FTC-Telekom–BJAHC 5-4

   

Hiába vezetett 3-0-ra a BJAHC, valamint a Fradi fordítása után hiába egalizált 53 másodperccel a vége előtt, a hazaiak Kulmala és Turbucz rávezetésének köszönhetően megnyerték az elképesztő izgalmakat hozó jubileumi összecsapást.

Fodor Szabolcs a betegséggel küzdő Nemec helyére Tóth Adriánt nevezte a második egységbe, továbbá U21-es elfoglaltságai miatt Kocsis Botond sem vehetett részt a mai találkozón; Haranghy Bence szintén junioros kötelezettségeinek tett eleget. Vendég oldalon visszatért Keresztes, s rögtön az első ötösben bizonyíthatott Viikila és Schlekmann mellett. Molnár Zétény nem öltözött be a találkozóra. Arany és Farkas Roland álltak a vasak között.

A ferencvárosi jégkorong szakosztály fennállása 95. évfordulójának apropójából már hetekkel a rangadó előtt jubileumi mérkőzésként hirdette a BJAHC elleni találkozót, ennek megfelelően a kezdő korongbedobás előtt a zöld-fehérek ünnepélyes keretek közepette köszöntötték a csapat korábbi legendáit. Jól kezdtek a házigazdák, rögtön Tóth Adrián előtt adódott egy nagyobb lehetőség, majd Kulmala remek egyéni akciója végén Farkas Roland kiválóan zárta a rövidet. Az első gólt a káposztásmegyeriek szerezték a 6. percben: Pozsgai távolija kijött Aranyról, a hálóőr pechére a hosszún Szabó érkezett menetrendszerűen, a válogatott bekk pedig nem hibázott üres kapura (0-1). A folytatásban a mezőnyjátéké lett a főszerep, egyik alakulat sem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani, inkább a távoli kísérletek domináltak. A 18. minutumban egy támadóharmadbeli buli után Schlekmannhoz került a korong, aki első szándékból még nem tudott tüzelni, másodjára már azonban a vendégek 97-ese közelről, magabiztosan a felsőbe helyezett (0-2). A játékrész végén a BJAHC első sora hosszú másodpercekre beszorította a Ferencvárost, Schlekmann bombája csak néhány centivel zúgott el a bal kapuvas mellett.

A középső etapra sebességet váltott az FTC, Farkas Rolandnak azonnal be kellett mutatnia egy nagyobb bravúrt. Hiába korcsolyázott ki élesebben Fodor Szabolcs alakulata, Schlekmann a 24. percben megszerezte második találatát: a látogatók bomba formában tevékenykedő támadója elviharzott a jobboson, felnézett, és passz helyett mértani pontossággal a rövid felsőbe zúdított (0-3). Nem szegte a hazaiak kedvét a harmadik bekapott találat sem, Farkas Simon vezérletével tovább riogattak a zöld-fehérek – a végig remekül jégkorongozó 31 éves csatár először egy kipattanót tuszkolt kis híján a gólvonalon túlra, néhány minutummal később ugyancsak Farkas életerős kapáslövése keltett veszélyt. A játékrész derekán LaPorte ziccert hibázott, a 34. minutumban viszont következhetett a második ferencvárosi emberfór, amit kihasználtak Nagy Gergőék: a pálya bal oldali sarkából Galajda kiváló helyzetfelismeréssel Crespihez készített vissza, a ponterős bekknek épp elég ideje volt megnéznie a bal sarkot, hogy könyörtelenül kipókhálózhassa azt (1-3).  Kevesebb mint egy perccel a dudaszó előtt egy gólosra csökkentette a differenciát a Fradi: Kestilä lehetetlen szögből leadott lövése valahogy túljutott a vendégek portásán (2-3).

A változatosság kedvéért a pihenőt követően a ferencvárosiak ismét megnyomták a játékrész elejét, aminek hamar meg is lett az eredménye – eleinte Farkas Roland óriási bravúrokkal még meg tudta menteni csapatát az újabb bekapott találattól, a 43. minutumban viszont már ő is tehetetlennel bizonyult: Brady és LaPorte váltását követően utóbbi maroknyi területen vette át a pakkot, majd a vas közreműködésével egalizálta a találkozó állását (3-3). Lélektani fölénybe kerültek a jubilálók, 3 perccel később Szabó óriási hibáját kihasználva Nagy Gergő középmagasan a ketrec bal sarkába bombázott (4-3). Kangyal Balázs csapata nem adta fel, óriási energiákat mozgósítottak a vendégek az egyenlítés érdekében, aminek 53 másodperccel a vége előtt meglett az eredménye: Farkas Roland már lekorcsolyázott, Vorobjov elemi erejű bombája Nagy Krisztián elé vágódott, aki közelről bekotorta a kipattanót (4-4).

Elképesztő izgalmakat tartogatott a hosszabbítás, óriási lehetőségek akadtak mindkét csapat előtt. Végül büntetők döntöttek, a Fradi Kulmala és Turbucz rávezetésével megnyerte a fordulatokban gazdag összecsapást, a BJAHC részéről egyik játékos sem tudta értékesíteni rávezetését. Folytatás a válogatott szünet után, a Ferencvárosra derbivel kezd majd november 14-én a Megyeri úton, ugyanezen a napon Kangyal Balázsék a FEHA19 otthonába látogatnak. A zöld-fehérek ezáltal ideiglenesen felcsúsztak a tabella harmadik fokára.

ftcbjahc_2023

fotó: FTC-Telekom

Legalább látjuk azt, hogy miben kell fejlődni

 

Az FTC-Telekom–BJAHC meccs vezetőedzői nyilatkozatai.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Annak köszönhető, hogy visszajöttünk 0-3-ról, hogy elkezdtünk a körítéshez méltóan jégkorongozni és itt az elmúlt 95 évünkre visszamenőleg, ami jellemezte a Ferencvárost úgy játszani. Az első harmadunk az méltatlan volt ahhoz, csúszkáltunk a jégen és minden elemében a BJAHC jobb volt nálunk. Utána azt gondolom, hogy a második harmadban jobb felfogásban jöttünk ki, de ott volt egy kijózanító harmadik gól. Utána valahogy összekapartuk magunkat és vissza tudtunk jönni a meccsbe, sőt meg is fordítani. Sajnos a végén öt a hatban nem tudtuk kivédekezni, nem tudtuk elhozni a bulit és egy lövés után a kipattanót belőtték. De utána megint csak visszajöttünk és komolyan lélektanilag vissza tudtunk jönni és megnyerni a büntetőpárbajt. Ha azt mondja valaki, az első 20 perc után, hogy ma itt két pontot fogunk szerezni, akkor azt nem biztos, hogy elhittem volna. De a srácok átérezték a komolyságát ennek és tényleg 180 fokos fordulatot vett az első szünet után a játékunk.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Mind a két csapat szerintem kiválóan játszott, persze voltak hibák, de építgettük magunkat. A Fradi erősebb csapat jelen esetben, mint mi. Ezt el kell fogadni, fel kell nőni a feladathoz és mi megtettük abszolút. Nagy nyomás volt rajtunk, de nagyon okosan játszottunk egy bizonyos pillanatig, ahol tulajdonképpen mindent eldobtunk magunktól, amit odáig építgettünk. Utána, értelemszerűen ez a sportnak sajátossága, hogy egy ilyen komoly és jó ellenfél ezt abszolút megbosszulja. Ami azért dicséretet érdemel részünkről, hogy a végén azért az utolsó öt percben azért még találtunk valamit, hogy egyenlíteni tudtunk. Még helyzeteink is voltak a hosszabbításban, az egy elég komoly tény, hogy szerintem büntetőből idén még egy gólt se lőttünk, ha minden igaz. Legalább látjuk azt, hogy miben kell fejlődni.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2023. nov. 5., vasárnap.
Arany: 86,7% (Nagy Kristóf)
K
Farkas R.: 89,8% (Straubinger)
Seregély, Karmeniemi, Brady, Nagy G., Galajda
1
Pozsgai, Szabó, Schlekmann, Viikilä, Keresztes
Boros, Crespi, Tóth A., Kestilä, LaPorte
2
Vorobjov, Tyeszlenko, Ritter, Mozer, Culigin
Bán, Roth, Németh, Kulmala, Turbucz
3
Varga, Tóth Gergely, Molnár B., Sági, Nagy Krisztián
Banga, Farkas L. S., Tóth Gergő
4
Dóczi, Ravasz, Galoha, Tóth R.
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:46 BJA Szabó Nagy Krisztián Pozsgai
0-2 17:04 BJA Schlekmann Keresztes Viikilä
0-3 23:08 BJA Schlekmann
1-3 34:21 FTC PP Crespi Galajda Nagy G.
2-3 39:05 FTC Kestilä Németh Kulmala
3-3 42:22 FTC LaPorte Brady
4-3 45:40 FTC Nagy G.
4-4 59:07 BJA Nagy Krisztián
5-4 65:00 FTC GWS Kulmala
49 Kapura lövések száma 31
0 Kiállításpercek 6

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum