UTE–Gyergyói HK 4-2

   

Az Újpest magyar játékosai vezetésével megfordította a mérkőzést és visszaszerezte ellenfelétől a ligaelső pozíciót, a győztes találatot a 16 éves Franyó Krisztián ütötte.

A házigazda Újpest még nem nevezte a szerdán szerződtetett Travis Ewanyket, a többhetes kihagyásra váró Kiss Dániel helyére az első fordulókhoz hasonlóan Franyó Krisztiánt hozta fel az utánpótlásból az edzői stáb, újból ott volt a jégen Szabó Rácz és Nádasy, ellenben Laskawy nem öltözött. A GYHK összeállításából a székely rangadóhoz képest Bíró Gergő került be, a vasak között Rajna és Demeter kezdett, a gyergyói hálóőr másfél év után kapott ismét kezdőként szerepet az Erste Ligában.

Dalhuisen már az első percben összeakaszkodott a sérüléséből nemrégiben visszatérő Sam Coattával, a holland durvaságért 2+2 percet kapott, a kisbüntetést összeszedő hazai légiós nem tudta folytatni a találkozót. Az előnyből több lövési lehetőség adódott az újpestiek előtt, ám a gyergyói botok jól blokkoltak. Az első nagyobb helyzet Szabó Dániel előtt adódott az 5. percben, Demeter hárított. DiDiomete ült ki testre ütésért, az előnyt ígéretesen játszotta meg az UTE, ám a kiegészülést követően Nyqvist gondolta úgy hogy jó ötlet úgyis ellőni a korongot a kékről, ha ketten blokkolnak előtte. Nem volt az, Császár lépett ki a remek védekezést követően, végignyargalt a pályán és fonákkal mattolta Rajnát, az újpesti finn védők már több kísértetiesen hasonló gólt hoztak össze a szezonban, 0-1. A 10. percben Sylvestre közeli próbálkozását kapta le Rajna. A harmadot erőteljes gyergyói letámadás és nagy iram jellemezte, mindkét kapusnak volt dolga bőven.

A második harmad elején Silfver könnyen egyenlíthetett volna, ám a keresztpasszt követően az üresen tátongó kapu mellé lőtt. Csiszer cselezte be magát szépen a folytatásban, ám lövésig nem jutott. Császár állt ki két percre, a harmadik újpesti előny pedig meghozta az egyenlítést: az újpesti emberelőnyös figura végen Just átadását követően Kiss Patrik lőtt, 1-1. A 31. percben Sylvestre kevergetett, majd Sárpátki lőhetett, Rajna fogta. Öt minutummal később Fejes kapott remek átadását, de ő sem járt sikerrel a hazaiak kapusa ellen. Sárpátki is szabálytalankodott, a speciális játék alatt előbb a gyergyóiak kiléptek 2 az 1-re, ám Szigeti ütőjében maradt az újabb vendéggól. Ezt rögvest megbosszulta az UTE, Kovács Alex centerpozícióból tüzelhetett, a korong átcsúszott Demeteren, a negyedik hazai emberelőnyt is kihasználta az UTE, 2-1. A 40. percben DiDiomete egy ártalmatlan szituációban palánkra lökte Szabó Dánielt, a válogatott bekk hosszú percekig lenn maradt, szerencsére később saját lábán tudta elhagyni a pályát, visszatérni nem tudott. A gyergyói légióst videózást követően véglegessel az öltözőbe zavarták a játékvezetők. A játékrészt Silfver bombája zárta.

Az áthúzódó nagybüntetést nem tudta kihasználni az UTE, igaz Pokornyi kiállítása gyorsan annullálta az emberelőnyt. Négy a négy ellen azonban megérkezett a harmadik lila gól is, a még csak 16 éves Franyó Krisztián lőtt távolról, a korong elsuhant a védők és Demeter mellett is, a fiatal bekk első felnőtt gólját szerezte, 3-1. A 48. percben Rajna passzolta el a korongot, Orban rögtön kapura tette, ám a hálóőr visszaért. Két perccel később Just korongszerzését követően Kiss Patrik lőtt vasat. Demeter kapus megsérült, a debütáló Mag Örs érkezett a helyére. Az 55. percben Dalhuisen emelte rá a kékről, a kipattanót Sylvestre terelte be a hálóba, 3-2. Kisvártatva ismét kétgólos újpesti előny állt a táblán, egy remek indítással kilépő Tiala avatta fel Magot, 4-2. Szűk három perccel a vége előtt lehívta kapusát Szilassy, ám több gól már nem esett.

Az UTE 4-2-re megnyerte a találkozót, és visszavette első helyét a tabella élén. A GYHK pénteken is a IV. kerületben játszik, a BJAHC vendége lesz, míg az UTE vasárnap a Brassót fogadja.

UTE GYHK

Fotó: Vörös Dávid / UTE

Ami történt a jégen, annak nem lett volna szabad megtörténnie

   

Az újpestiek edzője szót ejtett a GYHK ellen megsérült jégkorongozókról, míg a gyergyói tréner furcsállja, hogy nem kerültek emberelőnybe a meccsen.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Természetesen nagyon örülök a három pontnak, az első harmadban nem játszottunk jól, javulnunk kellett, mert egy rutinos, erős csapat ellen hokiztunk. A szabálytalanságokkal kapcsolatban el kell mondanom, hogy ami történt a jégen, annak nem lett volna szabad megtörténnie, erről ennyit, nem az én dolgom ezt értékelni. A sérült játékosaink nem néznek ki túl jól, rájuk egy ideig nem számíthatunk, az biztos. Annak örülök, hogy a 16 éves Franyó Krisztián megszerezte első gólját a felnőttek között, és hogy a többi fiatal is magabiztosan játszott.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “Az egész meccsen jobban játszottunk az öt az ötben, de ez mit sem ér, ha olyan hülyék vagyunk, hogy az offenzív zónában kilenc perc kiállítást szedünk össze, ezért megbűnhődtünk. Az, hogy a védekező harmadban elkövetünk szabálytalanságokat, benne van, de a támadóharmadban ezeket mindenképpen nullára kell redukálnunk. Az furcsa, hogy mi az egész meccsen nem kerültünk emberelőnybe, mert szerintem kerülhettünk volna, de ezt eldönteni nem az én asztalom. A kipattanókra jobban kell figyelnünk, és arra, hogy agresszívebben generáljunk forgalmat az olyan klassziskapusok előtt, mint Rajna Miklós.”

Erste Liga, Megyeri út, 2023. nov. 23., csütörtök.
Rajna: 95,7% (Sági)
K
Demeter: 89,3% (Mag: 0,0%)
Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Saarelainen
1
Haaranen, Jalonen, Bodó, Császár, Orban
Franyó, Szabó, Kiss P., Just, Coatta
2
Mesikammen, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Tornyai, Pokornyi, Kovács A., Benk, Szabó Rácz
3
Dalhuisen, Imre, Szigeti, Sándor-Székely, Silló
Balázsi, Simon L., Kovács S., Nádasy, Lőczi
4
Bíró, DiDiomete, Csiszer, Vincze G.
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:35 GYE Császár Mesikammen
1-1 27:55 UTE PP Kiss P. Silfver Just
2-1 37:25 UTE PP Kovács A. Just Silfver
3-1 42:32 UTE Franyó Just
3-2 54:26 GYE Sylvestre Sárpátki Vincze P.
4-2 55:23 UTE Tiala Tornyai
29 Kapura lövések száma 46
4 Kiállításpercek 35

Kyle Just 3 gólpasszával fordított az UTE

   

Videón a UTE–GYHK mérkőzés góljai, köztük a 16 éves Franyó Krisztián karriere első Erste Liga találata.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum