UTE–FTC-Telekom 1-5

   

Már az első harmadban háromgólos előnyre tettek szert Kestiläék, erre építve végig kontrollálták a mérkőzést.

A válogatott szünet utáni első Erste Liga-játéknapon, a bajnokságban 2022 decembere után találkozott egymással újra az UTE és az FTC a negyedik kerületben. Bár nagyon sok minden történt azóta, átalakultak a csapatok, a derbi nívója mit sem változott.

Mindössze negyvenöt másodpercre volt szüksége a Fradinak a vezetés megszerzéséhez: Adam Brady lövését elsőre még fogta Rajna Miklós, de a kipattanó visszakerült a kanadai csatárhoz, aki kíméletlenül ismételt (0-1). A 4. percben már 0-2 állt az eredményjelzőn: elcserélte magát az UTE, Galajda passzából pedig a teljesen üresen maradó Erik Nemec bombázott a felső sarokba (0-2). Később is veszélyeztetett a Ferencváros, először Nagy Gergő helyzetét, majd Nemec lekészítése után Kestilä közeli lövését fogta Rajna. A 11. percben az újonnan érkezett Turcotte nem bírt magával, Pokornyival szembeni megmozdulását két perccel büntették a játékvezetők, az első hazai előny következett. Érkeztek távoli bombák Arany kapuja felé, de állta a sarat a zöld-fehérek kapusa. Nyolc másodperccel az újpesti előny vége előtt Kulmala csodás passzából Aku Kestilä korcsolyázott egy az egyben kapura, majd mattolta Rajnát – emberhátrányban növelte előnyét a Fradi (0-3). A 14. percben a visszatérő Hrabal is kiült. Az újpesti előny során Coatta előtt adódott a legnagyobb lehetőség, de Arany hárította próbálkozását. A harmad végéhez közeledve Pokornyi és Turcotte találták meg újra egymást, egy bunyóval lerendezték a nézeteltéréseket. A 20. percben egy kipattanót Nemec húzott kapura, Rajna bravúrral védett. Fradi-fölény egy harmadnyi játék után.

A második harmadban is Rajna Miklós volt munkában, teljesen más tempóban jégkorongozott a Ferencváros. A 25. percben viszont már a válogatott kapus sem bírta tovább: Hrabal kék vonalról leadott lökete felperdült a kapu előtt, Kestilä pedig a levegőből továbbított a hálóba (0-4). Szenvedett az UTE a korongkihozatallal, akadtak lövéseik a hazaiaknak, de nem voltak igazán veszélyesek. Egészen a 31. percig, ekkor három a kettőben lódultak meg, de az akció végén Kiss Patrik pontatlanul passzolt Pokornyi felé. Újabb ferencvárosi kiállítás, Turbucz Martin volt a büntetett. Ezt az előnyt kihasználta az UTE: szép, pontos passzjáték után Metsävainio találta meg Taavi Tialát a ketrec előtt, aki zsebkendőnyi területen elhúzta Arany előtt a pakkot, és felvarrta a kapu felső sarkába (1-4). A 37. percben Turbucz csengette meg a felső vasat. Maradt a háromgólos zöld-fehér előny.

Ugyanúgy indult a harmadik játékrész, mint az első kettő, Nemec, majd Crespi ziccerét fogta Rajna. A 45. percben három az egyben fordult az FTC, Nemec-Kärmeniemi-Galajda játék végén megint az újpesti kapus volt a végállomás. Boros volt a soros a büntetőpadon, Metsävainiót akasztotta. Szép hazai háromszögelés után Szabó lőhetett, Aranynak kellett közbeavatkoznia. Nem tudott zárkózni az UTE. Az 52. percben szépen gyorsított rá az Újpest, Metsävainio ziccerénél megint Arany védett. Nem sokkal később Brady is lőtt egy vasat. Kockáztatott Juurikkala mester, Rajna lekorcsolyázott a jégről hat perccel a vége előtt. Hiába az üres kapus játék, sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk. A 60. percben végleg pontot tett a végére a Fradi: Németh Attila szökött meg egyedül, s hiába buktatta a hétvégén a válogatottban bemutatkozó Kovács Alex, még estében kapuba továbbított (1-5).

Megérdemelten nyert Újpesten a Fradi, de pihenni nincs lehetősége a zöld-fehéreknek, hiszen utaznak a Kontinentális Kupa harmadik fordulójára. Az UTE majd pénteken, a BJAHC otthonában javíthat az Erste Ligában.

20231114_ute_ftc-52

fotók: Vörös Dávid/UTE

Ezúttal nem tudtunk felnőni a feladathoz

   

Az UTE–Fradi derbi vezetőedzői nyilatkozatai.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Természetesen gratulálok az ellenfélnek. Most ők voltak a jobbak, főleg az első harmadban. Gyorsan kaptuk a gólokat, ezt követően pedig folyamatosan szaladnunk kellett az eredmény után. A második harmadban jobban játszottunk, de így is csak a túlélésért küzdöttünk. Ezúttal nem tudtunk felnőni a feladathoz.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Fontos volt ezen a meccsen, hogy egy jó formában lévő csapat ellen játszhattunk, rég volt ilyen, hogy a vesztett pontok tekintetében az első a második ellen vív derbit. Tudtuk, hogy csak akkor lehet esélyünk, ha 60 percig odatesszük magunkat, és ez sikerült is, nem voltak komoly megingásaink. Hamar megszereztük a vezetést, és utána tartottuk az eredményt úgy, hogy aktívak maradtunk, és nem húztuk magunkra az ellenfelet.”

Erste Liga, Megyeri út, 2023. nov. 14., kedd.
Rajna: 89,8% (Sági)
K
Arany: 96,4% (Nagy K.)
Pokornyi, Nyquist, Kiss P., Metsavainio, Saarelainen
1
Hrabal, Roth, Brady, Nagy G., LaPorte
Silfver, Szabó, Benk, Szabó Rácz, Coatta
2
Boros, Crespi, Nemec, Kestilä, Galajda
Tornyai, Kiss D., Tiala, Kovács A., Kovács S.
3
Bán, Karmeniemi, Németh, Kulmala, Turbucz
Balázsi, Simon P., Nádasy, Laskawy, Simon L.
4
Banga, Haranghy, Turcotte, Farkas, Tóth G.
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:45 FTC Brady Crespi Nagy G.
0-2 03:28 FTC Nemec Galajda Boros
0-3 12:40 FTC SH Kestilä Kulmala
0-4 24:21 FTC Kestilä Hrabal Galajda
1-4 31:32 UTE PP Tiala Metsavainio Nyquist
1-5 59:17 FTC EN Németh Turbucz
28 Kapura lövések száma 50
7 Kiállításpercek 13

Kestilä korongot szerzett, majd emberhátrányos gólt lőtt

   

Az UTE–Fradi derbi videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum