DVTK Jegesmedvék–Dunaújvárosi Acélbikák 4-3

   

Hiába mentette hosszabbításra a találkozót Dunaújváros, a büntetőlövésekben végül a DVTK kerekedett felül, otthon tartva a pluszpontot.

A válogatott szünetet követően Steve Kasper alaposan megváltoztatta a csapatösszeállítást: Verveda ezúttal Hillel bekkelhetett az első sorban, Szirányi és Szathmary visszacsúsztak a második egységbe. A hazaiak oldalán az új szerzemény, Justin Bean a DAB ellen játszotta élete első európai tétmérkőzését. Niko Eronen szintén megkeverte lapjait, a finn mester ismét számíthatott Vargára, Lorraine-re, Strenkre és Atamancsukra is, Elomaa viszont nem húzott szerelést. A 2003-as születésű Károly Róbert a negyedik csapategységbe lett benevezve. Voris és Tóth álltak a vasak között.

A mérkőzés első nagy helyzetére 8 percet kellett várni, a dunaújvárosiak próbálkozását Voris magabiztosan hárította. Felpörögtek az események, néhány momentummal később Kulesov ígéretes rávezetését Tóth tolta ki oldalra a bekkek támogatásával. A harmad derekán az új fiú, Justin Bean tevékenykedett kimondottan aktívan, a kanadai védő több ígéretes támadásban is fajsúlyos szerepet vállalt. Az összecsapás első találatát mégis az Acélbikák szerezték a 12. minutumban. Atamancsuk korizott vissza az alapról a kék vonal magasságába, az ukrán légiós lágyan eleresztett lövésébe Szalma még bele tudott piszkálni a kapu előtt, Voris ezúttal tehetetlennek bizonyult (0-1). Nem kellett sokat várni a Jegesmedvék válaszára, a borsodi alakulat kevesebb, mint kettő perc leforgása alatt megfordította a mérkőzést: először Vojtkó és Berdnyikov iramodtak meg kettő az egy ellen, előbbi kapura szúrt, a kipattanót pedig a házigazdák 42-ese magabiztosan a ketrecbe zúdította (1-1). Kereken negyven másodperccel később a kapu előteréből Esteves kotorta ki nagy nehezen a pakkot, a játékszer a bal oldali bulikörben Barrowhoz került, akinek éles szögből leadott lövése valahogy átcsorgott Tóth lábai között (2-1).  A korongbedobás után Páterka kis híján megszerezte a harmadikat is a miskolciaknak, a játékrész végén Kulesov szórakoztatta a hazai publikumot egy-két szemkápráztató csellel, újabb találat azonban már nem született.

A középső etap elején kihasználatlanul maradt egy dunaújvárosi emberfór, a túloldalt Ödman középtávoliját pedig Voris nyelte le. Remek tempóban folytatódott a mérkőzés, akadtak helyzetek itt is, ott is, a látogatók végül Somogyi találata révén a 35. percben egalizáltak: Ödman remekül látta meg a túloldalt menetrendszerűen érkező csapattársát, a keresztpasszt követően az újvárosiak nemrég 300. meccsét és 200. pontját elérő rutinos támadója nem teketóriázott, állítgatás nélkül, egy leheletfinom csuklómozdulattal a hálóba helyezett (2-2). A harmad vége egyértelműen a DVTK-é volt: először Barrow szélvészgyors szólóját Tóth kiválóan követte le, majd Verveda sistergős távoli bombáját szintén a vendégek portása hatástalanította – igaz, a kipattanó eltakarításában számíthatott védői segítségére. A dudaszó előtt újra Barrow veszélyeztetett, jól jött a pihenő Eronen tavítványainak.

A záró felvonásban kitartott a miskolciak lendülete, 33 másodperc elteltével ismét vezetéshez jutottak a Jegesmedvék: a vendég bekkek nem tudtak felszabadítani az alapvonal mögül, Barrow szerzett korongot, ezt követően Esteveshez centerezett, a piros-fehérek bekkje pedig óriási gólt vert fonákkal (3-2). Nem adták fel az Acélbikák, egy tempós ellentámadás végén az újvárosiak megszerezték a forduló egyik legszebb találatát – Pinczés átadását Dostálek a lábai között egészen elképesztő mozdulattal húzta maga elé, a remek csellel a cseh csatár tiszta helyzetbe került, amit végül fonákkal ki is használt (3-3). 5 másodperccel a záró dudaszó előtt Sillanpää rávezetését Voris szedte ki valahogy egy földöntúli bravúrral, jöhetett tehát a hosszabbítás. A túlórában is voltak helyzetek szép számmal, az őrült rohanásban nem született döntés, következhettek hát a büntetők. A szétlövést végül a hazaiak nyerték 2-1-re, miskolci oldalon Barrow és Razumnyak értékesítették rávezetésüket. Mindkét alakulat november 19-én lép jégre legközelebb: a DVTK a FEHA19-et fogadja majd, a Dunaújváros pedig ugyanezen a napon a BJAHC-ot látja vendégül.

dvtk dab

fotók: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Talán most először láttuk azt, hogy ilyen sokat dolgozunk a párharcokban

   

A DVTK Jegesmedvék–DAB találkozó edzői nyilatkozatai.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “A meccs elején nem használtuk ki a helyzeteinket és hagytuk őket a meccsben maradni. Emiatt elismerés jár nekik, a kapusuk bemutatott néhány nagy védést. Amikor lehetőséget adsz egy csapatnak, hogy meccsben maradjon, akkor ez történhet. Biztatóak a fiatal játékosaink, ma is négy U21-es játékosunk volt a csapatban, jelentős jégidőt kaptak és jó munkát végeztek, az első meccsén pedig Justin jól játszott. A célunk, hogy minden nap jobbak legyünk és bár szerettük volna megszerezni a három pontot, most kettőt sikerült, de jobb csapat vagyunk, mint voltunk korábban.”

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Természetesen sosem szeret az ember veszíteni, de elégedett vagyok azzal, amit ma a srácoktól láttam. Összességében úgy alakult a meccs, ahogy vártuk. Az első harmadban nagyon ránk jöttek, ezt el kellett fogadnunk és bíznunk abban, hogy meccsben maradunk és ahogy telik az idő egyre kiegyenlítettebb lesz a meccs, ez meg is történt. A harmadik harmadban egy hidegzuhany ért minket, de örülök neki, hogy sok lehetőséget tudtunk teremteni ezután. Volt pár nagy helyzet a hosszabbításban, de nem lehetünk emiatt túl mérgesek, a nagy képek kell néznünk. Örülök annak, hogy ma a csapatom küzdött és hogy milyen sokat tettünk ebbe a meccsbe. Talán most először láttuk azt, hogy ilyen sokat dolgozunk a párharcokban. Erre lehet építeni.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2023. nov. 14., kedd.
Voris: 89,7% (Gratzl)
K
Tóth: 92,9% (Kovács)
Verveda, Hill, Barrow, Lövei, Esteves
1
Varga, Maarnela, Ödman Hadzinikolic, Lorraine, Somogyi
Szirányi, Szathmáry, Kulesov, Makai, Razumnyak V.
2
Sziszak, Blomberg, Dostalek, Sillanpää, Pinczés
Skrabov, Vojtkó, Trozsák, Páterka, Berdnyikov
3
Ahonen, Svars, Szalma, Koskinen, Atamancsuk
Miskolczi, Őri, Csiki, Mattyasovszky
4
Léránt, Marosi, Strenk, Nemes, Károly
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Niko Eronen, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:10 DAB Szalma Atamancsuk
1-1 12:12 MIS Berdnyikov Vojtkó Trozsák
2-1 12:53 MIS Barrow Esteves Szathmáry
2-2 34:58 DAB Somogyi Ödman Hadzinikolic Lorraine
3-2 40:33 MIS Esteves Barrow Lövei
3-3 52:41 DAB Dostalek Pinczés Sillanpää
4-3 65:00 MIS GWS Razumnyak V.
56 Kapura lövések száma 29
4 Kiállításpercek 2

Somogyi jó ütemben érkezett a keresztpasszra

 

A DVTK Jegesmedvék–DAB meccs három-három gólja, valamint a büntetőpárbaj videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum