DEAC–Corona Brasov 1-3

   

Nehezen indult be a gólgyártás, végül magyarországi túrája második mérkőzését is simán behúzta a Corona.

Egyik együttes összeállításában sem történt számottevő változás, Hetényi és Dubeau álltak a vasak között. Az első nagyobbacska lehetőséget a vendégek alakították ki a harmad derekán, Hetényi a helyén volt. A folytatásban az iramra nem lehetett panasz, ennek ellenére egyik ketrec sem forgott igazán veszélyben. A 15. minutumban Sills kiállítását követően a debreceni előnyös egység remekül kialakított egy tiszta lövőhelyzetet a kapu előterében, a próbálkozás azonban pont középre ment, így nem jelenthetett gondot Dubeau-nak. Harmad vége egyértelműen a hajdúságiaké volt, Koblar közelijét újra magabiztosan hárította a vendégek portása.

A középső etap legelején VanWormer szúrt bele csapattársa életveszélyesen középre tett passzába; majd Szabóék alakítottak ki egy óriási lehetőséget, s hagyták is ki egyben. Lendületben maradtak a látogatók, nem sokkal később Kovács Mátyás tornáztatta meg Hetényit egy kapu előtti kavarodás közepette. Ezt követően a csapatok felváltva remekül megjátszottak egy-egy emberfóros szituációt, mindkét portás kiválóan tartotta a frontot. A harmad vége felé közeledve Kóger egyéni villanása borzolta a hazai nézők kedélyét, az áttörés végül három perccel a záró dudaszó előtt érkezett: egy kipattanóra VanWormer csapott le szemfülesen (0-1). A bekapott gól után egyből egyenlíthettek volna a házigazdák, a villámgyors ellenakció végén Szmirnov ütőjében ott maradt a gól. A Brassó ezt rögtön megbosszulta, Williams középtávoliját Hetényi tolta ki mamuttal, pechére azonban pont Valchar elé, a cseh-román zseni pedig nem hibázott szinte üres kapura (0-2).

A záró felvonás elején a Corona berámolta a harmadikat is: Hetényi kiszúrt a bárddal, ennek következtében Cornet-hez került a pakk, a debreceni hálóőrnek ismét résen kellett lennie, ám ekkor sem szabadult még fel a kapu – végül VanWormer használta ki a kavarodást, s könnyedén a gólvonalon túlra húzott (0-3). Rögtön jött a hajdúságiak szépségíjas válasza, a 48. percben Szmirnov kígyózó mozgása kicselezett mindenkit, majd az orosz csatár önzetlenül Molnárhoz készített, akinek már nem volt nehéz dolga (1-3). Megjött a debreceniek önbizalma, néhány momentummal később Kozma életveszélyes akciója kivetődésre késztette Dubeau-t, a hátralevő időben azonban nem született újabb találat. Sikerükkel a barcaságiak maguk mögé utasították a DVTK-t, s felkúsztak a tabella 5. pozíciójába. A DEAC nem játszik több mérkőzést a héten, Háriék legközelebb jövő kedden, szintén saját szurkolóik előtt fogadják majd a GYHK-t. A Corona apróbb lélegzetvételnyi szünet után vasárnap folytathatja magyarországi portyázgatását, MacQueen legénységének az Újpest otthonában lesz jelenése.

debbra_szmirnov_sills

fotó: DEAC

Kicsit a tökösség, bátorság hiányzott

   

A DEAC–Corona meccs edzői nyilatkozatai.

Berta Ákos, edző, DEAC: “A koncentráció megvolt. Jó csapattal találkoztunk, a Brassó jó kvalitású játékosokkal rendelkezik, hiányzott tőlük két alapember. Kicsit a tökösség, bátorság hiányzott, hogy a kapujuk előtt megnyerjük a csatákat, ami néha fáj. Föl kell vállalni a játékosnak, ha valamit kezdeni akar ebben a sportágban. A harmadik harmadban már megvolt az akarat. Talán az utolsó harmad elfogadható volt, de ha meg akarod fordítani a meccset, akkor többet kell dolgoznod. A második harmad végén kipattanóból lőttek két gólt, kapu elé betett korongból. Nem játszották ki a helyzeteket. A második harmadban túl szépen akartunk játszani a támadóharmadban, csak éppen kapura lőni felejtettünk el. Ha nem vállalja fel senki azt, amit az előbb említettem, hogy bátor legyen és bemenjen a kapu elé, odaérjen a kipattanóra – még ha fáj is –, akkor ez az eredmény. Ezekért meg kell dolgozni, a Brassó most jobban dolgozott. Az adódó lehetőségeket könyörtelenül kihasználták. Ha nincs elég helyzet, akkor még jobban kell dolgozni. Reméljük, hogy a következő meccsre felszívják magukat a srácok.”

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: “Bármikor, amikor útnak indulsz, tudod, hogy nem várnak rád könnyű meccsek. Különösen ezen a pályán, ahol kisebb a jégfelület. Az észak-amerikai játékosok megszokhatták, hiszen otthon ilyen méretű pályán játszanak. Ha folyamatosan nagy jégfelületen játszol, nehéz megszokni, hogy ilyenkor nem sok helyed van. Türelemjáték volt a mostani. Próbáltuk a semleges zónát széthúzni, ami ezen a kicsi pályán nem egyszerű. Mondtam a csapatnak az első harmad után, hogy legyünk jobbak elöl, tegyük a korongot kapura. Nem kell, hogy jó lövés legyen, csak tegyük kapura, de ami fontosabb, támadjuk a kaput a korong nélkül is. Az első két gólunk ennek köszönhető. A harmadik gólt a harmad elején szereztük, fontos volt számunkra. Nem voltam lenyűgözve a kapott góltól, mert úgy éreztem, nagyon jó munkát végeztünk. Jól öltük a helyzeteiket. Nem volt idejük és helyük.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2023. nov. 24., péntek.
Hetényi: 92,9% (Gönczi)
K
Dubeau: 96,7% (Polc)
Mingazov, Dobmayer, Bucskin, Szmirnov, Novotny
1
Williams, Piché, Valchar, VanWormer, Cornet
Kloz, Krollis, Mihalik G., Hári, Vasziljev
2
Boriszenko, Lowney, Kóger, Sills, Zagidullin
Bukor, Jakabfy S., Koblar, Rétfalvi, Molnár
3
Holwell, Bors, Szabó, Gajdó B., Rokaly-Boldizsár
Jakabfy Cs., Kozma, Mazzag, Mihalik A., Sándor
4
Kovács M., Farkas, Vasile N. R.
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 36:59 BRA VanWormer Valchar
0-2 38:52 BRA Valchar Williams Cornet
0-3 42:48 BRA VanWormer Cornet Valchar
1-3 47:14 DEB Molnár Szmirnov Vasziljev
30 Kapura lövések száma 42
6 Kiállításpercek 6

Radim Valchar nagyon élt Debrecenben

 

A cseh légiós mindhárom brassói gólban fontos szerepet vállalt, Molnár Dávid kései szépítése nem ért pontot a házigazdának.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum