SC Csíkszereda–DEAC 7-4

   

Hiába jöttek vissza a mérkőzésbe a debreceniek az utolsó harmadban, a nyitó játékrészben berámolt hat találatának köszönhetően a Sportklub nyerte a kiállításokkal tarkított gólzáporos összecsapást.

Egyik szakvezető sem eszközölt változtatást az összeállításokon a pénteki fordulóhoz képest. Adorján és Gönczi kezdtek a vasak között. Gólzáporos első harmadot láthatott a Vákár közönsége, nyolc találatot hozott ugyanis a nyitó játékrész. Pocsékul kezdett a Csíkszereda, 20 másodperc elteltével rögtön Jeliszejenko pofozott be közelről egy kipattanót (0-1). Nem sokkal később megszerezhették volna a másodikat a hajdúságiak, Ilvessuo ajtó-ablak ziccerét azonban elképesztő bravúrral hárította Adorján. A 4. minutumban egalizáltak a hazaiak, egy remek egyéni akció végén Szkacskov megszerezte szezonbeli hetedik találatát (1-1). Kettő perccel később a Sportklub támadhatott emberfórban, Becze és Szkacskov végig lubickoltak, végül Milan remekül Péter Balázshoz centerezett, akinek próbálkozása Göncziről Brown elé pattant, a légiós pedig nem hibázta el a reboundot (2-2). A 9. percben Mihalik Gergő iramodott meg sebes léptekkel, Becze csak kiállítás árán tudta szerelni a fiatal vendég támadót. A DEAC 15 másodperc után kihasználta az emberelőnyt: Vasziljev lövése Adorjánról a hosszún ólálkodó Jeliszejenko elé pattant, az új szerzemény pedig higgadtan megoldotta a rutinmunkát (2-2). Nem sokáig ürülhetett Vaszjunyin Artyom legénysége, ugyanis kevesebb mint három minutummal később emberfórban próbálkozhattak a látogatók, de egy kontratámadásból a hazaiak rámolták be a harmadik gólt. Masonious nem először mutatott be önfeláldozó blokkot a szezonban, ezt követően az amerikai bekk megiramodott a jobboson, középre betett lőtt passzába Milan szúrt bele remek érzékkel, Gönczi tehetetlennek bizonyult (3-2). A korongbedobást után 24 másodperccel következhetett az újabb hidegzuhany a cívísvárosiak szempontjából – Welsh vágtatott be egyedül a vendégharmadba, az egykori NHL-es távolról eleresztett védhető kísérlete Gönczi hathatós közreműködésével utat talált a hálóba (4-2). Vérszemett kapott a Sportklubb, a debreceniek hálóőre először még bravúrral hárított egy közelit, a pakk azonban a hosszún üresen álldogáló Becze elé pattant, aki nem hibázott üres kapura (5-2). Végezetül a 17. minutumban Rutkowski és Levin egyérintőztek, a figura Ferencz-Csibire jött ki, a Sportklub 88-asa pedig a ketrec előteréből megszerezte szezonbeli első találatát (6-2).

Kapuscserével indult a középső etap, Szeles váltotta Gönczit a vasak között. Nem unatkozhattak a nézők a második húsz percben sem, ebben a játékrészben ugyanis 41 percnyi büntetést fújtak be a játékvezetők. Láthatóan visszább vett a lendületből a Sportklub, a házigazdák átadták a kezdeményezést a Debrecennek; a harmad derekán Koblar tiszta helyzeténél Adorján még épp időben össze tudta zárni mamutját. A 33. minutumban hosszas videózás után Masonius kapott véglegest, ettől a pillanattól kezdve egészen a záró dudaszóig védekezésre kényszerült a Csíkszereda – elvétve voltak csak egyenlő létszámban a felek a jégen. Kevesebb, mint négy perccel a pihenő előtt végül góllá érett Bucskinék nyomása: már kis híján letelt Masonius nagybüntetése, amikor Mingazov egy pokolian nagy gólt vert távolról a jobb felsőbe (6-3).

A változatosság kedvéért a záró felvonás is kiállítással kezdődött, ekkorra már láthatóan rengeteget kivett a sok emberhátrányos szituáció a székely lábakból. Vasziljev, Molnár és Szmirnov kétszer is bemutatta ugyanazt a begyakorolt előnyös figurát – Molnár az alapvonal mögül folyamatosan Szmirnovot próbálta meglövetni, a gól azonban elmaradt. Visszajött Vaszjunyin Artyom legénysége a mérkőzésbe, s ami Molnáréknak még nem ment előnyben, az Novotnynak összejött teljes létszámban: a DEAC centerének távolija két szeredai ütőn is irányt változtatott, Adorjánnak esélye sem lehetett közbeavatkozni (6-4). Nyolc perccel a vége előtt Brown ziccert hibázott üres kapura, továbbra is nyílt maradt a találkozó. Kevesebb, mint másfél perccel a vége előtt a vendégeknek óriási sanszuk adódott a szépítésre, Adorján és a bekkek végül tisztáztak. Ekkorra már Szeles elkezdett lekorcsolyázni a kispad felé, és már nem tudott visszafordulni, ezért a kontrából Becze üres kapura megszerezte második találatát, beállítva ezzel a találkozó 7-4-es végeredményét. A Csíkszereda november 2-án a FEHA19-et fogadja majd a Vákárban, a DEAC egy nappal később, pénteken a második helyezett Újpest otthonába látogat.

sccdeb_milan

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Ha a melót nézzük, 50 perc nagyon jó, 10 perc rövidzárlat

   

A SC Csíkszereda–DEAC meccs tréneri nyilatkozatai.

Hozó Levente, vezetőedző, Sportklub Csíkszereda: “Az első harmadban megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, tudunk egy harmadban hat gólt is lőni. Azon az úton szerettük volna folytatni, de sajnos voltak megengedhetetlen kilengéseink, ezáltal majdnem végig emberhátrányban kellett játszanunk. Úgy gondolom, a védekezésünk is teljesen rendben volt, tartottuk őket, úgyhogy összességében elégedettek vagyunk. Ahogyan említettem, megvan a csapatban a potenciál, hogy ennyi gólt lőjjön egy harmadban. Ezen kell haladnunk, és így kapaszkodunk fel a táblázaton.”

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Fura egy meccs volt. Az előző két mérkőzés után elhittük, hogy milyen jók vagyunk. Nagyon jól kezdtünk, túlságosan támadó szellemben. Nem olyan rég Kangyal Balázs mondta, hogy minden edző utálja az oda-vissza játékot. Ez így is van. Nem fókuszáltunk eléggé, és egyszerűen csak támadtunk, támadtunk, nem volt védekezésünk, kaptunk hat gólt húsz perc alatt. Ez rengeteg, egy ilyen jó csapat ellen négy gólos hátrányból nagyon nehéz visszajönni. Éreztük, hogy sokkal jobbak vagyunk, mint amit az első játékrészben mutattunk, a második harmadban már rengeteg helyzetünk volt. Talán azt is mondhatnám, ott veszítettük el a meccset, hiszen ennyi helyzetből kötelező 2-3 gólt lőni. Semmi nem ment be egyszerűen. A harmadik húsz percben már egy ilyen rutinos csapat tudja, hogyan kell tartani az eredményt, nagyon okosan játszottak. Mi is próbálkoztunk, volt egy pár helyzetünk, de persze azok sem mentek be. Ha a melót nézzük, 50 perc nagyon jó, 10 perc rövidzárlat, ami katasztrófa volt. Ami viszont biztató, hogy egyre jobb a támadó játékunk, egyre jobban összeállunk, talán el kell hinni, hogy ahhoz, hogy tényleg jók legyünk, a védekezésre jobban kell fókuszálnunk. Összességében biztató volt ez az erdélyi túra.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2023. okt. 29., vasárnap.
Adorján: 88,9% (Ambrus)
K
Gönczi: 64,7% (Szeles: 90,0%)
Rutkowski, Ferencz Csibi, Levin, Welsh, Szkacskov
1
Usnyev, Dobmayer, Jeliszejenko, Hári, Vasziljev
Masonius, Gecse, Brown, Milan, Becze
2
Mingazov, Krollis, Szmirnov, Novotny, Molnár
Casaneanu, Agafonov, Reisz, Péter, Részegh
3
Ilvessuo, Bukor, Bucskin, Rétfalvi, Koblar
Láday, Fodor, Rokaly N.
4
Sándor, Jakabfy S., Mazzag, Mihalik A., Mihalik G.
Hozó Levente, Sprencz István
E
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:20 DEB Jeliszejenko Usnyev
1-1 03:40 SCC Szkacskov Welsh
2-1 05:43 SCC PP Brown Péter Milan
2-2 08:48 DEB PP Jeliszejenko Vasziljev Molnár
3-2 11:15 SCC SH Milan Masonius
4-2 11:39 SCC Welsh Láday
5-2 13:20 SCC Becze Milan Brown
6-2 16:26 SCC Ferencz Csibi Levin Rutkowski
6-3 36:36 DEB PP Bukor Bucskin
6-4 47:25 DEB Novotny Usnyev
7-4 58:38 SCC EN Becze Brown Milan
27 Kapura lövések száma 36
- Kiállításpercek -

Masonius emberhátrányos centerezésére jól érkezett Milan

 

A Sportklub–DEAC találkozó videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum