DEAC–FEHA19 1-2

   

A meccs nagyobb részében jobban játszó székesfehérváriak megérdemelten vitték el a pontokat Debrecenből.

A „hatpontos” alsóházi rangadón gyorsan emberelőnybe kerültek a hazaiak. Jól zárt a fehérvári retesz, a blokkok is jó ütemben jöttek, komolyabb helyzet nélkül eltelt a fór. Öt az ötben aztán veszélyesebb DEAC-lehetőségek következtek, majd a 6. percben Dobos tört előre lendületesen, otthagyott korongját Zezelj fonákkal tette rá, Hetényi hárított. A folytatásban is főszerep jutott a kapusnak, emberelőnyben Dobos ezúttal maga tüzelt, a hazai hálóőr bárddal tessékelte oldalra a pakkot. Lendületben maradt a FEHA, jó cserék követték egymást, egy kipattanónál az első Erste Liga-meccsét játszó lett csatár, Strazdins kapirgált, ő sem ért célt. A második hazai fórból sem esett gól, főként távolról tüzeltek Dobmayerék. Folyamatos volt a játék, gyorsan peregtek a percek. A hajrában feljebb kapcsoltak és jobbak voltak a debreceniek, Mingazov riogatott a kékről. A végén egy agilis letámadás után mégis majdnem a vendégek szereztek vezetést, Ambrus Csongor közelijét Hetényi fogta. A kiegyenlített játékot hozó első harmadban nem esett gól.

A középső felvonás a megilletődöttség nélkül játszó újonc, Strazdins helyzetével indult. A magas fehérvári letámadással nehezen boldogult a vendéglátó, végül Hári és Rétfalvi átjátszotta a védelmet, de utóbbinak a lövésre már nem marad elég helye. A 24. percben vezetést szerzett a Fehérvár: gyönyörű csiki-csuki végén Zezelj középre tett korongja egy hazai védőről került a gólvonal mögé (0-1). Emberelőnybe kerültek a vendégek, főként a meredeken belőtt korongokból veszélyezettek, de nem tudták növelni előnyüket. Sőt, a fór végén Mihalik Gergő lövésig vitt egy kontrát. Korongszerzés után Molnár Dávid lépett ki, a hazai kapitányt Hazeldine csak szabálytalanul tudta megállítani. A harmadik DEAC-fórból is hiányzott a határozottság, ez is kihasználatlanul maradt. A 36. percben két debreceni is kiült gyors egymásutánban, bő egy percig öt a háromban támadhatott Anatoli Bogdanov csapata. Alaposan körbelőtték a kaput, Hetényi állta a sarat, túlélte a nehéz pillanatokat a házigazda. A végén kiadták magukból a feszültséget a játékosok, több páros is összekapaszkodott, Novotny és Falus kettőse lehiggadhatott a büntetőpadon. Megérdemelt vendégelőnnyel zárult ez a játékrész.

A záró harmad elején az egyenlítésért hajtó DEAC volt kezdeményezőbb, de a FEHA nagyon taktikusan őrizte előnyét. Főleg mezőnyjátékkal teltek a percek, a kapuk nem forogtak veszélyben. A Bogdanov-csapat okosan játszott, nem követett el felesleges szabálytalanságokat, fegyelmezetten védekezett, igaz a debreceniek sem állították őket megoldhatatlan feladat elé. Akire semmi panasz nem lehetett hazai oldalon, az Hetényi, aki jó teljesítményével megőrizte az esélyt övéinek. Előrejátékban már sok volt a pontatlanság, Melnyicsuk az 50. percben mutatta be az első komolyabb védését a harmadban. Sokkal energikusabbak voltak a fehérváriak, megérdemelten duplázták meg előnyüket az 51. percben: Blasko volt az előkészítő, Dobos pedig Hetényi válla felett a hálóba zúdította a pakkot (0-2). A hajrában Csollák kihagyta a meccskorongot, szinte az ellentámadásból Bucskin remek cselek után helyezett a hálóba, nyílttá téve az összecsapást (1-2). Ezután a debreceniek összeszedtek egy újabb kiállítást, magukat hozva szinte lehetetlen helyzetbe. A végén Hetényi is lekorcsolyázott, mindhiába, a FEHA19 2-1-re győzött és elvitte a három pontot Debrecenből.

debfha_csollak_vaszljev

fotó: DEAC

Jó leckét kaptunk a vendégcsapattól

   

A DEAC–FEHA19 meccs edzői nyilatkozatai.

Berta Ákos, edző, DEAC: Gratulálunk a Fehérvár csapatának! Sokkal többet tettek azért, hogy győztesen hagyják el a jeget. Tanulnunk kell belőle, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy nem végig 1000 fokon égjünk az összes cserében. Oda kell figyelnünk azokra a dolgokra, amik működtek eddig, amikre tudnánk építkezni. Jó leckét kaptunk a vendégcsapattól, hogy ha belerakod a kemény munkát, akkor előbb-utóbb meglesz az eredménye. Az eddigi két mérkőzésen nekünk jött ki jobban a lépés, most nem érdemeltük meg a győzelmet.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “A kulcs az volt, hogy feltudtunk állni abból a pofonból, amit a BJAHC-tól kaptunk. Azon a mérkőzésen nagyon rossz arcunkat mutattuk. A srácok eldöntötték, hogy megmutatják, elsősorban maguknak, hogy jobbak ennél. Ez volt a fő összetevője annak, hogy megtudtuk nyerni ezt a mérkőzést. Jól használtuk ki a helyzeteinket, kevés gólon tudtuk tartani az ellenfelet. Természetesen ezek is számítanak, de a fő az volt, ahogyan mentálisan beleálltunk a meccsbe.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2023. nov. 17., péntek.
Hetényi: 94,3% (Szeles)
K
Melnyicsuk: 96,6% (Márkus)
Usnyev, Dobmayer, Jeliszejenko, Szmirnov, Vasziljev
1
Hazeldine, Falus, Blasko, Dobos, Zezelj
Mingazov, Krollis, Bucskin, Novotny, Mihalik A.
2
Racsinszkij, Csollák, Strazdins, Nádor, Alapi
Jakabfy S., Bukor, Koblar, Rétfalvi, Molnár
3
Salamon, Koszinszkij, Farkas L., Ambrus, Németh
Kozma, Jakabfy Cs., Mazzag, Hári, Mihalik G.
4
Farkas I. T., Fekete, Balasits
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 23:18 FHA Zezelj Dobos Blasko
0-2 50:50 FHA Dobos Zezelj Blasko
1-2 55:27 DEB Bucskin
29 Kapura lövések száma 35
12 Kiállításpercek 8

Bucskin egyéni akciója nem ért pontot

   

Anze Zezelj és Dobos Bendegúz gólja elegendő volt az első fehérvári rendes játékidős idegenbeli győzelemhez, a DEAC fehérorosz támadója viszont hiába fűzte be Falust, ez csak a szépítésre volt jó.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 5., kedd
ICEHL 19:15 AVSVOR 5-4VÉGE
AL 21:00 IKOWRM 4-1VÉGE
december 6., szerda
AL 19:40 FTCSZG 9-2VÉGE
AL 20:00 VASLHL 4-8VÉGE
december 7., csütörtök
EL 17:30 BRADAB 3-2VÉGE
december 8., péntek
EL 17:30 GYEDAB 3-6VÉGE
EL 18:30 MISDEB 3-4 BVÉGE
EL 18:40 BJAFTC 3-2 HVÉGE
ICEHL 19:15 AVSASI 4-2VÉGE
AL 20:30 LHLOHA 8-4VÉGE
AL 20:45 WRMETO 2-9VÉGE
december 9., szombat
AL 19:00 SZGIKO INFO
AL 19:30 SPCFTC INFO
december 10., vasárnap
ICEHL 16:00 PUSAVS 
VB20 16:00 HUNKAZ 
EL 16:30 BRAGYE 
EL 17:00 UTEDEB 
EL 17:30 SCCDAB 
EL 18:00 MISFTC 
december 11., hétfő
VB20 19:30 HUNAUT 
Partnerünk
Archívum