet, mert ez a csapat diadala, sikere volt. Mindenki hozzátett és ők változtattak azokon a dolgokon, amiket mi mondtunk. A Gyergyó elleni mérkőzésnél az edzőé is a felelősség, mert nem tudja átadni és nem tudja megmutatni a játékosoknak, hogy miért csinálnak rossz dolgokat, és miért viselkednek úgy, ahogy nem szabad egy csapaton belül viselkedni. Aztán, ha változtatnak, az már az ő sikerük, én már kívülálló vagyok és gratulálok a srácoknak a játékért, együttműködésért. Példaértékű volt, és ez elvárt a következőkben is.

Becze Tihamér, csapatkapitány, SC Csíkszereda: “Az első harmadban nem úgy jöttünk ki a jégre, ahogy szerettünk volna, magunkra engedtük az ellenfelet és ez látszott is a játékon. A harmadik harmadot mi domináltuk, úgy érzem, egy pontot minimum megérdemeltünk ezzel a játékkal, amit leraktunk az asztalra. Még küzdünk az új rendszerrel, próbáljuk teljesen elsajátítani, amit a válogatott szünet óra gyakorlunk. Úgy látom van értelme és lesz eredménye.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2023. nov. 26., vasárnap.
Farkas: 88,2% (Straubinger)
K
O'Connor: 84,4% (Ambrus)
Szabó, Dóczi, Mozer, Galoha, Weidemann
1
Kubát, Ferencz Csibi, Részegh, Péter, Reisz
Pozsgai, Varga, Sági, Nagy, Ritter
2
Rutkowski, Gecse, Levin, Milan, Becze
Vorobjov, Tóth G., Keresztes, Viikilä, Schlekmann
3
Láday, Salló, Brown, Welsh, Sofron
Tyeszlenko, Ravasz, Culigin, Molnár B.
4
Fodor, Rokaly N., Casaneanu
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Vaclav Novak, Sprencz István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:44 SCC Fodor Rokaly N.
1-1 11:35 BJA Dóczi Pozsgai Mozer
2-1 15:36 BJA Mozer Culigin Galoha
3-1 17:08 BJA Schlekmann Viikilä Dóczi
3-2 24:52 SCC Levin Milan
4-2 30:57 BJA Mozer Culigin Szabó
4-3 35:54 SCC Welsh Brown Ferencz Csibi
4-4 42:07 SCC Rokaly N. Láday Casaneanu
5-4 48:37 BJA Ritter Schlekmann Vorobjov
32 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 2

Ritter kapásgólja döntött a Vasas Jégcentrumban

 

A BJAHC–Sportklub mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum