Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 3-2

   

Niko Eronen csapata egy véghajrában szerzett győztes góllal behúzta a 38 percen át góltalan mérkőzést.

A hazai kapuban Tóth kezdett, míg a vendégeknél Hetényi védett. A DAB-nál hiányzott az eltiltott Lorraine, továbbá Belicenka, Bánki, Strenk és Károly sem volt ott a pénteki csapathoz képest, helyettük csak Marosi szerepelt, így 16 mezőnyjátékossal léptek jégre az Acélbikák. Vaszjunyin Artyom ugyanazzal a meccskerettel számolt, mint két nappal korábban. A két csapat közül a hazaiak játszhattak előbb emberelőnyben, Hetényi több bravúrt is bemutatott a DAB-fór alatt. A 14. percben Ahonen arcát eltalálta Molnár botja, amiért a debreceni játékos 2+2 perces büntetést kapott. A dunaújvárosiak nem tudtak élni a dupla emberelőnnyel. A kiegészülés után a DEAC-nak voltak veszélyesebb helyzetei, a dudaszó pillanatában Mihalik András juttatthatta volna vezetéshez az debrecenieket.

A középső harmad elején eljött az első DEAC-fór, ez a létszámfölényes lehetőség sem hozta meg a mérkőzés első gólját. A következő percekben DAB vezetett több veszélyes támadást, ellenben a debrecenieknek voltak veszélyes kontráik, Rétfalvi passzából Molnár lőhette volna meg az első találatot. A mérkőzés közepére kiegyenlítetté vált a játék, de továbbra is a két kapus, Tóth és Hetényi voltak a hősök, egészen a játékrész utolsó előtti percéig: a DAB meglépett kettő az egyre, Sziszak nem passzolt, lőtt, vezetéshez juttatta együttesét (1-0).

A harmadik húsz perc áthúzódó Acélbikák-fórral indult. A hazaiak nem éltek a lehetőséggel, sőt a kiegészülés után Krollis közeli góljával egyenlített a DEAC (1-1). Nem sokra rá öt a négy ellen fordíthattak volna a cívisvárosiak, a hazaiak kibekkelték a hátrányt. Ami nem jött össze a debrecenieknek előnyben, összejött teljes létszámban: nyolc perccel a vége előtt Bucskin elhozta egy palánk melletti csatából a korongot, betört a hazai kapu elé, Tóth hiába védett, a kipattanót Bukor belőtte (1-2). Három minutummal később újra egált mutatott az eredményjelző, amikor bár egy kék vonalas DAB-lövés elakadt az egyik debreceniben, a pakk Szalma elé került, aki egyenlített (2-2). A győztes gól 58:18-nál született: Sziszak megkerülte a DEAC kapuját, majd az üresen álló Dostaleknek passzolt, aki értékesítette a ziccert (3-2). A végén Hetényi lekorcsolyázott, hiába, a Dunaújvárosi Acélbikák 3-2-re győztek.

dabdeb_somogyi

fotó: Anda Fábián/DAB

Talán jobban megérdemeltük ezt a győzelmet

 

Így látták a vezetőedzők a DAB–DEAC meccset.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Az első harmadot kontroll alatt tartottuk, s így tettünk a másodikban is, de összességében jól távol tartottak minket az igazán nagy lehetőségektől, de szerencsére megtaláltuk a vezető gólt egy kontra végén. A harmadik egálos játékot hozott, de nagyon nagy energiákat mozgósítva harcoltunk, kiadtunk magunkból mindent, ezért is érzem úgy, hogy talán jobban megérdemeltük ezt a győzelmet. Sokszor megtapasztaltuk, hogy vezettünk a harmadik harmad előtt és onnan fordított az ellenfél, de nagyon boldog voltam azzal, amit most láttam, hogy megtaláltuk a visszautat a meccsbe egy keményebb időszak után. Ahogy láttam a meccs után a srácokat, kiadtak magukból mindent ma, s bár könnyű most azt mondani, hogy megérdemelt győzelem volt, jön a válogatott szünet, s várjuk vissza a sérült és beteg játékosainkat.”

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Az első harmadban igazából csak a védekezésünk működött, végig magunk előtt tartottuk őket, nem volt olyan nagy probléma, a támadójátékunk viszont nagyon gyenge volt. Nem találtuk magunkat, nem koriztunk eleget, nem járattuk a korongot, s bár a másodiktól egy kicsit felébredtünk, de nem voltunk elégedettek. Fejben nagyon sok pozíciónál is hibát követtünk el, túl sok teret adtunk az ellenfélnek. A harmadikban úgy tűnt, összeszedtük magunkat, fontos pillanatokban fontos gólokat lőttünk, visszajöttünk a meccsbe, úgy tűnt, hogy kontrolláltuk is, de mindig jön egy-két olyan hiba, ami eldönthet egy meccset. Nem tudtunk okosan, a csapatért játszani, a végén az Újváros talán jobban is akarta ezt a győzelmet. Erőnk sem volt már nagyon egyenlíteni, mert megnyomtuk a harmadik harmad elejét, s bár a helyzeteink megvoltak, két lőtt góllal nagyon nehéz meccset nyerni. Jól fog jönni számunkra a válogatott szünet, amit nem feltétlenül pihenéssel, hanem inkább még több melóval fogunk tölteni.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2023. nov. 5., vasárnap.
Tóth: 92,0% (Kovács)
K
Hetényi: 92,9% (Gönczi)
Léránt, Maarnela, Ödman Hadzinikolic, Sillanpää, Somogyi
1
Usnyev, Ilvessuo, Jeliszejenko, Szmirnov, Vasziljev
Ahonen, Svars, Dostalek, Nemes, Pinczés
2
Mingazov, Krollis, Bucskin, Novotny, Mihalik A.
Sziszak, Blomberg, Szalma, Koskinen, Elomaa
3
Dobmayer, Bukor, Koblar, Rétfalvi, Molnár
Strenk, Károly
4
Sándor, Jakabfy S., Mazzag, Hári, Mihalik G.
Niko Eronen, Revák Zoltán
E
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 38:01 DAB Sziszak Pinczés
1-1 41:33 DEB Krollis Vasziljev
1-2 52:03 DEB Bukor Bucskin
2-2 55:03 DAB Szalma Elomaa
3-2 58:18 DAB Dostalek Sziszak Léránt
42 Kapura lövések száma 25
4 Kiállításpercek 8

Videó-összefoglaló

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum