DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov 3-7

   

Hiába egyenlített a nyitó játékrészben a Miskolc, a Corona többek között Cornet és Valchar vezérletével visszavágott az októberi 5-2-es vereségért.

A Jegesmedvék oldalán Voris és Gratzl továbbra sem voltak bevethetőek, emiatt Kasper mester az U21-es csapat két fiatal hálóőrét, Pratákot és Budát nevezte a találkozóra. Lövei és Verveda egymeccses eltiltásukat töltötték, Jegor Razumnyak első ízben játszhatott a miskolci publikum előtt. A vendégeknél újfent hiányzott Roberto Gliga, azonban bemutatkozhatott az Erste Liga-bajnokin a három új szerzemény, Cornet, Lowney és Holwell is. Praták és Dubeau álltak a vasak között.

A találkozó első perceit ismerkedéssel töltötték a csapatok, mindkét fél kiosztott egy-két látványosabb ütközést, néhány kósza próbálkozásnak is szemtanúi lehettünk, a kapuk nem forogtak igazán veszélyben. Hét percet kellett várni az első nagyobb lehetőségre, egy korongbedobás után Esteves került tiszta helyzetbe, Dubeau magabiztosan elnyelte a korongot. A 11. minutumban emberelőnybe került a DVTK, a látogatók viszont megtréfálták a Miskolc speciális egységét: Cornet csent pakkot az alapvonal mögül, majd Valcharhoz centerezett, a cseh támadó nem hibázott közelről (0-1). Négy perccel később következhetett a második hazai emberfór, ezt már biztatóbban játszották meg Berdnyikovék, az egyenlítés azonban tovább váratott magára. A játékrész végén egalizáltak végül a Jegesmedvék, a publikum először láthatott Razumnyak koprodukciót: Jegor elhozta a bulit, Valentyin pedig visszakészített Vojtkóhoz, a rutinos miskolci bekk vajfinom csuklómozdulattal elengedte távolról, látványos gól lett belőle – a pakk a jobb sarokba zúdult, a forgalom miatt Dubeau csak az utolsó pillanatokban láthatta meg a korongot (1-1). Néhány momentummal a dudaszó előtt Szirányiék iramodhattak meg kettő az egy ellen, nem rég a 150. válogatottságát ünneplő válogatott védő óriási bravúrra késztette a vendégek portását.

Hiába állt közelebb a gólhoz az első játékrész végén a DVTK, rémálomszerűen kezdődött a második etap hazai szempontból: a cenkaljaiak először Kóger találatával megszerezték a másodikat (1-2), kettő percre rá pedig Cornet úgy mozgott, mintha évek óta Brassóban játszana – a kanadai támadó ismét pontosan érezte, merre helyezkedik Valchar, a kanadai támadó zseniális passzal hozta helyzetbe a sárga-kékek 22-esét, aki a bedobókörből magabiztosan a kapuba zúdított (1-3). A találatok után lendületben maradtak a látogatók, Praták óriási spárgával tartotta meccsben csapatát. A 30. minutumban ismét tehetetlen maradt a fiatal kapus, Valchar ugyanis visszaadta a korábbi kölcsönöket Cornet-nek (1-4). Felpörögtek az események, 30 másodperccel később Dubeau-ról kipattant egy távoli, a vendég bekkek nem tudtak felszabadítani, a kavarodás végén Mattyasovkszy mértani pontossággal a felsőbe helyezett (2-4). A folytatásban igazi oda-vissza hoki alakult ki, a semleges nézők kiválóan szórakozhattak. Pratáknak újabb nagyobb védéseket kellett bemutatnia, a túloldalt Kulesov estében kis híján a gólvonalon túlra tudta húzni a pakkot. Az utolsó percekben kihasználatlanul maradt Valcharék veszélyesen megjátszott emberfórja.

Az utolsó felvonásban a Corona lemásolta a középső etapban bemutatottakat, MacQueen legénysége újra kettőt rámolt be a fordulást követően: a 42. minutum legelején Pratákról jött ki egy távoli bomba, a játékszer Zagidullin elé pattant, aki közelről a hálóba lőtt (2-5). Szétestek a házigazdák, 77 másodperccel később Szabó vezethette Pratákra a pakkot zavartalanul, a magyar támadó az akció végén hanyag eleganciával a miskolci hálóőr lábai között tette kapuba a pakkot (2-6). Tíz perccel a vége előtt Kulesovék rendkívül közel álltak a harmadik találathoz emberelőnyben, a borsodi gólcsendet végül Szathmáry elemi erejű távolija törte meg, szintén emberfórban (3-6). A találkozó 7-3-as végeredményét VanWormer állította be az 58. percben, a légiós támadó ellentmondást nem tűrően értékesítette szólóját. A Jegesmedvék legközelebb október 28-án lépnek majd jégre, a miskolciak ekkor az SC Csíkszeredát fogadják a Népkertben. A Corona pénteken folytatja magyarországi túráját, Kógerék ezúttal a cívisvárosban gyűjtögethetik tovább a pontokat.

misbra_williams_mattyasovszky_pratak

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

A játéktervünk az volt, hogy az első harmadban a vihart túléljük

   

Így látták az edzők a DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov találkozót.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “A végeredmény ugyan nem mutatja, de csináltunk néhány jó dolgot a jégen. Elégedett voltam az első harmaddal, annak ellenére, hogy egy csere során nagy hibát követtünk el, amiből gólt szereztek. Abban a helyzetben, amiben mi vagyunk a legjobb játékosoknak a legjobbaknak kell lenniük, de most nem voltak. Nem keresünk kifogásokat, többet kell dolgoznunk és jobbnak kell lennünk.”

Strenk Hunor, edző, Corona Brasov: “A játéktervünk az volt, hogy az első harmadban a vihart túléljük, mert tudjuk, hogy a miskolciak egy jól korcsolyázó csapat, akik általában erősen kezdik a meccseket. Tanultunk az előző egymás elleni meccsből, amikor négy gólt is szereztek az első harmadban. Ezt 1-1-gyel lehoztuk, utána pedig az volt a mérkőzés kulcsa, hogy a második és a harmadik harmadot is nagyon jól kezdtük. Beszorítottuk őket és rájuk tudtunk cserélni és a friss sorunk gólt tudott szerezni.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2023. nov. 23., csütörtök.
Praták: 76,7% (Buda)
K
Dubeau: 93,2% (Polc)
Szirányi, Szathmáry, Esteves, Makai, Barrow
1
Williams, Piché, Valchar, VanWormer, Cornet
Szalay, Bean, Kulesov, Razumnyak V., Razumnyak J.
2
Boriszenko, Lowney, Kóger, Sills, Zagidullin
Skrabov, Vojtkó, Trozsák, Páterka, Berdnyikov
3
Holwell, Bors, Szabó, Gajdó B., Rokaly-Boldizsár
Hill, Miskolczi, Csiki, Mattyasovszky, Farkas M.
4
Kovács M., Farkas T., Vasile N. R.
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:11 BRA SH Valchar Cornet Boriszenko
1-1 17:05 MIS Vojtkó Razumnyak V. Razumnyak J.
1-2 22:06 BRA Kóger Zagidullin
1-3 24:20 BRA Cornet Valchar VanWormer
1-4 29:22 BRA Cornet Valchar Zagidullin
2-4 29:51 MIS Mattyasovszky Esteves Szirányi
2-5 41:10 BRA Zagidullin Boriszenko Sills
2-6 42:27 BRA Szabó Bors
3-6 52:49 MIS PP Szathmáry Kulesov
3-7 57:17 BRA VanWormer Valchar
44 Kapura lövések száma 30
6 Kiállításpercek 12

Szabó Krisztián szép csellel értékesítette megugrását

   

Összefoglaló a Brassó miskolci vendégjátékáról, Cornet egy duplával tette le névjegyét az Erste Ligában.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum