FTC-Telekom–Herning Blue Fox 1-4

   

A magyar bajnok a második harmad elején még megszerezte a vezetést, ám a kiváló erőkből álló dán ezüstérmes végig fölényben játszva fordított, s aratott végül megérdemelt győzelmet a Kontinentális Kupában.

Az FTC-Telekom az egy nappal korábbival megegyező összeállításban lépett jégre szombat este, ismét Arannyal a kapujában. A túloldalon, a dán ezüstérmes Herningnél egy régi ismerős, a korábbi fehérvári közönségkedvenc Mac Carruth állt a vasak között.

Lényegesen jobban állt bele a meccsbe a Ferencváros, mint a Katowice ellen, de így is Aranynak volt több dolga a nyitó felvonásban. Előbb a finn légiós, Suisto veszélyeztetett, majd Schleichernek hagyott ott egy korongot előzékenyen a saját harmadában a Fradi-védelem – a kettő között Németh Attila villant meg. Ezután Cameron Brown és Mathias From tesztelte Aranyt, s a folytatásban is a dánok voltak veszélyesebbek, egyre inkább a magyar kapus tartotta a 0-0-t. Egy perccel a vége előtt így is majdnem jött a slusszpoén, a meccs addigi legnagyobb helyzeténél Nagy Gergő ütőjében maradt a vezető gól: a csapatkapitány ziccerben vihette rá, beijesztette Carruth-t és kinézte magának a five hole-t fonákkal, de nem tudott túljárni az amerikai kapus eszén.

A középső játékrész viszont már tényleg ferencvárosi góllal indult, Roth emelte rá messziről, jó volt a takarás, Kestilä bele is ért, egy perc sem telt el, vezetett az FTC (0-1). Fokozta a nyomást a Herning, három percig sem élt a Fradi-fór, a 24. minutumban a végig nagyon aktív From kanyarodott be a kapuval szembe, nem kapott blokkot, ezt a lövést már nem tudta védeni Arany (1-1). Teljesen átvette a kezdeményezést a dán együttes, Dzerins helyzeténél még bravúrral védett Arany, de a meccs felén túl Bau Hansen megfordította az állást. Egy elég bosszantó találattal: már megvolt a pakk a mieinknek a harmadukban, ám Tóth Gergő nem értette meg magát társával, a korongra lecsapó Bau Hansent Kärmeniemi sem tudta szerelni, a dán válogatott klasszis türelmesen kivárt és a már fekvő kapus fölött bevágta a vas alá (2-1). A harmadbeli herningi fölényt másféllel a szünet előtt Cubars tette teljessé: a lett-dán szélső nagyon befűzte Farkast az alapnál, majd Aranyt is bebőrözte, kétgólos Blue Fox-előnnyel fordultak a felek az utolsó húsz percre (3-1).

Kivédekezett ferencvárosi hátránnyal indult a záró periódus, majd egy annullált Herning-találattal folytatódott. Bau Hansen távolijába az Arany előtt teljesen üresen ácsorgó Dzerins tette bele a botját, sokáig videózták, nem emelte-e a keresztvasnál magasabbra, végül nem adták meg. A 46. percben már szabályos negyedik gólt szerzett a Blue Fox, megint From tehette meg a maga félkörét, az Arany mamutjáról kivágódóra Thompson érkezett meg (4-1). Egy újabb dán emberelőnyben ismét a magyar kapus bravúrjai következtek, összességében is elmondható, hogy Arany oroszlánrészt vállalt abból, hogy nem lett végül nagyobb a különbség. Az utolsó 9 percre kanyarodva még a zöld-fehérek is kihagytak egy fórt, az eredmény aztán már nem változott, a kiváló erőkből álló dán ezüstérmes megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. Ha az esti meccsen a Cortina pontot szerez a Katowice ellen, úgy az FTC már matematikailag sem juthat tovább, ebben az esetben Fodor Szabolcs együttese vasárnap este az Alpesi liga-ezüstérmes, olasz bajnok házigazda ellen zárja majd 2023/24-es Kontinentális Kupa-szereplését.

Az FTC-Telekom novemberi Kontinentális Kupa-mérkőzései:

November 17., péntek, 16:30: FTC-Telekom–GKS Katowice (lengyel) 4-5
November 18., szombat, 16:30: FTC-Telekom–Herning Blue Fox (dán) 1-4
November 19., vasárnap, 20:30: FTC-Telekom–SG Cortina (olasz)

ftc herning arany

fotók: IIHF

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 5., kedd
ICEHL 19:15 AVSVOR 5-4VÉGE
AL 21:00 IKOWRM 4-1VÉGE
december 6., szerda
AL 19:40 FTCSZG 9-2VÉGE
AL 20:00 VASLHL 4-8VÉGE
december 7., csütörtök
EL 17:30 BRADAB 3-2VÉGE
december 8., péntek
EL 17:30 GYEDAB 3-6VÉGE
EL 18:30 MISDEB 3-4 BVÉGE
EL 18:40 BJAFTC 3-2 HVÉGE
ICEHL 19:15 AVSASI 4-2VÉGE
AL 20:30 LHLOHA 8-4VÉGE
AL 20:45 WRMETO 2-9VÉGE
december 9., szombat
AL 19:00 SZGIKO INFO
AL 19:30 SPCFTC INFO
december 10., vasárnap
ICEHL 16:00 PUSAVS 
VB20 16:00 HUNKAZ 
EL 16:30 BRAGYE 
EL 17:00 UTEDEB 
EL 17:30 SCCDAB 
EL 18:00 MISFTC 
december 11., hétfő
VB20 19:30 HUNAUT 
Partnerünk
Archívum