Alsó- és felsőházi rangadóval robog tovább az Erste Liga

 

A keddi játéknapot követően pénteken újra Erste Liga-fordulót rendeznek, de ezúttal csak két helyszínen dobják be a pakkot.

Először Debrecenben 18:00-tól a DEAC a FEHA19-et látja vendégül. A tabellaszomszédok találkozója komoly téttel bír, ugyanis ha a debreceniek győznének, akkor – a többi eredmény függvényében – egyszerre két pozíciót is javíthatnának a táblázaton. A FEHA19 számára motiváló tényező, hogy siker esetén éppen a cívisvárosiakat előznék meg a bajnoki versenyfutásban, s tovább faraghatnák hátrányukat az Acélbikákkal és a Sportklubbal szemben. A hajdúságiak tavalyi kudarcos szezonja után idén sem mennek sallagmentesen a dolgok a csapat háza táján: mint ahogy beszámoltunk róla, Ilvesssuo kedden személyes okokra hivatkozva elhagyta Magyarországot, a DEAC vezetősége jelenleg is dolgozik a finn bekk pótlásán. Alighanem a Fejér megyeiek portáján is többet vártak a nyári ráncfelvarrásokat követően, hiszen az előző évekhez képest jóval erősebb kerettel rajtolhatott idén a szakvezetés. A száraz statisztikai mutatók terén számos kategóriában meglehetősen hasonló számokat produkált a korábbi hónapokban mindkét együttes: a Debrecen 35 szerzett gólja mellé 51 bekapott párosul, a fehérváriaknál ugyanezek az adatok 30-54. Bertáék mellett szólhat, hogy a DEAC mérkőzésenként átlagosan öttel több helyzetet alakít ki, mint a Fehérvár, viszont a koronázóvárosiak több időt is töltenek emberelőnyben, illetve több gól születik fórjaikból.

deac feha

A másik összecsapás 18:40-kor kezdődik Káposztásmegyeren, itt a listavezető újpestiek a héten már másodjára vizsgázhatnak egy élcsapat ellen, ezúttal Kangyal Balázs brigádján a sor. Az idei kiírásban immáron harmadjára mérheti össze erejét a két fővárosi együttes, eddig döntetlen a mérleg. A szezonnyitón az UTE győzedelmeskedett 4-1-re, a visszavágót azonban a Rozsomákok nyerték Molnár, Galoha és Culigin találatával. A péntek esti meccs pikantériája, hogy a liga második legtöbb gólt termelő támadósora a legstabilabb védelemmel nézhet farkasszemet. Schlekmannék eddig 55 ütött találatnál járnak, ami holtversenyben a második legtöbb a ligában (és a címvédő Gyergyó is csak eggyel ütött többet), az UTE hálója viszont messze a legkevesebbszer, 28 alkalommal rezzent ezidáig. A BJAHC a keddi játéknapon 7-et vágott a fehérvári fiataloknak, Kangyal tanítványai már a középső felvonásban lezárták a találkozót. Már a nemzetközi szünetet megelőző 5 mérkőzésen is jó formát mutatott a Budapest Jégkorong Akadémia, három győzelem és két vereség a mérleg, úgy, hogy a sikerek és a kudarcok is többnyire nehéz terepeken születtek: a BJA 6-ot vágott a Vákárban, ezt követően szintén idegenben győzte le az Újpestet, a DVTK ellen becsúszott egy szoros vereség, majd 5-3-ra legyűrte a Dunaújvárost, végezetül pedig Nagy Gergőék csak hosszabbításban tudtak felülkerekedni rajtuk. A káposztásmegyerieknél akad kreativitás bőséggel, hét játékos neve mellett lelhető fel minimum 10 pont a kanadai táblázaton, a Galoha-Mozer-Szabó Bence trió pedig összesen 52 pontot termelt – összehasonlításként, a túloldalon a Tiala-Coatta-Saarelainen hármas 35 egységnél jár. Juurikkala mester tanítványai kimondottan rossz rajtot vettek a válogatott szünet után, a Ferencváros hazai környezetben 5-1-re elpáholta Rajnáékat, a zöld-fehérek gyakorlatilag 25.perc alatt lerendezték a derbit. A pauzát megelőző 5 mérkőzésen is vegyes volt az összkép a liláknál, a listavezető ugyanis 3 győzelem mellett 2 vereséget is elszenvedett – az egyiket éppen a sereghajtó FEHA19 otthonában. Az Újpest továbbra is bízhat Rajna kiemelkedő teljesítményében, a válogatott hálóőr elképesztő, 95%-os védési hatékonysággal tevékenykedik a kapuban. Továbbá döntő faktor lehet akár a frissesség is, a vendégek kulcsemberei között rendkívül egyenletesen oszlik el a jégidő: a lilák ászai hatványozottan kevesebb időt töltöttek a jégen, mint káposztásmegyeri vezérkollégáik. Ha a két brigád legtöbbet foglalkoztatott ötösfogatát vizsgáljuk, akkor feltűnik, hogy Silfver, Metsävainio, Tiala, Szabó és Nyqvist összesen 1104 percet tartózkodott a pályán, ez a szám a túloldalt 1406 minutum Szabó Bence, Pozsgai, Viikilä, Tóth Gergely és Galoha esetében. A másik szembeötlő differencia az emberelőnyös percekben mutatkozik, itt ugyanis a BJACH átlagban majd’ másfél perccel többet rohamozhat fórban mérkőzésenként, míg az UTE hátrányos egységei 50 másodperccel többet szerepelnek.

Ez az internetes közvetítések napja lesz, a két Erste-bajnoki most is a megszokott felületen, az Erste Liga Tv-n lesz látható élőben.

ute bjahc

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO ÉLŐ
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum