DVTK Jegesmedvék–UTE 3-6

   

Az újpestiek elvitték a három pontot Miskolcról, így tabellaelsőként pihenhetnek a nemzetközi szünet alatt.

A felek kezdeti ismerkedését az 5. percben Pokornyi kiállítása törte meg. A Jegesmedvék csak helyzetekig, valamint Kulesov révén kapuvasig jutottak. A folytatásban is a hazaiak maradtak támadásban: Razumnyak lövését követően Rajna védett. A játékrész végén az UTE is emberelőnybe került, de csak egy Nyquist-lövésig jutottak a lila-fehérek. A kivédekezett hátrány után továbbra is a hazaiak voltak veszélyesebbek, de Rajna amikor kellett, hárított. A 18. percben aztán az Újpest az első nagyobb helyzetét kihasználta: Coatta kapta meg a jobb oldalon a pakkot, majd lőtte ki nagy erővel a hosszú felsőt. Akadtak lehetőségei a házigazdának a folytatásban is, de 20 perc játék után több gól nem született.

Alig egy perce ment a középső felvonás, amikor Hill ült ki a büntetőpadra, de ezt az emberfórt sem tudta kihasználni az UTE. Ezek után a Jegesmedvék ott folytatták, ahol az első harmadban abbahagyták, sorra dolgozták ki a lehetőségeket, egy villámgyors támadás után azonban újabb újpesti találat született: Tiala ment el a bal oldalon, majd passzolt Kovácsnak, aki egyből húzta tovább a pakkot, Kiss Patriknak pedig már csak az üres kapuba kellett lőni. A 29. percben Vojtkó húzta be a korongot a kapu elé, Rajna a mamuttal védett nagyot. A 32. percben aztán góllá érett a DVTK-fölény: Verveda kapta meg üresen a korongot a bal oldalon, majd éles szögből leadott lövése a jobb alsóban kötött ki. Öt perccel a harmad vége előtt Skrabov keveredett a kapu elé, de fölé pattant a korong az ütőjéről. A 39. percben Kovács korcsolyázott végig a pályán, majd tette tovább Kiss Patriknak a korongot, aki nagy erővel lőtt a rövidbe, ezzel megszerezve saját maga második, csapata harmadik gólját.

Tizennyolc másodperce ment a záró játékrész, amikor Lövei passzát Barrow bombázta kapásból Rajna kapujába, ezzel visszaállítva az egygólos különbséget. Lövei a gólpassza után rögtön szabálytalankodott, ezzel kellemetlen pillanatokat okozva csapattársainak, akik végül hősiesen kivédekezték a hátrányt. Öt perccel később Mattyasovszky is a kiállítás sorsára jutott, de az Újpest gólképtelen maradt emberfórban. Öt az öt ellen viszont nagyon jól ment a vendégeknek: a 49. percben Szabó lecsúszott lövése ment volna mellé, azonban Saarelainen pont jó helyen állt, és az üresen maradt kapuba továbbította a pakkot. Tíz perccel a vége előtt Saarelainen ment ziccerben Voris kapussal szemben, a lett hálóőr viszont hárított. A folytatásban az UTE maradt támadásban, Kiss Patrik járt közel a mesterhármashoz, de lövése a kapuvason csattant. Az 55. percben nagy lehetőséghez jutott a DVTK Tornyai kiállítása után, de maradt a kétgólos vendég vezetés. Az 57. percben időt kértek a hazaiak, majd Vorist lehozva rohamoztak, de két perccel a vége előtt Tiala egy üres kapus góllal eldöntötte a mérkőzést. Az 59. percben Kiss Dániel is betalált, erre még az utolsó percben Razumnyak révén válaszolt a miskolci csapat, ezzel beállítva a 6-3-as végeredményt.

A válogatott szünet után az UTE derbit játszik az FTC-Telekommal, míg a DVTK Jegesmedvék a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadják.

misute_kovacssebestyen_szaboracz

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Minden meccs egy tanulási folyamat is számunkra

 

A DVTK Jegesmedvék–UTE mérkőzés vezetőedzői nyilatkozatai.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Minden vereség csalódást keltő, de már sokadik alkalommal mondom, hogy nagyon sok fiatal játékost szerepeltetünk a csapatban, tehát minden meccs egy tanulási folyamat is számunkra. Néha pedig nem azt kapod, amit megérdemelsz. De ha ennyi lehetőséget alakítasz ki, mint ahogy mi tettük a meccsen, akkor azt ki kell használni és gólokat kell lőni. Mi nem használtuk ki a lehetőségeinket, sajnos ettől frusztráltak lettünk és az ellenfél néhány lerohanása után már azt veszed észre, hogy többgólos hátrányban vagy. Ez a meccs története.”

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Szerintem elég jól kihasználtuk a helyzeteinket a meccsen. A közelmúltban ezzel kissé szenvedtünk, most viszont 6 gólt szereztünk, ami azt jelenti, hogy megtaláltuk az utat a gólszerzéshez. Főleg a második harmadban szenvedtünk kissé, a DVTK nagy nyomást helyezett ránk. Nem támadtunk sokat, inkább túléltük ezt az időszakot, Rajna Miklós pedig meccsben tartott minket. Az első harmad jó volt, a másodikban messze jártunk attól, ahogy játszani szeretnénk, de a harmadikban visszajöttünk és nagyon boldogok vagyunk a három pont miatt.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2023. nov. 5., vasárnap.
Voris: 71,4% (Gratzl)
K
Rajna: 93,2% (Sági)
Szirányi, Szathmáry, Barrow, Lövei, Esteves
1
Pokornyi, Nyquist, Lőczi, Metsavainio, Saarelainen
Fazakas, Hill, Mattyasovszky, Makai, Páterka
2
Silfver, Szabó, Benk, Szabó Rácz, Coatta
Verveda, Vojtkó, Miskolczi, Kulesov, Razumnyak V.
3
Tornyai, Kiss D., Tiala, Kovács A., Kiss P.
Pecsét, Skrabov, Őri, Csiki, Farkas
4
Balázsi, Kovács S., Nádasy, Simon L.
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:41 UTE Coatta Tiala Szabó Rácz
0-2 25:33 UTE Kiss P. Kovács A. Tiala
1-2 31:08 MIS Verveda Hill Páterka
1-3 38:40 UTE Kiss P. Kovács A.
2-3 40:18 MIS Barrow Lövei Szirányi
2-4 48:21 UTE Saarelainen Szabó Tiala
2-5 57:24 UTE EN Tiala
2-6 58:33 UTE Kiss D. Saarelainen Benk
3-6 59:02 MIS Razumnyak V. Szathmáry Kulesov
44 Kapura lövések száma 22
10 Kiállításpercek 8

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum