FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék 3-2

   

A miskolciak közel jártak ahhoz, hogy ledolgozzák a háromgólos hátrányukat, ám a ferencvárosiak Nagy Kristóf vezérletével otthon tartották a három pontot.

A ferencvárosi kapuban Nagy Kristóf kezdett, míg a miskolci stáb Vorisnak szavazott bizalmat. A hazaiaknál bemutatkozott a Miskolcon született Kocsis Botond, valamint Roth is visszatért, ellenben Tóth Adrián hiányzott. A vendégeknél nem lépett jégre Fazakas, Berdnyikov és Pecsét, ellenben szerepelt Verveda, Trozsák és Barrow. A csapatok aktívan kezdték az összecsapást, már a 64. másodpercben kakaskodás volt egy Voris által nehézkesen megfogott korongot követően. A vendégek több cserén át beszorították a zöld-fehéreket, lendületüket egy technikai kisbüntetés törte meg, amikor túl sok fehér mezes játékos volt a jégen. A Fradi 15 másodperc alatt kihasználta a fórt: Crespi lövését még védte Voris, ám Turbucz közelről bekotorta a korongot (1-0). Nem sokkal később fordult a kocka, a DVTK játszhatott öt a négy ellen, Nagy Kristóf vezérletével kibekkelte a hátrányt az FTC. A kiegészülést követően a miskolciak többször is közel jártak az egyenlítéshez, mégis a Fradi lőtte a második gólt: a 17. percben egy eladott korongot követően Galajda centerezését az üresen érkező Brady lőtte be (2-0).

A második harmad elején szaggatottabb volt a játék, többször is tilos felszabadítást ütöttek a csapatok. A 28. percben Galajda kapott túl kemény ütközést a palánk mellett Makaitól, az FTC-Telekom élt a második emberelőnyével is, a korongjáratás végén Turbucz módosította 3-0-ra az állást. A találatot követően nagyon közel járt a szépítéshez a DVTK, de nem tudták bejuttatni a korongot a ferencvárosi kapuba. A játékrész hajrájában eljött a második miskolci fór, nem tudtak akkora nyomást gyakorolni a hazaiakra, mint az elsőnél. A középső felvonás végén megint öt a négyre támadhattak a piros-fehérek, eredménytelenül.

A harmadik húsz perc első fele eseménytelenebbül telt, mint a meccs korábbi szakaszai, aztán a harmad közepén szépített a DVTK: Miskolczi lövését hiába védte Nagy Kristóf, a kipattanóra Szathmáry ért oda hamarabb (3-1). A vendégek vérszemet kaptak, fokozták a tempót, ennek hatására Fodor Szabolcs időt kért. A megbeszélés jót tett a zöld-fehér játékosoknak, rendezték a soraikat. Három perccel a vége előtt Steve Kasper lehozta a kapusát, bejött a húzás, Barrow hat az öt ellen minimalizálta a Jegesmedvék hátrányát (3-2). A miskolciak nyomtak, 41 másodperccel a dudaszó előtt Boros kilőtte a korongot a pályáról, emberelőnybe kerültek a vendégek, időt kértek. Hat a négyre küzdött a piros-fehér együttes, de nem tudtak kiharcolni a hosszabbítást.

Az FTC-Telekom 3-2-re nyert, vasárnap a BJAHC-ot fogadja. A DVTK Jegesmedvék az UTE-t látják vendégül a novemberi IIHF-szünet előtti utolsó játéknapon.

ftcmis_mattyasovszky_roth_nagykristof

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

Egy jó lecke volt, hogy 3-0-nál sem férnek bele könnyelműségek

   

Így látták a vezetőedzők az FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék összecsapást.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Szoros volt, a kulcspont talán a speciális játék volt. Öt az öt ellen a DVTK sok helyzetet dolgozott ki, de ezeket jól tudtuk kezelni, emberelőnyben lőttünk két gólt, emberhátrányban pedig százszázalékosan védekeztünk. A végén egy picit túlságosan magunkra engedtük őket, és ez majdnem megbosszulta magát. Ebből tanulni kell, jobban kell menedzselni a mérkőzést, nem szabad azt hinni, hogy tíz perccel a vége előtt háromgólos vezetésnél megvan a meccs, ha olyan lazább dolgokat engedünk meg magunknak, amit nem lehet, azt megbüntetik. De ez is egy jó lecke volt számunkra, hogy 3-0-nál sem férnek bele könnyelműségek, sőt, talán még egy picit egyszerűsíteni is kell még jobban a játékot. Ezt megtanultuk ebből a meccsből, emellett pedig azért nagyon örülünk, hogy sikerült nyerni, és itthon tartottuk mindhárom pontot.”

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Mindig csalódást keltő, ha úgy érzed, jól játszottatok, és mégis pont nélkül kell hazamenned. Még 3-0-s hátrányban sem éreztem azt, hogy vége lenne ennek a mérkőzésnek, ez pedig be is bizonyosodott. Az első gólunk után több momentumunk is volt, amiből egyet sikerült is kihasználni, így az újabb kapuslehozatallal sikerült összehozni egy nagyon szoros végjátékot. De nem akarok kifogásokat keresni, természetesen viszonylag kevés olyan hokimeccset nyersz meg, amelyiken 3-0-s hátrányba kerülsz. Az ellenfelünk remekül használta ki a lehetőségeit, mi viszont egyáltalán nem fejeztünk be góllal annyit, amennyire lehetőségünk volt és amennyit kellett volna.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2023. nov. 3., péntek.
Nagy K.: 96,4% (Arany)
K
Voris: 91,9% (Gratzl)
Seregély, Karmeniemi, Brady, Nagy G., Galajda
1
Szirányi, Szathmáry, Razumnyak V., Páterka, Kulesov
Boros, Crespi, Nemec, Kestilä, LaPorte
2
Szalay, Hill, Mattyasovszky, Lövei, Esteves
Bán, Roth, Németh, Kulmala, Turbucz
3
Verveda, Vojtkó, Miskolczi, Makai, Trozsák
Kocsis, Haranghy, Banga, Farkas L. S., Tóth G.
4
Barrow, Skrabov, Őri, Csiki, Farkas M.
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:02 FTC PP Turbucz Crespi Nagy G.
2-0 16:11 FTC Brady Galajda Banga
3-0 28:51 FTC PP Turbucz Galajda Roth
3-1 49:59 MIS Szathmáry Miskolczi Szirányi
3-2 57:17 MIS Barrow Lövei
37 Kapura lövések száma 56
12 Kiállításpercek 8

Brady remekül érkezett Galajda centerezésére

 

Az FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék meccs több mint három percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum