FEHA19–BJAHC 2-7

   

Az októberi, káposztásmegyeri “odavágó” után Székesfehérváron is kapott egy hetest a FEHA19 a BJAHC-tól.

A válogatott szünet utáni első Erste Liga-bajnokit a FEHA kezdte jobban. Keceli-Mészárosék több ígéretes helyzetet is kialakítottak Farkas Roland ketrece előtt, de a vezető gólt nem tudták megszerezni. A fölényük emberelőnyt kamatozott, Tóth Gergely ült ki két percre. A fór végén egy védelmi hibát kihasználva Galoha emberhátrányos találatával a fővárosaik kerültek előnybe (0-1). A gól megváltoztatta a meccs addigi menetét, Kangyal Balázs csapata átvette az irányítást, sorra dolgozta ki a helyzeteket. Melnyicsuk a 11. percig tudta megőrizni kapuját a góltól, ekkor egy alapvonalról belőtt, megpattanó korong Schlekmann Márk elé került, aki középről tisztán lőhetett, ki is pókhálózta a felső sarkot (0-2). A két bekapott gól megfogta a hazaiakat, öt az ötben is felállt a BJA. Óriási kavarodás támadt a fehérvári kapu előtt, Melnyicsuk a bárdját is elvesztette végül megúszták a veszélyes szituációt. Az utolsó öt perchez érve magához tért a Fehérvár, kiegyenlítettebbé vált a játék. A hajrára egy vendég fór jutott, Zezelj ment ki térdhasználatért, az eredmény nem változott.

Az első harmadot emberhátrányban fejezte be a házigazda, a másodikat pedig abban kezdte; egy perc után Fekete Alex ült a büntetőpadra. A BJA betalált már emberhátrányból és egyenlő létszámban is, az emberelőnyös gól sem késett sokáig: a 23. minutumban Vorbjov lendített, majd hatalmas gólt ragasztott a kapuba (0-3). Anatoli Bogdanov kapuscserével próbálta felrázni övéit, Melnyicsukot Márkus Levente váltotta a vasak előtt. Maradtak a jégen a speciális egységek, de fordított szereposztásban. Zezelj, majd Hazeldine járt közel a szépítéshez, Farkas kapus eszén nem tudtak túljárni. Leült a meccs, hogy „félidőre” újra felpörögjön, a sok pontatlan passz azonban rontott az élvezeti faktoron. Fehérvári helyzetek után újra a látogatók következtek. Pozsgai Tamás kapott ajándékkorongot, ezt még védte Márkus, a 34. minutumban már ő sem segíthetett: egy távoli lövés utáni kipattanóra Tóth Richárd ért oda a leggyorsabban és a bepofozta a pakkot (0-4). Gyorsan jött a következő: Galoha középre húzott, majd kipúpozta a hálót (0-5). Negyven perc alatt eldőlt a mérkőzés.

A záró harmadra bele is aludt a BJA, míg a FEHA nem engedte el a meccset és mindent megtett a szépítésért. A 42. percben szép akció végén Hazeldine passzát Zezelj kapásból zúdította a kapuba (1-5). Ez volt a tehetséges szlovén fiatal első gólja az Erste Ligában. Lendületben maradtak a Bogdanov-fiúk, két percre rá Fekete Alex szerzett korongot és még közelebb hozta övéit (2-5). Újra élet költözött a mérkőzésbe, a fehérváriak magasan letámadtak, nagy energiával harcoltak, hogy nyílttá tegyék az összecsapást. Az 51. percig reménykedhettek ebben, ekkor egy távolról kapura tett korong kijött Márkusról, Lobenwein lecsapott rá, és első felnőttmeccsén első góljával szertefoszlatta a hazaiak reményeit (2-6). A hajrára is jutott még gól, ezt is a látogatók szerezték: az 58. minutumban szép kontra végén Schlekmann kapott pontos passzt, aki góllal zárta a szólót (2-7). A hátralevő időt már lepergették a csapatok. A rutinosabb fővárosaik Blaskóék minden hibáját kíméletlenül megbüntették és magabiztos győzelmet arattak az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

SAE_3541

fotók: Soós Attila/FEHA19

Nem találok szavakat erre a meccsre, de sajnos nem is lehet

   

A FEHA19–BJAHC tréneri reflexiói.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Borzasztó volt ez a mérkőzés, egyszerűen rémes. Az egyetlen darabja a kirakósnak, amely a helyén volt, az az emberhátrányos védekezésünk volt, bár kaptunk ilyen szituációban is egy gólt. Nem volt szerintem sok olyan területe a mérkőzésnek, amelyben az elvártak szerint teljesítettünk volna, sem sebességben, sem a játék színvonalában. Rendkívül elégedetlen vagyok a teljesítménnyel, a BJAHC teljesen megérdemelten nyert. Jobbak voltak, ahogy az eredményjelző is mutatja. Az ember olyan lény, amely a saját hibáiból tanul. Nem abból, ha tanítod, magyarázod, megmutatod előre, néha egy pofonra van szüksége. Remélem, nekünk ez volt a szükséges pofon. Vissza kell jönnünk a gödörből, magunk mögött kell ezt a mait hagyni, de elemeznünk is kell, és következtetéseket levonni. Néhány hibánk ugyanis rendre visszatérő, újra és újra elkövetjük. Az őrültség definíciója, hogy ugyanazt csinálod és más eredményt vársz. Fel kell ismernünk és korrigálni ezeket a hibákat.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Nyolc percig sikerült a megfelelő fordulatszámot felvenni, ez nyolc perccel több, mint az előző években. Aztán utána nem is nagyon sok mindent tudok mondani erről a mérkőzésről. Nem szeretnék megbántani senkit, próbálom kiemelni a pozitívumokat. Szereztünk három pontot, egy 16 éves, saját nevelésű játékosunk gólt szerzett, a kapusunk kiválóan védett. Nyertünk 7-2-re, de nem találok szavakat erre a meccsre, de sajnos nem is lehet. Készülünk péntekre.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2023. nov. 14., kedd.
Márkus: 80,8% (Melnyicsuk: 84,2%)
K
Farkas R.: 95,2% (Straubinger)
Csollák, Racsinszkij, Blasko, Dobos, Ambrus
1
Pozsgai, Szabó B., Schlekmann, Viikilä, Keresztes L.
Hazeldine, Falus, Farkas L., Nádor, Zezelj
2
Vorobjov, Tyeszlenko, Galoha, Mozer, Culigin
Salamon, Koszinszkij, Keceli-Mészáros, Fekete, Németh
3
Dóczi, Tóth G., Molnár B., Sági, Nagy
Bajkó, Farkas I. T., Alapi, Balasits
4
Lobenwein, Karppinen, Ritter, Tóth R.
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:35 BJA SH Galoha Culigin Tyeszlenko
0-2 10:53 BJA Schlekmann Vorobjov Keresztes L.
0-3 22:45 BJA PP Vorobjov Culigin Galoha
0-4 33:51 BJA Tóth R. Nagy Vorobjov
0-5 35:49 BJA Galoha Culigin Mozer
1-5 41:14 FHA Zezelj Hazeldine Nádor
2-5 44:25 FHA Fekete Németh Hazeldine
2-6 50:07 BJA Lobenwein Tóth G. Galoha
2-7 57:22 BJA Schlekmann Viikilä Szabó B.
42 Kapura lövések száma 44
4 Kiállításpercek 4

Vorobjov nagy kék vonalas gólt vert

 

A FEHA19–BJAHC találkozó kilenc gólja négy és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum