FEHA19–SC Csíkszereda 3-5

   

A Sportklub Adorján Attilával a vasak között győzött Székesfehérváron.

A Csíkszereda meccskezdésén nem látszott a csütörtöki, dunaújvárosi mérkőzés fáradtsága, azonnal támadólag léptek fel és már az elején emberfórba kerültek. Zezelj csücsült a büntetőpadon, de hamarosan Milan szabálytalansága kiegyenlítette a létszámot. A fehérváriak lelkesen, sok mozgással védekeztek emberhátrányban, majd a csíkiak is megtették ugyanezt, várni kellett az első gólra. Az erdélyiek védekezése öt az ötben is rendben volt, csak nehezen jutott be a támadóharmadba a FEHA, akkor is csak elvétve veszélyeztették Adorján Attila kapuját. A 8. percben Reisz Áron indult meg, jó volt a passz is, Márkus Levente bravúrral hárított. A játékrész derekán megvillant a házigazda is: Németh Zalán lekorcsolyázta őrzőjét, fonákját Adorján védte. A 15. percben Sofron István ült ki a büntetőpadra a jól ismert csarnokban, nem tudta kihasználni a fórt a Bogdanov-csapat. A hátralevő időben inkább a védekező játék került előtérbe, a kapuk nem forogtak veszélyben. A hajrában aztán Péter Andor szerezhetett volna vezetést övéinek, Márkus Levente erre is átért.

A középső felvonásban gyorsan megszületett az első találat. A 22. percben Strazdins kapott remek korongot, az átvétellel máris előnybe került, végül góllal fejezte be a szólót (1-0). Azonnal feljebb kapcsoltak a székelyek, öt az ötben is felálltak, Márkus Levente állta a sarat. A 25. minutumban már nem volt pardon: Levin beszáguldott a harmadba, középre húzott, lőtt, a kipattanót Sofron István tette a helyére (1-1). A válogatott csatár második meccsén megszerezte első gólját az idei szezonban. Támadásban maradtak a látogatók, kapuvasig jutottak. Fölényük emberelőnyt kamatozott, a remekül játszó Levin pedig a Rutkowskitól kapott keresztpassz után közelebb lopta magát, majd kipúpozta a hálót (1-2). Bő egy perccel később jött az újabb találat: Becze Tihamér is bevette a hazai kaput (1-3). A gyors fehérvári gólra hárommal válaszolt a Sportklub. A harmad második fele már kiegyenlített játékot hozott, csökkent a nyomás a hazai kapun. A Ferencvárostól kölcsönbe a FEHA-hoz érkező Seregély Máté is igyekezett, de látszott, idő kell még, mire összeszokik az új társakkal. Újabb gól nem esett, 1-3-mal ért véget az a játékrész.

A záró harmad, akárcsak a középső, gyors fehérvári góllal indult. A saját alapvonala mögött veszített korongot a Csíkszereda, Strazdins pedig közelről betalált, nyílttá téve az összecsapást (2-3). Láday Tamás durva szabálytalansága következett Nádor Kristóffal szemben, akit ápolni kellett, a vétkes tettéért 5 perc plusz véglegest kapott. A FEHA, mintha csak überelni akarta volna ellenfele hibáját, teljesen ártalmatlan szituációban odaajándékozta a korongot Péter Balázsnak, aki köszönte szépen és emberhátrányban visszaállította a kétgólos differenciát (2-4). A fór hátralevő részében nem tudtak közelebb zárkózni a hazaiak. Igyekeztek a Bogdanov-fiúk, de két szabálytalanság megpecsételte a sorsukat. Ráadásul a második székely fórban Levin Welsh-sel is lövetett egy gólt, amivel végleg eldőlt az összecsapás (2-5). Nem adták fel Ambrusék, gyorsan jött a válasz: a hazaiak legjobbja, Strazdins gyönyörű passzát Fekete Alex váltotta gólra (3-5). A végére is maradtak izgalmak, két szeredait kiszórtak a játékvezetők, lekorcsolyázott Márkus is, 6 a 3 ellen támadtak a fehérváriak, gólt viszont nem tudtak szerezni. A Csíkszereda két napon belül a második magyarországi meccsét is megnyerte és villámléptekkel halad előre a tabellán.

fhascc_dobos_reszegh_gottlibet

fotó: Soós Attila/FEHA19

A nagy nevek ellen a mieink kicsit szoronganak

   

A FEHA19–Csíkszereda összecsapást követően vendégoldalról Becze Tihamér értékelt.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Nem szereztünk pontot, végül is ez az, ami számít. Lassan kezdtünk, félénken, a nagy csapatok, nagy nevek ellen a mieink kicsit szoronganak – lehetnénk kicsit bátrabbak, proaktívak a mérkőzéseink elején. Aztán megszereztük a vezetést a második harmadban, de a padon úgy éreztem, hogy nem lelkesedtünk be annyira, mint amennyi energiát egy vezető gól kellene, hogy adjon. Aztán öt perc alatt három gólt kaptunk, és csak futottunk az eredmény után. Jó ellenféllel találkoztunk, az edzőik szakmai munkája kezd beérni. Technikás játékosaik vannak, tapasztalt jégkorongozók. Sajnos az ötperces előnyünkben nem tudtunk betalálni, sőt, kaptunk egy gólt. De örülök annak, hogy a harmadik harmadban már fáradtan sem adtunk fel, visszakapaszkodtunk, lőttünk, bár kaptunk is két gólt. Ennek önbizalmat kell adnia. Strazdins teljesítményének is örülök, nagyszerű estéje volt, pontokat szerzett. Nagy kihívások várnak ránk, készen kell állnunk. Dunaújvárosban vasárnap hatpontos meccs következik.”

 

Becze Tihamér, csapatkapitány, Csíkszereda: “Nyertünk, ez a legfontosabb. Sokkal jobban kezdtünk, mint előző nap – frissebbek voltak a lábak, a buszláb még bennünk volt egy nappal korábban. Jó első harmaddal tudtunk előrukkolni, habár az eredmény döntetlen volt, azért megvoltak a lehetőségek, hogy gólt szerezzünk. Megnehezítették a dolgunkat, látjuk az egész szezonban, hogy ez a Fehérvár már nem az a Fehérvár, amelyiket négy-öt éve 8-0-ra vertünk. Ha nem figyel oda az ellenfél, akkor bármelyik csapatot megverik a ligában, a mi otthonunkban is győztek. Hatvan percen át kell koncentrálni. Kiemelném, hogy a legutóbbi meccshez képest jobban zártunk vissza középen, jobban zártak vissza a középső harmadban a hosszú oldali szélsőink, amivel elvettük tőlük a teret. Plusz a védekező játékunk emberhátrányban fenomenális volt, ötperces előnyükben fel sem tudtak állni – erre sokat készültünk a nemzetközi szünetben, ebben is hatalmasat fejlődött a csapat.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2023. nov. 24., péntek.
Márkus: 81,5% (Melnyicsuk)
K
Adorján: 81,2% (Ambrus L.)
Salamon, Falus, Blasko, Dobos, Zezelj
1
Kubát, Ferencz Csibi, Részegh, Péter, Reisz
Racsinszkij, Seregély, Strazdins, Ambrus Cs., Alapi
2
Rutkowski, Gecse, Levin, Milan, Becze
Bajkó B., Koszinszkij, Farkas L., Nádor, Németh
3
Láday, Salló, Brown, Welsh, Sofron
Dézsi, Farkas I. T., Fekete, Balasits
4
Fodor, Rokaly N., Szkacskov
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
E
Vaclav Novak, Sprencz István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:09 FHA Strazdins Salamon Ambrus Cs.
1-1 24:28 SCC Sofron Levin Ferencz Csibi
1-2 27:59 SCC PP Levin Rutkowski Részegh
1-3 29:47 SCC Becze Reisz Péter
2-3 41:32 FHA Strazdins Farkas L. Ambrus Cs.
2-4 43:35 SCC SH Péter
2-5 55:38 SCC PP Welsh Levin Rutkowski
3-5 56:14 FHA Fekete Strazdins Seregély
16 Kapura lövések száma 27
10 Kiállításpercek 33

Péter Balázs emberhátrányban villant

 

Videóösszefoglaló a nyolc gólt hozó FEHA19–SC Csíkszereda mérkőzésről, benne Péter emberhátrányos korongszerzése Dobostól.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum