Erste-meccsdömping a válogatott szünet előtti utolsó játéknapon

   

A FEHA19 befejezi erdélyi túráját, a listavezető UTE Miskolcra látogat, Dunaújvárosban lassabban rajtoló csapatok csapnak össze, a Fradi a BJAHC ellen kapaszkodhat fel a dobogóra, míg a Csíkszeredánál Novák a Brassó ellen debütálthat a padon.

Legkorábban 15:30-as kezdéssel az FTC a Tüskecsarnokban fogadja a BJAHC-t. A vesztett pontok tekintetében az első UTE-val azonosan álló, ám a tabellán jelenleg csak negyedik helyen tanyázó Fradi 6 pontos erdélyi túráját követően pénteken nagy csatában 3-2-re legyűrte a DVTK-t. Fodor Szabolcsék a duplázó Turbucz Martin vezetésével féltávnál már hárommal is mentek, innen tették szorossá a mérkőzést a Jegesmedvék. A miskolciak ellen feltűnt a rotációban az Egyesült Államokból két szezont követően hazatérő Kocsis Botond, a juniorkorú csatár bő hat perc jégidőt kapott a szakvezetéstől. Egy másik USA-ból hazatért játékos, Banga Nándor is jól megy a negyedik zöld-fehér sorban, a korábban csak epizódszerepeket kapó ex-újpesti legutóbbi két mérkőzésén pontot szerzett, a Brassó ellen győztes gólt lőtt, a DVTK ellen asszisztos volt. A hatodik BJAHC kerek 50%-os mérlegen áll, Kangyal Balázsék bárkit meg tudnak verni – az UTE veretlenségét is a Rozsomákok vették el –, de kaptak is már ki mögöttük álló csapatoktól. Legutóbb három gólos hátrányból felállva verték 5-3-ra a DAB-ot, Mozer, Galoha és Szabó Bence is 3-3 ponttal vették ki a részüket a feltámadásból. Vorobjov meghatározó alakja a BJAHC védelmének, idén minden fellépésén bőven több mint 20 percet volt jégen.

Magyarországi idő szerint 17:30-kor Václav Novák a Corona Brassó ellen debütál a Csíkszereda kispadján. A Sportklub háza táján minden hétre jut egy nagyobbat szóló bejelentés, ezúttal történetesen az örök megmentő Hozó Levente került ki a stábból – mindenfajta hivatalos indoklás nélkül –, az új vezetőedző Novák lett, Masonius családi okok miatt hazament az ECHL-be, Karel Kubát cseh hírek szerint pedig visszatért Szeredába. Ember legyen a talpán, aki ezen történések után megjósolja, hogy mire mehet új felállásában a legutóbbi négy mérkőzésén 9 pontot gyűjtő Csíkszereda, amelyben csütörtökön Péter Balázs hiába duplázott, a FEHA19 hosszabbításban ellopott két pontot a Vákárból. A vendég Corona Brassó sincs könnyebb helyzetben, az eltiltások és sérülések kötik Dave MacQueen kezét: tart még Garrett Clarke 3 mérkőzéses elmeszelése, vasárnap reggel Blackwatert is kiírta ugyanennyi találkozóra az FB, Schaber és Sweeney egyelőre nem harcképes. A Corona két vesztes mérkőzést követően pénteken 4-1-re verte a FEHA19-et, egy esetleges győzelemmel és az eredmények kedvező alakulásával akár a harmadik helyre is felléphet. A felek már találkoztak az idei kiírásban, a Brassó akkor hazai pályán Valchar duplájával és Sills góljával 3-2-re legyőzte a Sportklubot.

A címvédő Gyergyói HK hazai pályán fogadja az erdélyi túráját befejező FEHA19-et. Szilassy Zoltán együttese nyolc hazai mérkőzéséből ötöt meg tudott nyerni, legutóbb egy hete a Dunaújvárost gyűrték le a harmadik harmadban fordítva 5-3-ra. Chris Bodó legutóbbi három mérkőzésén 3+3-at szerzett, így továbbra is fölényesen vezeti a pontlistát. A GYHK meghatározó import csatárai – vagyis a Bodó, Orban, Sylvestre hármas – a múlt héten több jégidőt átlagoltak, mint a legfoglalkoztatottabb hátvéd, az átlagosan 21 és fél percet kapó, friss igazolás Mike Dalhuisen. A DAB ellen újból ott volt a védelemben az eltiltását letöltő Mesikammen, illetve a sérüléséből felépülő Imre Patrik, cserébe hiányzott Jason Horvath és Kozma Zsolt is. A tabella nyolcadik helyére felkapaszkodó FEHA19 csütörtökön első idegenbeli pontjait szerezte Szeredában, majd másnap 4-1-es vereséget szenvedett Brassóban. Anatoli Bogdanov minőségi légiósokkal megerősített fiatal együttese bárki ellen veszélyes, egy hete az UTE-t kapták el Szombathelyen. Októberben fordított pályaválasztás mellett a GYHK csak büntetőkkel verte a fehérváriakat.

18 órakor a legutóbbi négy mérkőzését elbukó Dunaújváros a kétmeccses vereségszériában lévő DEAC-ot fogadják. Az Acélbikák csupán egyetlen pontot gyűjtöttek erdélyi túrájuk alatt, majd pénteken hiába vezettek 3-0-ra is a BJAHC ellen, vereséget szenvedtek. Niko Eronen nem számíthat egyik legjobb játékosára, a 11 mérkőzésen 14 pontot gyűjtő első soros csatár a BJAHC ellen ütött oda Tóth Richárdnak, amiért egymeccses eltiltással sújtotta a Fegyelmi Bizottság. Az októberben három légiósát is lecserélő DEAC masszív játékkal rukkolt elő pénteken Újpesten, Novotny és Mihalik góljaival sokáig vezettek is, ám a harmadik harmad második felében a házigazdák hosszabbításra mentették a mérkőzést. A DEAC többször is lezárhatta volna a túlórát, ám nem tette, így végül büntetőlövéseket követően be kellett érnie egy ponttal. Két héttel ezelőtt a két együttes Debrecenben megmérkőzött már egymással, akkor Vaszjunyin mesterék 4-2-vel otthon tartották a pontokat.

Szintén 18 órától dobogósok csatáznak Miskolcon: a harmadik helyen álló DVTK a listavezető UTE-t fogadja a Népkertben. A Jegesmedvék pénteken későn ébredtek a Fradi vendégeként és az eltiltásából visszatérő Vervedával a védelemben 3-2-re alulmaradtak. A Jegesmedvék kiválóan szerepelnek hazai pályán, eddig mind a négy mérkőzésükön pontot szerzetek, a BJAHC-t leszámítva másik három ellenfélük üres kézzel távozott. Az UTE kicsit lelassított a szenzációs szezonrajtot követően, a 8/8-as mérleg után Markus Juurikkala fiai kikaptak a BJAHC-tól és a FEHA19-tól is, pénteken a DEAC ellen büntetőkkel sikerült visszatalálni a megfelelő útra. Ha Sam Coatta pontot szerez, az UTE nyer. Az Újpestre visszatérő csatár döntötte el a szétlövéseket pénteken, ám ezt megelőzően a két vesztes mérkőzésen a szezon többi meccsével ellentétben nem iratkozott fel a jegyzőkönyvbe. Október 10-én a Megyeri úton ki-ki mérkőzésen 3-2-es hazai siker született, a szoros találkozóban ma is joggal bízhatnak az Erste Liga szerelmesei.

UTE DVTK

Fotó: Balog Tamás / UTE

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum