Dunaújvárosi Acélbikák–SC Csíkszereda 1-3

   

Sofron István győztes mérkőzésen tért vissza a Sportklubhoz.

Nem rontottak egymásnak a csapatok, az első tíz percben lassú mezőnyjáték folyt a jégen, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A testjáték is hiányzott, alig volt játékmegszakítás, emiatt gyorsan peregtek a percek. A 12. minutumban Láday Tamás távoliját jegyezhettük fel, Kovács Dávid könnyedén védett, míg a másik oldalon Szabó Csaba veszélyesen megindult, itt O’Connor lett a végállomás – végre élet költözött a mérkőzésbe. A 13. perc meghozta az első találatot: Becze Tihamér lövése kijött a kapusról, Welsh eszmélt a leggyorsabban és bekotorta a pakkot (0-1). A bekapott gól felébresztette a dunaújvárosiakat, egy Somogyi-Sziszak kombináció ígéretes volt, de túljátszották, így odalett a helyzet. A gól jót tett a mérkőzésnek, fizikálisabb lett a játék. A 19. percben egyenlített a házigazda: Maarnela kékvonalas bombája az ütők sűrűjében utat talált a hálóba (1-1). A végére egy Sofron István-kapuvas maradt, a most visszatérő válogatott támadó nagy energiával vetette bele magát a küzdelembe. A nehézkes kezdés után bemelegedtek a csapatok, de mindkét gárda játszott már jobban ebben az idényben.

A középső harmad szerencsére már sokkal jobb játékot hozott. Somogyi révén veszélyeztetett és ritmust fogott a vendéglátó, de hamarosan átvette az irányítást a Csíkszereda. Jóval többet és gyorsabban korcsolyáztak a játékosok, élvezetes volt a csata. A 27. perc elhozta a meccs első kiállítását, Dostálek ült ki a büntetőpadra. Jól játszották meg a fórt az erdélyiek, többször is Sofronra jött ki a figura, aki tüzelt becsülettel, de Kovács kapus állta a sarat. A kiegészülés után Elomaa kerülgette a bekkeket, lövése és az ismétlés is kimaradt. A lendületes oda-vissza hokin jól szórakozott a közönség, a nagyobb lehetőségek Reisz Áronék előtt adódtak. Sillanpää remek blokkja következett, egyre feljebb kapcsolt, növelte a nyomást a Csíkszereda. A Sofron-féle sorról egy meccs után kiderült, hogy nagyon érzik egymást, remekül kombináltak. A fokozódó csíki attakok a 36. percben eredményt hoztak: Ferencz-Csibi bemutatta a lövést, majd az oldalt üresen maradt Milanhoz passzolt, aki az üres kapuba vágta a korongot (1-2). Jobbak voltak a látogatók ebben a harmadban, megérdemelten vezettek negyven perc után.

Dunaújvárosi támadásokkal indult a záró felvonás, de túlságosan kinyíltak a hazaiak és ezt megbüntette Vaclav Novák csapata. A 44. percben villámgyors ellenakció futott a jégen, melynek végén Rutkowski remek passzát Részegh Tamás a kapu torkából a gólvonal mögé tessékelte (1-3). Kétgólos előnye birtokában taktikus játékra váltottak a székelyek, remekül szűrték a támadásokat, kevés veszélyes lövést engedtek a DAB-nak. Amikor mégis helyzetig jutottak Somogyiék, O’Connor volt magabiztos. Egy kapu előtti kavarodásnál majdnem közelebb jött a házigazda, de a félig üres kapuba nem sikerült bekotorni a pakkot. Becsülettel mentek előre az újvárosiak és a hajrában is volt esélyük a szépítésre, Maarnela bombája után a hazai szurkolók többsége már bent látta a korongot, ez is kimaradt. Az 59. percben Niko Eronen lehívta kapusát, majd időt kért, ez sem segített. A hátralevő időben már nem esett gól, a meccs nagyobb részében jobban játszó és a helyzeteit kihasználó Sportklub Csíkszereda mindhárom pontot elvitte DAB otthonából, akik vereségükkel maradtak sereghajtók.

dabscc_reisz_strenk

fotó: Anda Fábián/DAB

Kovi nagyon jól védett, nagy szükségünk volt rá

   

A DAB–Sportklub edzői nyilatkozatai.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “A legnagyobb különbség az volt, hogy miként használta ki a két csapat az adódó lehetőségeket. Az első harmad a mindkét csapat részéről arról szólt, hogy megérezzék a meccset. A másodikban feljebb ment a tempó, de a kiállítás után úgy éreztem, hogy elveszítettük a ritmust, megkaptuk a második találatot, de Kovi nagyon jól védett, nagy szükségünk volt rá. A harmadik harmadra viszont megjött a nyomás a mi részünkről is, sok lehetőséget alakítottunk ki, de nem nekünk pattant a korong. Annak örülök, hogyan létünk előre meccs közben, s megtaláltuk az extra erőt a harmadik harmadban a pontszerzéshez, de egy felesleges hiba újabb csíkszeredai gólt hozott, s az már teljesen más, mikor kétgólos hátrányból kell játszanod egy helyett.”

Vaclav Novák, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Dunaújvárosban mindig nagyon nehéz nyerni, s így volt ez most is. Az első harmad nagyon kapkodó játékot hozott, mindkét csapat sok hibával játszott, bár az irammal ekkor sem volt gond. A másodikban sikerült fölénybe kerülnünk, majd meglőttük a második gólt, s lőhettünk volna még többet is, de nagyon jól védett a hazai kapus. A harmadikban nagyon meg kellett dolgoznunk a győzelemért, de a mi kapusunk is jól védett. Összességében azért megérdemelten nyertünk, de nagyon sok volt a rossz passz, szóval van még mit javítani a játékunkon.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2023. nov. 23., csütörtök.
Kovács: 90,9% (Tóth)
K
O'Connor: 94,7% (Ambrus)
Svars, Sziszak, Szalma, Nemes, Dostalek
1
Kubát, Ferencz Csibi, Részegh, Péter, Reisz
Ahonen, Blomberg, Elomaa, Sillanpää, Koskinen
2
Rutkowski, Gecse, Levin, Milan, Becze
Varga, Maarnela, Somogyi, Lorraine, Ödman Hadzinikolic
3
Láday, Salló, Brown, Welsh, Sofron
Léránt, Strenk, Szabó, Atamancsuk
4
Fodor, Rokaly N., Casaneanu
Niko Eronen, Revák Zoltán
E
Vaclav Novak, Sprencz István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:57 SCC Welsh Becze Levin
1-1 18:04 DAB Maarnela
1-2 35:50 SCC Milan Levin Ferencz Csibi
1-3 43:08 SCC Részegh Rutkowski Reisz
19 Kapura lövések száma 33
2 Kiállításpercek 2

Rutkowski okos gólpasszt adott Részeghnek

 

A Dunaújváros hiába egyenlített Maarnela távoli lövésével, a Csíkszereda elvitte magával a 3 pontot.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum