SC Csíkszereda–Corona Brasov 5-3

   

A Sportklub végig vezetve, gólgazdag mérkőzésen győzte le riválisát, Václav Novák győzelemmel debütált a Sportklub kispadján.

Ahogy várható volt, Karel Kubát megérkezett Csíkszeredába, Ricci leragasztott mezében az első sorban bekkelt Ferencz-Csibi párjaként. A Sportklub a visszavonulós mizéria óta nem szereplő Salló Alpár mellett Casaneanut kényszerült még nélkülözni. A Brassónál nem játszott az eltiltott Clarke-Blackwater duó, illetve a régóta maródi Gliga, Schaber, Sweeney hármas, Dave MacQueen 17 mezőnyjátékossal küldte pályára az övéit. A kapuban Adorján és Dubeau kezdtek.

A találkozó első nagyobb helyzetet Gecse Hugó előtt adódott, majd a 6. percben megszerezte a vezetést az addig többet támadó Csíkszereda: Aidan Brown került meg Dubeau kapuját, majd a második hullámban érkező Rokaly Norbertnek passzolt vissza, a 27 esztendős csatár idei második gólját szerezte. A folytatásban kétszer is emberelőnyben támadhattak a hazaiak: előbb Milan járt közel a gólhoz, majd Welsh lőtt kapuvasat a kapu előteréből. A harmad hajrájában újfent létszámfölényben támadhatott a Sportklub, ezzel már éltek is a csíkiak: Milan egy keresztpasszt követően becsapta Boriszenkót, majd kipókhálózta a rövid felsőt, 2-0.

Amit szombaton megszellőztettünk, az vasárnap be is igazolódott, a helyi közvetítés szerint Kevin Constantine felbukkant a VIP páholyban. A pályán mindeközben a 22. percben háromgólosra növelte előnyét a vendéglátó: Levin vitte végig egyéni akcióját (a támadást indító Kubát gólpasszal tért vissza), Williams mellett ellőtt korongja a hosszúban kötött ki, 3-0. Négy perccel később Piché emelte volna be a korongot a támadó harmadba, de a korong lecsúszott ütőjéről, a játékszer Tőke kapust találta el a cserepadon, az ápolásra szoruló hálóőr az öltözőbe vonult. Ugyanebben a percben szépíteni tudott a Brassó, Sills hozott el egy támadóbulit, Boriszenko rátette a kékről, a korong átcsúszott Adorján mamutja alatt. Megjött az első brassói emberelőny is, ami bár kihasználatlanul maradt, a vendégek át tudták venni a játék irányítását. A túloldalon Milan került ziccerbe, Dubeau nagyot védett a bárddal. A 32. percben a brassói hátvédek Kovács Mátyást ugratták ki a támadó kéken, aki teketóriázás nélkül kilőtte a hosszút, ez volt az első gólja a szezonban, 3-2. Sebességet váltott a Csíkszereda, a helyzetek a 37. percben pedig góllá is érettek: Milan lekészítését Becze takarásból ellőtte, a korongot mintha zsinóron húzták volna a hosszúba, 4-2. Alig telt el egy perc, ismét csak egy volt a különbség a két csapat között: Brown kiállítását büntette meg a Corona, Valchar lőtt nagy gólt a bedobókörből, 4-3.

A harmadik játékrész Boriszenko kisbüntetésével indult, a hazai speciális alakulattal többször is meggyűlt a baja a vendég négyesnek, gól nem született. A kiegészülést követően Szabó Krisztián eresztett meg életerős lövést, majd Piché ütközését követően ismét csíki fór következett, hasonló kimenettel mint pár perccel korábban. A folytatásban felváltva alakultak ki helyzetek a két kapu előtt, majd az 51. percben Piché ismét szabálytalanul ütközött, másodpercekkel később Szkacskov akasztott, 4 a 4 következett. Az 55. percben Agafonov adta el a korongot, Szabó kihagyta a ziccert, majd a másik oldalon vasat ért a kontra. Hajtott az egyenlítésért a Corona, ám Rokaly-Boldizsár szabálytalankodását követően a harmadban immáron negyedszer kerültek emberhátrányba. A hetedik emberelőnyéből meglőtte második létszámfölényes gólját a Sportklub: az 57. percben egy villámgyors akció végén Szkacskov lőhetett középről, 5-3. Két és fél perccel a vége előtt MacQueen mester lekapta kapusát, ám az eredmény már nem változott.

A frissen kinevezett Novák vezetőedző 5-3-as győzelemmel debütált a Csíkszereda kispadján, a Sportklub utolsó 5 mérkőzésén 12 pontot gyűjtve legalább átmenetileg feljött a tabella hetedik helyére. A Csíkszereda november 19-én a GYHK-t fogadja, míg a Brassó legközelebb 23-án Miskolcon lép jégre.

SC Csíkszereda Corona Brassó

Fotó: Pál Zoltán / SC Csíkszereda

Szerintem a csapat megmutatta, miként tud szívvel játszani

 

A Sportklub új vezetőedzője elégedett volt a debütálása során jégre vitt teljesítménnyel.

Václav Novák, vezetőedző, Sportklub Csíkszereda: “Nem volt könnyű mérkőzés, nagyon erős csapat a Brassó, én meg kevés ideje vagyok a Sportklub Csíkszereda edzője. Szerintem a csapat megmutatta, miként tud szívvel játszani, jól dolgoztak a srácok. Csak gratulálni tudok a fiúknak, szép munka volt, megvan a 3 pont. Nagyon örülök, ahogyan az egész csapat is örül a mai győzelemnek. Jól ismerem ezt a pályát, imádom a szurkolókat, hisz ők az Erste Liga legjobb szurkolói. Nagyon szeretem őket!”

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: “Azt gondolom, hogy a kilátogató nézők egy kiváló jégkorong-mérkőzést láttak, oda-vissza játékkal. Többször mi tudtunk veszélyeztetni, voltak periódusok, amikor a hazai csapat uralta a játékot. A mi játékunkkal kapcsolatban azt gondolom, összeszedtünk megint egy-két buta kiállítást, vissza kell majd néznünk, hogy ezek mennyire voltak jogosak, de mindenképpen az első és a harmadik harmadban túl sok kiállításunk volt, így nagyon nehéz idegenben nyerni, főleg a csíkszeredaiak hazai pályáján. Tudtuk, hogy itt mindig nehéz mérkőzés vár ránk. A harmadik játékrészben egygólos különbségnél, véleményem szerint, két-három ordító ziccert is kihagytunk. Ha azokat sikerült volna értékesíteni, akkor a pontosztozkodás reális lett volna a mérkőzés összképét tekintve, de egygólos hátránynál nem tudtuk kapuba juttatni a korongot, és a végén pedig egy emberelőnyt értékesített a Csíkszereda. Összességében elégedettek vagyunk azzal, ahogyan a srácok beleálltak a meccsbe. Az utóbbi időben mindig elmondjuk, de most ez kiváltképp igaz volt, hogy öt meghatározó játékosunk hiányzott. Most, úgy érzem, jól jön nekünk a break, a válogatott szünet után pedig folytatjuk a munkát.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2023. nov. 5., vasárnap.
Adorján: 91,9% (Ambrus)
K
Dubeau: 85,7% (Tőke)
Kubát, Ferencz Csibi, Részegh, Péter, Reisz
1
Williams, Piché, Valchar, VanWormer, Zagidullin
Rutkowski, Gecse, Levin, Milan, Becze
2
Boriszenko, Farkas, Kóger, Sills, Rokaly-Boldizsár
Láday, Agafonov, Brown, Welsh, Szkacskov
3
Gajdó T., Bors, Szabó, Gajdó B., Kovács M.
Fodor, Rokaly N., Rokaly Sz.
4
Vasile A., Vasile N. R.
Vaclav Novak, Sprencz István
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:47 SCC Rokaly N. Brown
2-0 18:49 SCC PP Milan Levin
3-0 21:08 SCC Levin Milan Kubát
3-1 25:53 BRA Boriszenko
3-2 31:57 BRA Kovács M. Boriszenko
4-2 36:01 SCC Becze Milan Levin
4-3 37:33 BRA PP Valchar Piché Kóger
5-3 56:44 SCC PP Szkacskov Brown Welsh
35 Kapura lövések száma 37
6 Kiállításpercek 14

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum