BJAHC–Gyergyói HK 3-4

   

A gyergyószentmiklósiak egy fordulatos mérkőzésen hosszabbításban gyűrték le a budapestieket.

A kapukban Farkas Roland és a második Erste Liga-találkozóján jégre lépő Mag Dávid-Örs kezdtek. Az első öt perc csendesen csordogált, egy-egy lövés mindkét oldalon, de ekkor még nem alakult ki igazi helyzet. Egészen a 6. percig, ekkor Vincze Gergő lőtt a kapu elől, Farkas volt résen. Két perccel később Karppinent látták szabálytalannak a játékvezetők, magas bot miatt ült ki négy percre a finn légiós – nagy lehetőség a vendégek előtt. Vincze Péter korongszerzéséből Sylvestre találta magát ziccerben, megint Farkas védett. Majd Sylvestre újra veszélyeztetett – jobbról leadott kísérlete Farkasról elcsorgott a kapu mellett. Kihúzta a BJAHC. A 13. percben érkezett meg a hazai vezető gól: Viikilä kapu előtti keresztpasszát elsőre blokkolták, viszont második kísérlete bepattant Mag kapujába (1-0). A 16. percben Viikila lövését hárította Mag, az ismétlésből Schlekmann a kapuvasat zörgette meg. Vincze Gergő megmozdulása után érkezett az első vendég kiállítás. Egy kisebb bunyó is kialakult a gyergyói kispad előtt, aminek következtében, hosszas tanácskozás után Galohát kettő, Mesikamment négy percre büntették a játékvezetők. Beszorult a Gyergyó, sorra jöttek a helyzetek, és két másodperccel a harmad vége előtt Vorobjov passzából Ilja Culigin talált utat a kapuba (2-0).

Viikilä-vassal indult a második játékrész, a Gyergyó viszont góllal válaszolt: a támadó harmadban nyert fontos bulit a címvédő, amiből építve Sylvestre verte Farkast közelről (2-1). A 25. percben Karppinen éles keresztpasszából Nagy Krisztián tüzelt Magba. A 29. percben megint Nagy volt főszerepben – létszámfölényben vezette a BJAHC ellentámadását, de lövését könnyen fogta a vendégek portása. A magyar válogatott támadó még oda is ütött a kapusnak, két perc lett a jutalma. Hiába az előny, nem találta a kaput a Gyergyói HK. A 33. percben elcserélte magát a vendég gárda, Silló töltötte le a büntetést, de nem tudtak nyomást gyakorolni Pozsgaiék. Később Sándor-Székely forgott ügyesen kapura, Farkastól bravúr kellett. A 38. percben Sylvestre senkitől nem zavartatva fonákkal húzott kapu fölé. Egy perccel később már egyenlített az Erste Liga-címvédő: Sylvestre kapu mögül érkező lekészítését kis szerencsével Bodó továbbította a hálóba (2-2). Két gólos hazai vezetés az első harmadban, vendég egyenlítés a második játékrészben, döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

Az utolsó felvonás első percében Schlekmann mehetett egy az egyben Magra, aki újabb fontos bravúrt mutatott be. A 44. percben Vincze Péter adta el kényes helyen a korongot amiből Galoha higgadtan találta meg Culigint a kapu előtt, aki nem hibázott – újra vezetett a BJAHC (3-2). Molnár ziccerben növelhette volna az előnyt, Mag védett. A 48. percben Szigeti buktatta Ságit, újabb emberelőnnyel próbálkozhattak a hazaiak, de nem született gól. Tetszetős vendég játék után Bodó közeli kísérletét hárította csodás mozdulattal Farkas – közel volt az egyenlítés. Az utolsó öt percre fordulva többször is beszorult kapuja elé a hazai csapat, de Farkasék állták a sarat. Az 56. percben elképesztő kavarodásban, a gólvonal előtt táncolt a korong másodpercekig, már Farkas is verve volt, de valahogy kipiszkálták Sándor-Székelyék elől. A játék késleltetése miatt kapott két percet a BJAHC, nagy lehetőség nyílt a Gyergyói HK előtt. A kiállítás utolsó másodperceiben Tóth Gergely testén csorgott végig a korong, a legszemfülesebbnek pedig Jalonen bizonyult, egyből lőtt Farkas kapujába (3-3). Hosszabbítás következett, ahol Fejes Nándor szökött meg egyedül és szépen verte Farkast, így a Gyergyó 4-3-ra győzött.

A Gyergyó javított a tegnapi UTE elleni vereség után és értékes győzelmet szerzett. A BJAHC majd vasárnap, hazai jégen javíthat a Csíkszereda ellen, Szilassy Zoltán csapatának a Ferencváros következik.

bjagye_202311

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Aki az egóját minden fölé helyezi, ezt érdemli

   

A BJAHC és a GYHK vezetőedzője egyetértett abban, hogy a címvédő kevésbé jó játéka ellenére megérdemelten hozta el a pontokat Káposztásmegyerről.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “A mérkőzésünk már reggel kezdődött, az edzésen. Csak hasonlókat tudok mondani, mint most, meccs után, hogy miért nem érdemeltünk meg még egy pontot sem. Nem a játék képe alapján, mert simán nyerhettünk volna minden további nélkül. Ha a helyzeteinket értékesítjük, még nagyobb nyomást teszünk rájuk, még lehetett volna akár egy könnyű meccs is, tényleg, őszintén így gondolom. De az élet igazságos, és azért aki a hokiban az egóját minden fölé helyezi, és bizonyos dolgokra nem hajlandó, nem képes tenni a többiért, aki ott ül vele az öltözőben, az ezt érdemli. És mi tulajdonképpen most ezt érdemeltük. Az, hogy közel voltunk a három ponthoz, az csak azért volt, mert én még ilyen gyengén nem láttam játszani a Gyergyót. Ez lehetett azért is főleg, mert sok volt a hiányzójuk, a sérültjük, az eltiltottjuk, bár ez a cserekapus nagyon ügyesen védett, de mondom, ilyenre nem emlékszem, nekünk mindig kapaszkodni kellett a Gyergyó után. Egyszer-egyszer volt persze, hogy nyertünk, pontokat szereztünk, a kinti mérkőzésen is megérdemeltünk egy pontot, inkább kettőt. Itt könnyen lehetett volna három, de nem érdemeltünk egy felet sem.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Ez nagyon fontos győzelem volt. Vereségből jöttünk Újpestről, ahol kimondottan jól jégkorongoztunk, és magunknak köszönhettük, a kiállításoknak, hogy veszítettünk. Szerettük volna azt az öt az ötös játékot átmenteni, részben sikerült. Ugye Rasmus Rinne hiányzik, előző nap elveszítettük Demeter Arnit is, a harmadik számú kapusunk – akinek ha jól tudom, ez volt az első Erste Liga meccse -, a végén egészen káprázatos védéseket is bemutatott, gratulálok neki, sokat segített nekünk nagyon, büszke lehet a teljesítményére és arra, hogy így játszott. Azt gondolom, kemény munka eredménye ez a győzelem. Null kettőről visszajöttünk, nem úgy játszottunk, ahogy előző nap, ahogy szerettünk volna, de megtaláltuk az utat a győzelemhez, volt szívünk, volt akaratunk. A kondíciónk legendásan jó, tehát azt gondolom, hogy a két pontra rászolgáltunk, mert nagyon keményen dolgoztunk az egész meccsen, annak ellenére, hogy rövid volt a padunk.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2023. nov. 24., péntek.
Farkas: 90,9% (Kiss)
K
Mag: 91,7% (Szakács)
Szabó, Pozsgai, Schlekmann, Viikilä, Keresztes
1
Haaranen, Jalonen, Bodó, Császár, Orban
Vorobjov, Tyeszlenko, Mozer, Galoha, Weidemann
2
Mesikammen, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Varga, Tóth G., Karppinen, Sági, Nagy
3
Györfy, Imre, Szigeti, Sándor-Székely, Silló
Dóczi, Ravasz, Culigin, Molnár B.
4
Bíró, Kozma, Csiszer, Vincze G.
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:44 BJA Viikilä Schlekmann
2-0 19:58 BJA PP Culigin Vorobjov Mozer
2-1 21:41 GYE Sylvestre Vincze P.
2-2 38:12 GYE Bodó Sylvestre
3-2 43:05 BJA Culigin Galoha Mozer
3-3 58:13 GYE Jalonen Császár
3-4 62:57 GYE Fejes Orban Bodó
36 Kapura lövések száma 44
10 Kiállításpercek 10

Szerencsés gólok mérkőzése Káposztásmegyeren

 

Viedón a hosszabbításba torkolló BJAHC–Gyergyói HK mérkőzés, a ráadásban Fejes ziccere döntötte.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum