Gyergyói HK–FEHA19 4-2

   

Alaposan megnehezítette a címvédő Gyergyó dolgát a FEHA19, a feszült meccsen csak a végén biztosította be a győzelmet Szilassy Zoltán együttese.

A címvédő kapujában nem meglepő módon Rinne, a fehérváriaknál Márkus kezdett. A GYHK-ban sérülés miatt nem játszott Sárpátki, így Di Diomete került fel a második sorba, és szerepet kapott Sándor-Székely. A FEHA19 együttesébe visszatért Falus Ádám.

Nem kezdett rosszul a Gyergyó, mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, Dobos átadását Racsinszkij lőtte be a 3. percben. Aztán igyekezett gyorsan válaszolni a házigazda, és Sylvestre szép cselek után járt közel az egyenlítéshez. A FEHA továbbra is bátran játszott, Keceli-Mészáros és Balasits okozott zavart a kapu előtt, lökés miatt pedig Dalhuisennek kellett leülnie – a két perc alatt Rinnének többször is védenie kellett. Ahogy lejárt a büntetése, Dalhuisen kiváló passzal jelentkezett, de Szigeti ziccere kimaradt. Csollák Márkó kapott kiállítást, ezt pedig a GYHK kihasználta: Haaranen indult meg, majd Sylvestre-rel kényszerítőzött, és higgadtan értékesítette a helyzetét a 13. percben. Két perccel később már a hazaiak vezettek, ugyanis Sylvestre lépett ki a bal oldalon, befelé húzott és fonákkal lőtt a kapuba. Dalhuisen kapott újabb kiállítást, majd Sylvestre-nek is le kellett ülnie, és ezt megbüntette a FEHA: öt másodperccel a vége előtt Németh Zalán egyenlített.

A második harmad nagy iramban folytatódott, és továbbra is többet próbálkozott a GYHK: Fejes, aztán Sylvestre lőtt, majd Haaranen is nagy helyzetbe került. A 29. percben Zezelj kapott 2+2 percet hosszas videózás után, de jól védekezett a FEHA, a hazaiak nem tudtak mit kezdeni a fölényükkel. Fél perccel a büntetés lejárta után viszont megszerezte a vezetést a címvédő: Dalhuisen lőtte be a kapu elé a korongot, amelyet aztán Di Diomete kotort be Márkus alatt.  A játékrész hajrájában Császárnak kellett leülnie, és volt is lehetősége a FEHA-nak, a legnagyobb Dézsi előtt, ám nem változott az állás.

A harmadik felvonás elejét is kontrollálta a GYHK, de nem tudott újabb gólt szerezni a fegyelmezett vendégek ellen. Sőt, a 44. percben Mesikammen kapott büntetést, ám a FEHA egy veszélyes lövésen kívül nem sokra jutott ebben a két percben. Egyre feszültebb lett a hangulat, Csollák és Dalhuisen került nézeteltérésbe a sarokban, ami után mindketten leültek, de a holland 2+2-t kapott, így újabb fehérvári emberelőny következett. Ezt már jobban játszotta meg a FEHA, többször tesztelve Rinnét. Igaz, a másik oldalon is akadt nagy lehetőség, de Vincze Gergő közelről nem tudott betalálni. Izgalmasan alakult a hajrá, mindkét oldalon helyzetekkel. Keceli-Mészáros húzott el a bal oldalon, a kapu elé érve viszont Rinne az útját állta. Az emberelőnybe kerülő GYHK eldönthette volna a meccset, de Sylvestre löketét védte Márkus, majd már egyenlő létszámban Szigeti és Tranca veszélyeztetett. Másfél perccel a vége előtt Blasko kezdett szólóba, a lövésre viszont már nem maradt elég ereje, így azt Rinne fogta. Lekorcsolyázott Márkus, de a korongvesztés után büntetett a GYHK, harmadik próbálkozásra Orban talált be közelről, lezárva a meccset.

gyhk_feha1

Az a pillanat döntött, amikor előjött a tapasztalat

 

A GYHK–FEHA19 tréneri reflexiói.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Nem szeretnék foglalkozni a játékvezetők munkájával, de eléggé hektikussá vált a mérkőzés a sok kiállítás miatt. Összességében jól öltünk emberhátrányban, blokkoltunk, és jól is hokiztunk, a támadásoknál nagyon tetszett az energiaszint. Nyilvánvaló, hogy ez már nem az a csapat, aki két-három éve egy kölyökcsapat volt, nagyon rendezett együttessel találkoztunk, gyakorlatilag nem fáradnak el, úgyhogy nagyon jól kell ellenük hokizni. Ez egy jó hokimeccs volt, és nagyon örülünk a három pontnak, mert ez nem egy olyan egyszerű feladat, mint ahogy azt esetleg többen gondolnák.”

Anatoli Bogdanov, vezetőzedző, FEHA19: “Egyáltalán nem volt egyszerű számunkra, ezen a héten már a negyedik meccsünket vívjuk, órákat töltöttünk az autóbuszban, így lehetséges, hogy egy kicsit már magas volt számunkra a mérkőzés ritmusa. Nagyon büszke vagyok a srácokra, volt még energiánk, és kiváló munkát végeztünk. Természetesen voltak hibák, de hatalmas küzdelem volt, az a pillanat döntött, amikor előjött a tapasztalat, a hazai játékos pedig erősebb volt a kapu előtt, mint a mi játékosunk. Megvoltak a helyzeteink, de ez a jégkorong, azt kapod, amit érdemelsz, összességében viszont mondom, büszke vagyok a fiúkra.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1250 néző. Játékvezetők: Gergely, Csomortáni, Antal, Szabó.
Rinne: 94,1% (Demeter)
K
Márkus: 91,4% (Melnyicsuk)
Haaranen, Jalonen, Bodó, Császár, Orban
1
Csollák, Racsinszkij, Blasko, Dobos, Ambrus
Mesikammen, Fejes, Vincze P., Sylvestre, DiDiomete
2
Hazeldine, Falus, Farkas L., Nádor, Zezelj
Dalhuisen, Imre, Szigeti, Tranca, Vincze G.
3
Bogesic, Koszinszkij, Keceli-Mészáros, Fekete, Németh
Silló, Csiszer, Silló
4
Salamon, Dézsi, Alapi, Balasits
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:54 FHA Racsinszkij Dobos
1-1 12:03 GYE PP Haaranen Sylvestre Orban
2-1 14:04 GYE Sylvestre Jalonen Orban
2-2 19:55 FHA PP Németh Csollák Nádor
3-2 32:51 GYE DiDiomete Dalhuisen Vincze P.
4-2 58:37 GYE EN Orban Bodó Haaranen
37 Kapura lövések száma 34
16 Kiállításpercek 10

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum