FEHA19–UTE 3-2

   

A székesfehérváriak egy kapuslehozatallal kiharcolták a hosszabbítást, majd be is húzták azt, így ők nyerték a szombathelyi Erste Liga-mérkőzést.

Nem teketóriáztak a csapatok, gyorsan otthon érezték magukat Szombathelyen, a Trend Optika Jégcsarnokban. Az Erste Liga-matinén – egyben csarnokavatón – Keceli-Mészáros Mátyás betett korongja jelentette az első veszélyes helyzetet, míg a másik oldalon Kovács Alex korongszerzés utáni lövését fogta Melnyicsuk. Jó volt a meccstempó, egyenlő erők küzdöttek a jégen, váltakozó sikerrel. A harmad derekán remek fehérvári cserék követték egymást, energikus letámadásuknak köszönhetően beszorították a tabellaelsőt. Hazeldine élesen belőtte a pakkot a kapu elé, Rajna Miklós résen volt. Fordult a kocka, az újpestiek percei következtek, egy 2 az 1 elleni kontra végén éppen csak elcsúszott a pakk Tiala ütője alatt. Élvezetes oda-vissza hokit produkáltak a csapatok, emellett sportszerű volt az összecsapás, kiállítás nélkül ért véget a nyitó játékrész, amely a folyamatos játéknak hála villámgyorsan elrepült.

A szünet után 15 másodperc elteltével megszületett az első Erste Liga-gól a szombathelyi jégcsarnokban: Racsinszkij kékről eleresztett lövése a hálóban kötött ki (1-0). A gól után jött az első kiállítás is. Németh Zalán fordult volna kapura, Pokornyi Dávid megakadályozta a nagyobb bajt, de szabálytalanul. Szépen tette-vette a korongot a FEHA, de a második találatot nem tudták megszerezni. Bánhatták, ahogy kiegészült az Újpest, Metsävainio érkezett a legjobbkor egy kipattanóra és egyenlített (1-1). Egy perccel később már vezettek a lila-fehérek: Pokornyi Dávid maradt tisztán középen, alaposan megnézte a kaput, majd a hálóba zúdította a pakkot (1-2). A meccs felénél Koszinszkij óriásit kapott az alapvonal mögötti palánknál, hosszú percekig lent maradt. A vétkes Kovács Alex számára 5 perc plusz végleges fegyelmivel véget ért a mérkőzés. Ezt a fórt is jól játszották Bogdanov tanítványai, de egyenlíteni nem tudtak, Rajna Miklós remekül védett. Fordult a kocka, Csollák Márkó is kiment, ebből sem lett gól. Nádor nagyon élt, korongot lopott a támadó harmadban, közelijét Rajna lekapta a levegőből.

A záró felvonásban óriási energiákat mozgatott meg a FEHA, teljesen beszorították a listavezetőt. A fölény emberelőnyt kamatozott, nem sikerült egyenlíteni, de ez nem szegte kedvüket, öt az ötben is domináltak Blaskóék. Közelről és távolról is össztűz zúdult Rajna kapujára, aki ihletett formában védett. Csollák Márkó kékvonalasa és Dobos ziccere is gólt ígért. Az UTE kontrákból próbált veszélyeztetni, kevés sikerrel. Nőtt a feszültség a jégen, Salamon és Pokornyi vívott szópárbajt. Az 54. percben Bajkó Botond kapott 2+2 perces kiállítást, komoly esélyt kaptak Benkék, hogy lezárják a meccset. Igyekeztek is kihasználni a fórt, de Melnyicsuk nem akart lemaradni kollégája mögött, remekelt a kapuban. Amikor kellett a jó ütemű blokkok és a szerencse is kisegítette Falusékat. A hajrára is maradtak izgalmak, a fehérváriak mindent kiadtak magukból az egyenlítésért. A 60. percben sikerrel jártak: Zezelj keresztpasszát Csollák Márkó vágta a felsőbe, erre már Rajna sem érhetett át (2-2). Pontosztozkodás után jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás is méltó volt a remek összecsapáshoz. Metsävainio mindenki mellett elkorcsolyázott, végül Nyquist lőtt kapura, Melnyicsuk a forduló egyik legnagyobb védését mutatta be. Az ellenakciót Dobos vezette, átadását Blasko lőtte a hálóba, megnyerve a meccset övéinek (3-2). A FEHA19 egyik legjobb szezonbeli játékát nyújtva, magas színvonalú meccsen győzte le a listavezetőt. Az UTE egy ponttal gazdagodott.

fhaute_bogesic_szombathely_vd

fotó: Vörös Dávid/UTE

Abban hiszek, hogy a jégkorongban azt kapjuk, amit érdemlünk

   

A FEHA19–UTE meccs vezetőedzői nyilatkozatai.

Anatolij Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Nagyon izgalmas mérkőzés volt, az első két harmadban nem mondanám, hogy nem játszottunk jól, az egész meccsen minden korongért keményen megharcoltunk. De pár játékhelyzetben buta megoldásokat választottunk, sajnos nem voltunk elég higgadtak sem olykor ahhoz, hogy három pontot szerezzünk, mert például az emberelőnyöket nem használtuk ki. Ugyanakkor nagyon büszke vagyok az emberhátrányos védekezésre, különösen a 2+2 perces kiállítás alatt, ami egygólos hátrányunknál nehéz helyzetben ért minket. A harmadik harmadban rátaláltunk a játékstílusunkra, rövid passzok, sok mozgás, kommunikáció. Izgalmas volt a hajrá, majdnem gólt kaptunk, aztán elszaladtunk, és gólt lőttünk. Nagyon örülök a sikernek, megérdemelték a srácok, rengeteget dolgoztak, a liga topcsapatát megverni hihetetlen dolog.”

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Mindenekelőtt gratulálok az ellenfélnek, megérdemelték a sikert, jól játszottak. Szoros meccs volt, szenvedtünk, nem voltunk azon a szinten, amin szerettünk volna. Elismerés illeti az ellenfelet, közel voltunk a győzelemhez, de abban hiszek, hogy a jégkorongban azt kapjuk, amit érdemlünk. Az eredmény is ezt tükrözi.

Erste Liga, Szombathely, 2023. okt. 29., vasárnap.
Melnyicsuk: 92,9% (Márkus)
K
Rajna: 89,3% (Sági)
Racsinszkij, Csollák, Ambrus, Dobos, Blasko
1
Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Coatta
Hazeldine, Falus, Farkas L., Zezelj, Nádor
2
Pokornyi, Kiss D., Saarelainen, Kiss P., Kovács A.
Koszinszkij, Bogesic, Keceli-Mészáros, Németh, Fekete
3
Tornyai, Szabó D., Benk, Szabó Rácz, Simon L.
Bajkó, Salamon, Dézsi, Alapi, Balasits
4
Balázsi, Simon P., Kovács S., Nádasy, Lőczi
Anatoli Bogdanov, Arany Máté Dániel
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:15 FHA Racsinszkij Blasko Csollák
1-1 23:56 UTE Metsavainio Pokornyi Tiala
1-2 24:44 UTE Pokornyi Kovács A. Saarelainen
2-2 59:25 FHA Csollák Zezelj Nádor
3-2 60:32 FHA Blasko Dobos Csollák
28 Kapura lövések száma 28
- Kiállításpercek -

Így győzte le a FEHA19 Szombathelyen az UTE-t

 

A székesfehérváriak hosszabbításban elért sikere három és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum